Kuin siskokset! Uskoisitko näitä suomalaisnaisia äideiksi ja tyttäriksi?

Julkaistu:

Äidit & tyttäret
Äidin opetusten ja käytännön vinkkien lisäksi moni tytär perii äidiltään myös ulkonäön. Nuorena äideiksi tulleet naiset ja heidän tyttärensä kertovat äiti-tytär-suhteistaan.

Teija, 53, ja Nina, 30

Nina viettää äitinsä Teijan kanssa aikaa ostoksilla, kokaten ja käyden keikoilla. Äiti ja tytär ovat päivittäin yhteydessä.

Näyttävää kaksikko on luultu useita kertoja siskoksiksi.

– Äiti on paras ystäväni ja tukeudumme toisiimme kaikissa asioissa. Ei ole mitään aihetta, mistä en voisi äidille avautua. Äiti on myös korvaamaton apu lasten hoidossa ja ylipäätään elämässä, Nina kiittelee.

Teija puolestaan kertoo ihailevansa tyttärensä tapaa olla äiti lapsilleen.

– Minulla on maailman ihanin tytär ja rakastan häntä yli kaiken! Hän on myös maailman paras äiti lapsillensa.Pike, 41, ja Laura, 21

Piken ja hänen tyttärensä Lauran yhteiselo on sujunut loistavasti jo pian 22 vuotta.

– Ehkä syy tähän lienee avoimessa ja rehellisessä suhteessamme. Tärkeintä meille ei ole määränpää vaan yhteisen matkanteko! Tosin määränpää löytyy yleensä hemmottelun tai matkustelun parista, Laura nauraa.

Laura kuvailee olevansa luonteeltaan hyvin samanlainen kuin äitinsä. Äiti ja tytär muistuttavat myös ulkonäöltään toisiaan.

– Jo ensimmäisestä koulupäivästä nykyhetken kampaamokäynteihin asti vastaus on edelleen: ei, emme ole siskoksia! Se on mun rakas äiti! Laura kertoo.

Pike puolestaan kuvailee Lauraa maailman parhaaksi tyttäreksi.

– Hän on sydämellinen, lojaali, avoin, verbaalisesti älykäs, oikeudenmukainen ja vielä kauniskin!


Jonna, 40, ja Jenna, 19

Jonnan ja Jennan välillä vallitsee avoin äiti-tytär-suhde, joka on hiljalleen muuttanut muotoaan ystävyyssuhteeksi. Jonna kertoo olevansa äitinä erityisen ylpeä Jennan empaattisuudesta ja kohteliaisuudesta.

– Tietysti Jenna kysyy vieläkin paljon äidillisiä neuvoja, jos hän tarvitsee äitihahmoa.

Äidin ja tyttären yhteinen suosikkiharrastus ovat kauhuelokuvat ja he käyvätkin paljon ensi-illoissa. Yhdessä liikkuessaan parivaljakko saa jatkuvasti kuulla näyttävänsä siskoksilta.

– Sanonta ”ei ole omena kauas pudonnut puusta” on meillä enemminkin niin, että omena on halkaistu kahtia.

Jenna kertoo Jonna-äidin olevan hänelle esikuva.

– Äidille kerron kavereiden lisäksi kaiken. Luotto ja tuki on aina sataprosenttinen. Vaikka äiti on aina äiti, on hän samalla paras ystävä.


Maarit, 42 ja Melinda, 21

Melinda-tytär ja Maarit-äiti asuvat toisistaan vain viiden kilometrin päässä.

– Meidän äiti-tytär-suhde ei varmaankaan ole se perinteisin. Ei minusta saa pullantuoksuista äitiä millään, enkä osaa antaa äidillisiä elämänohjeita. Yritän kuitenkin aina tukea kaikessa tuomitsematta. Mielestäni olen tosi rento ja nykyaikainen äiti – haluan, että minulle on helppo tulla puhumaan kaikesta.

Äiti ja tytär jakavat puolin ja toisin muun muassa rakkaushuoliaan.

