Hääsuunnittelija kertoo, miten järjesti Toivo Sukarin ja Nadja-rakkaan hulppeat häät – suomalaiset haluavat nyt vastaavia luksushäitä

Ylellisten häiden suunnittelu vaatii hääsuunnittelijalta jopa ympärivuorokautisia työpäiviä.

Liikemies Toivo Sukarin ja fitness-urheilija Nadja Eerolan häät olivat hyvä esimerkki näyttävistä suomalaishäistä.

23.7.2019 15:01

Lukuisat suomalaiset juhlivat häitään jälleen tänä kesänä. Yhdet kesän näyttävimmistä häistä vietettiin epäilemättä viime viikonloppuna, kun liikemies Toivo Sukari ja fitness-urheilija Nadja Eerola vihittiin Turussa.

Toivo Sukari kertoi viikonloppuna, että hulppeiden häiden hinta liikkuu yli 50 000 eurossa.

– Rakkaudella ei ole hintaa, mutta kun kerran mennään naimisiin, niin juhlitaan sitten kunnolla. Silloin ei säästellä. Häät olivat viimeisen päälle onnistuneet. Jokainen niihin käytetty euro oli hintansa väärtti, Sukari perusteli.

Toivo Sukari ja Nadja vihittiin viikonloppuna. Suunnittelija Anu Beadlen mukaan häät olivat hyvin tyypilliset.

Sukarin häiden suunnittelija Anu Beadle kertoo, ettei tuore aviopari ole suinkaan ainoa näin ajatteleva. Hänen mukaansa Sukarin kaltaiset häät ovat Suomessa hyvinkin yleisiä. Keskivertohäät maksavat tällä hetkellä suunnilleen 10 000 euroa, mutta reippaasti hintavammatkin häät ovat suosiossa.

– Nämä olivat hyvin tyypilliset häät. Kyllä häihin panostetaan paljon.

Ripaus tuuria matkassa

Beadlen mukaan vastaavien häiden suunnitteleminen vaati organisointikykyä, kontakteja palveluntuottajiin ja visuaalisuutta.

Lisäksi häiden suunnittelu vaatii aikaa, tosin Sukarin ja Nadjan kohdalla sitä ei ollut valtavasti.

– Suunnittelimme heidän häitään yhdessä vain muutamia kuukausia. Oli hyvä tuuri, että palveluntuottajat olivat vapaana.

Toivo Sukari ja Nadja-rakas vihittiin Turun tuomikirkossa ja hääjuhla järjestettiin Turun Linnassa. Sekä hääpaikka että kirkko oli varattu jo etukäteen ennen yhteistyön alkamista.

Häitä juhlittiin Turun linnassa. Juhlapaikat ja suositut valokuvaajat ovat yleensä varattuja vuotta aikaisemmin, Beadle kertoo.

Normaalisti saman mittakaavan omaavien häiden suunnittelu kannattaa Beadlen mukaan aloittaa vuotta ennen pääpäivää.

– Juhlapaikat ja suositut valokuvaajat ovat yleensä varattuja vuotta aikaisemmin. Minä itse olen hyvinkin jo kahta vuotta aikaisemmin varattu.

Unelmahäiden toteutus vaatii hääsuunnittelijalta paljon

Toistakymmentä vuotta hääsuunnittelijana toiminut ja Lily Dream Wedding -yritystä pyörittävä Beadle kertoo, että vastaavien häiden suunnittelu vaatii hääsuunnittelijalta paljon – jopa ympärivuorokautisia työpäiviä.

Hääpäivänä työpäivä alkaa aamulla. Topi Sukarin häissä työpäivä alkoi jo kello kahdeksalta aamulla, kun puhelimeen tuli ensimmäinen viesti.

– Välillä menee aamukuudesta seuraavaan aamukuuteen.

Beadlen mukaan amerikkalaisista elokuvista saatu käsitys hirviömorsiamista on hyvin vääristynyt.

– Toteutamme asiakkaiden toiveita. On olemassa vain asiakkaita, jotka tietävät mitä he haluavat ja heillä on oikeus siihen. Toki on tilanteita, joissa hääsuunnittelijan kokemus päättää asian ja asiakkaan kannattaa luottaa hääsuunnittelijan kokemukseen.

Toivon ja Nadjan häissä nähtiin paljon laadukkaita kukkia. Mitä enemmän kukkia on, sitä isompi on hintalappu, hääsuunnittelija kertoo.

Hääparin erityistoiveet otetaan huomioon

Sukarin häiden kohdalla yhteistyö Beadlen kanssa alkoi kutsukorttien suunnittelemisella ja lähettämisellä.

– Lisäksi teimme somistuksen ja hankimme esiintyjiä paikalle.

Beadle kertoo, että Sukari ja Nadja esittivät samanlaisia toiveita kuin muutkin hääparit.

– Erityisen tärkeää heille oli somistuksen onnistuminen. Santorini on heille hyvin rakas paikka, ja he halusivat sen ja suomalaisuuden näkyvän somistuksessa.

Näyttävää ja kansainvälistä somistusta haettiin muun muassa kukka-asetelmien avulla.

– Toivolla ja Nadjalla oli paljon laadukkaita kukkia ja viinejä. Mitä enemmän kukkia on, sitä isompi hintalappu on. Heidän tapaukseen nämä lisäsivät kustannuksia.

Hääparin erityistoiveet otetaan huomioon myös musiikissa.

– Heillä oli joitakin erityistoiveita musiikkiin liittyen. Kirkossa oli tenori laulamassa, ja kun vieraat tulivat Turun linnaan, siellä oli venäläinen viulisti soittamassa. Myös Noora Karma esiintyi flyygelillä. Häävalssina heillä oli Johanna Kurkelan Häävalssi. He tanssivat kauniisti ja olivat selkeästi harjoitelleet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?