Tutkimus: Äidit ovat tyytyväisempiä rintoihinsa kuin lapsettomat – tässä syy - Perhe - Ilta-Sanomat

Tutkimus: Äidit ovat tyytyväisempiä rintoihinsa kuin lapsettomat – tässä syy

Erityisesti imetys voi vaikuttaa naisen kehonkuvaan positiivisesti.

Julkaistu: 1.8.2019 13:33

Äitiyden myötä rinnoista tulee eri tavalla tärkeät.

Suurin osa naisista on tyytymättömiä omiin rintoihinsa, kertoo tuore italialais-englantilainen tutkimus.

Tutkimuksessa haastatelluista lähes 500 italialaisnaisesta 69 prosenttia on tyytymättömiä rintoihinsa. 44 prosenttia heistä haluaisi isommat rinnat. Juuri koko on yleisin syy tyytymättömyyteen.

Tutkijoiden mukaan tulos kertoo täydellisen kehon tavoittelusta. Naiset, jotka eivät ole tyytyväisiä rintoihinsa haluaisivat näyttää virheettömiltä muiden silmissä. Täydellisyyden tavoittelu taas on omiaan ruokkimaan negatiivista kehonkuvaa: oma keho ei ole ikinä riittävän hyvä.

Äidiksi tulolla on kuitenkin yllättävä vaikutus: synnyttäneet naiset ovat tyytyväisempiä rintoihinsa kuin naiset, joilla ei ole lapsia.

54 prosenttia vastaajista oli äitejä. Erityisesti ne naiset, joilla oli enemmän kuin yksi lapsi, olivat tyytyväisempiä rintoihinsa kuin muut vastanneet.

– Tulos puoltaa sitä, että äitiyden myötä perfektionismi omaa kehoa kohtaan vähenee, ja sitä myöten tyytyväisyys rintoihin kasvaa, kommentoi tutkimusta johtanut sosiaalipsykologian professori Viren Swami tiedotteessa.

– Äitiys ja vauvan imetys voivat vaikuttaa naisen kehonkuvaan erityisesti rintojen kohdalla positiivisesti siksi, että äitiyden myötä rinnoista tulee eri tavalla tärkeät. Vauvan kanssa rinnat ovat tärkeät niiden toiminnallisuuden, eivät pelkän ulkonäön vuoksi, Swami jatkaa.

Lue lisää:

Tuoreen äidin pelko: ”Saanko vyötäröäni ja rintojani koskaan takaisin?”

Susanna Mustajärvi, 31, piti päiväkirjaa ensimmäisestä viikosta äitinä: ”En osannut arvata, miten iso muutos tämä on”

Takaisin liikkumaan – ohjeet turvalliseen kotijumppaan synnytyksen jälkeen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?