– Laitamme päivittäin viestejä Snapchatissa tai Whatsappissa ja kommentoimme toistemme kuvia Instagramissa. Lainaamme myös toistemme vaatteita, ja välillä Melinda päivittää minun hiusten- ja ripsienpidennykset.

– Kuka olisi uskonut, että saan joskus omasta tyttärestä parhaan kaverin, jonka kanssa hengailla yhdessä ja käydä baarissa? Melko uskomatonta ja etuoikeutettua, Maarit iloitsee.

Myös Melinda kiittelee avointa suhdetta äitiinsä.

– Äiti tulee minun kavereideni kanssa hyvin toimeen – kaverini myös ihailevat äitiäni.


Tea, 42, ja Hanna, 20

Hanna on Tean keskimmäinen tytär. Äiti ja tytär ovat läheisiä ja viettävät paljon aikaa keskenään. Tea omistaa kukkakaupan ja iloitsee siitä, että hänen tyttärensä käyvät usein piristämässä työpäiviä.

– Meillä on Hannan kanssa ollut aina hyvät ja läheiset välit johtuen varmaankin siitä, että Hanna on ollut pienestä asti luonnonlapsi. Hän on ihana tytär, ja olen hänestä niin ylpeä!

Myös nuorekasta Teaa luullaan usein lastensa siskoiksi.

– Se on tietysti hyvin imartelevaa minulle, mutta ei välttämättä tytöille, Tea nauraa.

Hanna haluaa kiittää äitiään saamastaan tuesta.

– Äiti on ihan paras! Olen kiitollinen siitä, miten äiti on kasvattanut minut ja opettanut pienestä asti kaikki tarpeelliset eväät aikuiselämään.


Annika, 40, ja Julia, 21

Julia kuulee jatkuvasti muistuttavansa äitiään Annikaa. Sen lisäksi, että äiti ja tytär muistuttavat toisiaan, he myös viettävät säännöllisesti aikaa yhdessä.

– Ymmärrämme hyvin toisiamme. On ihana tietää, että äiti on tukenani, kävi mitä vain! Julia kiittelee.

Annika kuvailee äidiksi tulemista elämänsä suurimpana lahjana.

– Julian ennakkoluulottomuus ja asioiden tarkastelu eri näkökulmista ovat piirteitä, joita arvostan. Julialla on myös rohkeutta olla oma itsensä. Olen hyvin ylpeä tyttärestäni.


Pia, 50, Milla, 29, ja Salla, 27

Pia ja tyttäret Milla ja Salla ovat tiivis ja läheinen kolmikko, sillä tyttöjen isä menehtyi äkillisesti vuonna 2001.

– Äiti on kasvattanut meidät yksin siitä lähtien, Milla ja Salla kertovat.

Naiskolmikko kertoo olevansa keskenään parhaita ystäviä.

– Perheessämme huumori on se kantava voima. Olimme sitten missä tahansa, aina riittää naurua, kun kohellamme yhdessä menemään. Meiltä löytyy yhteinen tatuointi, ja esimerkiksi viime viikolla kävimme yhdessä festareilla samanlaisiin kukkaseppeleisiin pukeutuneina ja glitterillä naamat koristeltuina.


Katja, 48, ja Jenna, 20

Jennan perheeseen kuuluu oikea ”tyttötrio”. Jenna, hänen pikkusiskonsa sekä perheen äiti Katja ovat kaikki läheisiä keskenään.

– Äidille voi kertoa mitä vain. Äiti tukee kaikessa, hän ei ikinä mollaa tai lyttää mitään uusia ideoita, vaan yrittää aina kannustaa.

Jenna ei osaa kuvitella, että välit voisivat joskus mennä rikki.

– Olen kuullut tapauksia siitä, kuinka lapset ovat katkaisseet välit omaan äitiinsä, mutta en voisi ajatella, että omalle kohdalleni tapahtuisi koskaan mitään niin suurta.