”En olisi ripustanut sitä edes ulkohuussin seinälle” – suomalaiset paljastavat erikoisimmat häälahjansa

Julkaistu:

Häälahjat
Osa häälahjoista on varsin mieleenpainuvia.
Tämän kesän häät ovat hiljalleen jo juhlittu. Nykytrendin mukaisesti useat hääparit toivoivat kesähäidensä vierailta lahjoiksi muistamista esimerkiksi häämatkakassaan. Kaikki eivät kuitenkaan halua antaa lahjaksi rahaa, ja isot häät järjestäneiden parien kodit saattavatkin notkua tällä hetkellä uunituoreista astiastoista ja muista tavaralahjoista.

Lahjalistan ulkopuolelta hankitut lahjat saattavat kuitenkin vähintäänkin yllättää.

Eräs häitä juhlinut nainen kertoo IS:lle pyytäneensä lahjaksi nimenomaan rahaa, mutta kaikki vieraat eivät kuitenkaan noudattaneet toivetta.

– Meillä oli häät ja mekin pyydettiin rahaa reissua varten, mutta aika paljon tuli lahjoja, ja parikin oli sellaista, joiden tarvetta kysyttiin aikaisemmin, ja niille sanottiin ei (esimerkiksi omenapuita). Meillä kaivetaan pihaa koko ajan, ja olemme jo vanhoistakin omenapuista haluamassa eroon, mutta kukin tyylillään. Muutama lahja oli tarpeellinen, esimerkiksi teurastusvälineet.

Vaikka pariskunta kasvattaa eläimiä ruoaksi, oli lahja kuitenkin hieman erikoinen häälahjaksi.

– Itsehän en siis syö edes lihaa. Silmät pyörivät kuin hedelmäpelissä, kun näin ne.

Myös toinen tänä kesänä häitään juhlinut nainen kertoo saaneensa varsin erikoisen häälahjan. Hääpari oli pyytänyt lahjaksi rahaa häämatkaa varten, mutta eräs vieras antoi pyynnöstä huolimatta häälahjaksi hieman yllättäen hiustenkihartimen.

– Sikälikin hauska, että sulhanen on kalju ja vaimonkin tukka lyhyt ja suora.

Kokosimme myös Vauva.fi:n keskustelupalstalta kokemuksia yllättävistä ja hieman erikoisemmista häälahjoista vuosien varrelta.

Tallinnan tuliaisia

– Me saimme häälahjaksi saidalta isältäni puolen litran pullon Tallinnasta tuotua lakkalikööriä.

”Aika outo lahja”

– Me saimme (hyvätuloiselta) pariskunnalta itse puusta tehdyn pienen ja karkeatekoisen (nopeasti tehdyn) naulakon. Taisi olla neljä pientä naulaa siinä ja sitten näppylähanskat ja pari maalisutia. Olihan meillä remontti kesken, mutta aika outo lahja, eräs keskustelija kertoo.

Erikoinen häälahja voi olla myös mieluisa

– Saimme esimerkiksi muovisen salaattikulhon. Ei varmasti ollut kallis, mutta olemme käyttäneet sitä lähes päivittäin, eli erittäin hyvä ja käytännöllinen lahja sekin oli.

Ei ollenkaan lahjaa

– Meidän pienissä häissä oli muutama vieras, jotka eivät tuoneet mitään – ei lahjaa tai edes korttia. Heillä on käsittääkseni ihan hyvä taloudellinen tilanne, en tiedä miksi eivät millään tavalla halunneet meitä muistaa. Ruokaa pummasivat vielä mukaansa kun lähtivät.

”Voinko heittää tuon rumiluksen roskiin?”

– Saimme suurelta osin hyviä ja käytännöllisiä häälahjoja. Emme toivoneet rahaa, emmekä mitään erityisen kallista. Kerroimme kyselijöille, että jos jotain hankitaan, niin mieluiten jotain hyödyllistä sitten. Olemme minimalistisia ja vihaamme turhaa roinaa ja kulutusta, häätkin toteutettiin melko pienellä budjetilla.

”Taiteellinen” tätini tietää hyvin ajatusmaailmamme, mutta silti saimme häneltä häälahjaksi savesta muotoillun ankan. Näyttää ihan lapsen tekemältä, ilmeisesti se on tädin käsitys taiteesta – hän väkertää muutenkin kaikenmaailman rumia ja ilman taitoa tehtyjä esineitä, ja kun osaamista ei riitä, hän selittää itselleen ja muille, että ne ovat nykytaidetta. Voi luoja... Voinko heittää tuon rumiluksen roskiin? Onko tässä haluttu säästää rahaa, vai olenko vain kiittämätön nyt?

”Kun lahjoittaja tulee kylään...”

– Minun lahjaksi saamani puutarhatonttu asuu pensasaidassa, josta se ei näy edes talvella. Kun lahjoittaja tulee kylään, tonttu pääsee aidan viereen, jollei sitten satu jo olemaan näkymättömissä lumen alla.

”En olisi ripustanut sitä edes ulkohuussin seinälle”

– Me saatiin miehen serkkupojan tuhertama taulu, joka oli niin ruma, että en olisi ripustanut sitä edes ulkohuussin seinälle, jos sellainen olisi ollut. Piilotettiin pimeimpään varaston nurkkaan, josta se valitettavasti hyökkäsi silmille aina muuttojen yhteydessä. Lopulta passitin sen roskiin. Tapasimme tämän suuren taiteilijan sitten sukuhautajaisissa. Kyseli taulunsa perään. Ilmoitimme kauniisti hymyillen sen olevan hyvässä tallessa. Toivottavasti hän ei tule koskaan kylään. Onneksi riski on pieni, sillä hän asuu ulkomailla.

”Surkea muki”

– Häälahja ystävältä: muki, jossa lukee ”sain lahjaksi vain tämän surkean mukin”. Olisin ihan oikeasti arvostanut enemmän vaikka omalta pihalta poimittuja kukkia tai pelkkää korttia, palstalla harmitellaan.

Ilta-Sanomat ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Oletko saanut erikoisen tai mieleenpainuvan häälahjan? Kerro kommenttikentässä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt