Perheauton hankinta mielessä? Muista nämä neljä asiaa autokaupoilla

Julkaistu:

Meidän Perhe & Vauva
Vertaile ainakin turvallisuusvarusteita ja auton kokonaiskuluja. Kokosimme vinkit perheauton valintaan.

1. Minkä voimalla eteenpäin

Perheautoissakin on jo täysin sähköllä kulkevia vaihtoehtoja. Suurin ero polttomoottorilla autoiluun on se, että matka täytyy suunnitella ennakkoon: auton akku latautuu latauslaitteesta ja -olosuhteista riippuen muutamasta tunnista vuorokauteen, ja täydellä akulla ajaa muutamia satoja kilometrejä.

Plussapuolena ajon aikana ei synny päästöjä. Hybridiauton polttoaineenkulutus ja päästöt ovat pienempiä kuin pelkällä dieselillä tai bensiinillä kulkevan auton.

2. Mitä turvavarusteita valitsen

Turvallisuusvarusteet suojaavat paitsi autossa matkustavia, myös muita liikenteessä. Esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin auttaa välttämään peräänajoja samoin kuin törmäyksentunnistin, jossa on hätäjarrutustoiminto. Kaistavahdin ja liikennemerkkien tunnistuksen kaltaiset varusteet lisäävät turvallisuutta ja vähentävät myös ajamiseen liittyvää stressiä esimerkiksi ruuhkassa.

3. Mahtuvatko vaunut ja istuimet

Sen sijaan että sovittelisit vaunuja, turvakaukaloa tai -istumia autoehdokkaaseen liikkeen pihalla, varaa koeajo yön yli. Saat sovittaa rattaita ja istuimia kyytiin kaikessa rauhassa.

4. Millaiset kokonaiskulut

Ostohinnan ja polttoaineen kulutuksen vaikutus autoilun kokonaiskuluihin on helppo hahmottaa, mutta huomioi myös esimerkiksi huollot, verot ja jälleenmyyntiarvo. Paljon myydyn mallin saa yleensä parhaiten kaupaksi myös käytettynä.

Vinkit antoi myyntipäällikkö Petri Huikuri, Juhan Auto Oy.

Lue lisää:

Sähköllä vai bensalla? 8 hyvää valintaa lapsiperheen autoksi

Joko ollaan perillä? Tubettajan viisi virikettä pitkälle automatkalle, jotka onnistuvat ilman tavaraa

Odotatko kolmatta? Nämä 10 asiaa ovat toisin, kun perheessä on kolme lasta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt