Kysely yli 65-vuotiaille: Onko oman ikäistä kumppania vaikea löytää?

Julkaistu:

Seniori-ikäisiä naisia on paljon enemmän kuin samanikäisiä miehiä. Miten se vaikuttaa seuran löytämiseen? Vastaa kyselyyn!
Kaikkien yli 50 vuotta täyttäneiden keskuudessa vapailla markkinoilla olevia miehiä on rajusti vähemmän kuin sinkkunaisia, selviää Tilastokeskuksen tilastosta.

65 vuotta täyttäneitä naisia, jotka eivät olleet naimisissa, on 194 000 enemmän kuin vastaavan ikäisiä ”sinkkumiehiä”.

Kuilu sukupuolten parisuhde­tilanteessa kasvaa sitä mukaa mitä vanhemmaksi tullaan. Tuoreimpien tietojen mukaan 85–89-vuotiaita naisia oli noin 63 300, kun saman ikäisiä miehiä oli noin 32 700.

Yli 84-vuotiaista naisista vain 13,4 prosenttia oli naimisissa, kun saman ikäisistä miehistä 52,5 prosenttia oli avioliitossa.

Taustalla vaikuttaa muun muassa se, että miesten elinajanodote on alhaisempi kuin naisten. Lisäksi monet leskeksi jäävät naiset jäävät elämään ilman kumppania.
  • Oletko yli 65-vuotias? Osallistu kyselyyn ja kerro, miten vastakkaista sukupuolta olevien sinkkujen vähäinen tai suuri määrä näkyy elämässäsi. Onko oman ikäistä kumppania vaikea löytää, vai riittääkö oman ikäisiä kilpakosijoita vaikka kuinka? Vastauksia voidaan käyttää nimettömästi IS:n artikkeleissa.


Jos kysely ei näy alla, vastaa siihen tästä linkistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt