Espoolaisen Donesan, 7, kauneutta hämmästellään ympäri maailmaa – fanit pysäyttelevät lomamatkoilla, Suomessa asioita hoitaa manageri

Julkaistu:

Lapsimalli
Suomessa lapsimallina toimivaa Donesaa on pyydetty myös kosovolaisiin elokuviin ja televisio-ohjelmiin.
Kosovolaisten vanhempien Suomessa syntynyt tytär Donesa, 7, on nuoresta iästään huolimatta jo matkalla maailmanmaineeseen.

Espoossa perheensä kanssa asuvalla Donesalla riittää suosiota jopa siinä määrin, että hän tarvitsee managerin, jona toimii niin ikään Suomessa asuva sukulaisnainen Qendresa Shabani.

Shabani ylläpitää Donesan supersuosittua Instagram-tiliä, jolla on tällä hetkellä jo lähes 40 000 seuraajaa. Donesan kuvat keräävät tuhansia tykkäyksiä ja satoja kommentteja, joissa tytön ulkonäköä hehkutetaan poikkeuksellisen kauniiksi ja prinsessamaiseksi.

Mallikuvauksia kuukausittain: ”Luonnonlahjakkuus”

Donesan Instagram-tili perustettiin jo vuonna 2016. Kuvien suosio kasvoi nopeasti jopa siinä määrin, että ekaluokkalaiselle on perustettu Instagramissa useita fanisivustoja.

Vuonna 2017 Donesan perhe päätti lähestyä lapsimallitoimistoja.
– Hänellä oli innokkuutta malliuteen, joten etsin mallitoimiston, johon hän voisi liittyä, Shabani kertoo.

Viime vuosien aikana Donesa on tehnyt mallikuvauksia muun muassa tavarataloille. Managerin mukaan keikkoja on kuukausittain.– Donesa on luonnonlahjakkuus kameran edessä. Hän tietää, mitä tehdä. Kuvaajat ovat usein shokissa siitä, miten Donesaa ei tarvitse juuri ohjeistaa.

Vaikka Donesalla riittää hyvin mallikeikkoja Suomessa, olisi kysyntää myös Kosovossa.

– Häntä on pyydetty Kosovoon elokuviin ja televisio-ohjelmiin. Asumme kuitenkin Suomessa, joten se ei ole mahdollista, Shabani sanoo.Fanit pyysivät lomamatkalla yhteiskuviin

Perhe on innoissaan Donesan kansainvälisestä suosiosta. Erityisesti ulkomaalaisten seuraajien keskuudessa hämmästystä herättävät tummapiirteisen Donesan vaaleat silmät.

Managerin mukaan Donesalla on eniten faneja Kosovon lisäksi Italiassa, Makedoniassa, Albaniassa ja Saksassa.– Tänä kesänä Albanian lomalla ihmiset tunnistivat Donesan ja tulivat pyytämään yhteiskuvia.

Tulevaisuuden haave jo selvä

Lahjakkaalla lapsella myös muita kiinnostuksen kohteita.

Perhe kehuu Donesan olevan erittäin innoissaan hiljattain alkaneesta koulusta, josta on kuulunut kotiväelle myös hyvää palautetta. Lisäksi Donesa itse kertoo nauttivansa tanssimisesta ja laulamisesta.

– Piirtäminen on parasta koulussa, Donesa sanoo.

Vaikka uramahdollisuuksia riittää, on Donesan tulevaisuuden ammattihaave jo selvä.

– Haluaisin olla isona huippumalli.