Tänne pitää päästä! 3 hätkähdyttävän upeaa patikointikohdetta lapsiperheelle

Julkaistu:

Meidän Perhe & Vauva
Valitsimme kolme patikointikohdetta, jotka sopivat koko perheelle.
Koko perheen patikointi on yhdistävä juttu! Tärkeää luonnossa oleilussa on löytää itselleen ja perheelleen sopivin tapa siihen.

Luonto itsessään on täynnä mitä ihmeellisimpiä asioita, joten elektronisia viihdykkeitä ei tarvita. Usein lapset haluavat jäädä tutkimaan metsäpolulla kasvavia kasveja tai vastaan tulevia hyönteisiä pitkäksikin aikaa. Luonnon ihmettelylle kannattaa jättää aikaa, vaikka vanhemman mielessä siintäisikin jo seuraava nähtävyys tai taukopaikka.

Kreeta: Agios Antonios

Kuuluisin patikointireitti on Samarian rotko, joka on pituudeltaan 16 kilometriä yhteen suuntaan. Keveämpi versio on Agios Antonioksen rotko, jonka reitti vie noin tunnin. Matka kannattaa ajoittaa kesäsesongin ulkopuolelle, jolloin lämpötila ja aurinko ovat vauvan kannalta suotuisammat.


Kalifornia: Yosemiten kansallispuisto

Yosemiten kansallispuiston reitit on tehty amerikkalaiseen tapaan helppokulkuisiksi, ja palvelut ovat hyvät. Kalifornian rannikkoa myötäilevä Highway 1 on yksi maailman upeimpia maisema-autoreittejä, jonka varrelta löytyy vauvalle sopivin välimatkoin monia näkemisen arvoisia pysähdyspaikkoja. Finnair lentää suoraan Los Angelesiin ja San Franciscoon.


Japani: Hakonen kansallispuisto

Kansallispuisto sijaitsee noin tunnin junamatkan päässä Tokiosta ja on tunnettu upeasta luonnostaan, kuumista lähteistään ja kauniista näkymistä Fuji-vuorelle. Vaeltele Goran ruusutarhassa, nouse tulivuorelle, ui kuumassa lähteessä tai seilaa merirosvolaivalla Ashinoko-järvellä.


Lue lisää:

Miksi pitää matkustaa pienten lasten kanssa?

5 lapsiperheen loistavaa matkakohdetta Euroopassa

”Vauvan itku koneessa ei haittaa” – lentokapteenin vinkit vauvan kanssa matkustavalle

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt