Pikkupojan kyseenalainen tokaisu ravintolan ovella sai muut ruokailijat hiljenemään – ja sitten repeämään nauruun

rac

Julkaistu:

Lapsen suusta
Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat tokaisut.
”Olimme mieheni veljen häissä. Pappi oli pukeutunut tummaan kaapuun saapuessaan tilaisuuteen. Häävieraana ollut noin 6-vuotias poika ilmoitti kaikille kuuluvasti: ’Katsokaa, pummi tuli!’”

Toinen häävieras

”Oma tytär oli noin 4-vuotias ja isälläni oli syntymäpäivä. Olin ostanut hienon neulepaidan lahjaksi ja käärin sitä lahjapaperiin ja samalla juttelin tytölle, että eipäs kerrotakaan papalle, mikä lahja meillä on täällä. Tyttö lupasi, ettei kerrota. Mentiin mummon ja papan luo. Isäni ei kovin pian lahjaa pyrkinyt avaamaan ja pientä jännitti papan puolesta. Viimein hän tokaisi ääneen: ’Et arvaa pappa minkähänlainen paita siellä mahtaa olla.’ Pappa ja mummo repesivät nauruun. Kerroin, että vasiten oli pitänyt sitä papalta pitää salassa kunnes itse avaa.”

arja

”Einari 4 v. pohti perheenjäsenten arkiviikkoa ja kysyi äidiltään: ’Jos Elmer (isoveli) on koululainen, niin onko isi sitten töihiläinen?’”

Kielitoimistosta päivää

”Olimme syömässä ravintolassa. Poistuessamme juuri 7 vuotta täyttänyt Juhanimme möläytti ulko-ovella: ’Miksi me ei maksettu ollenkaan?!’ Lähimmät pöydät lopettivat juttelun ja purskahtivat äänekkääseen nauruun. Kyllä me oltiin ihan maksettu.”

Pitikö juosta?

”Kauppaan tuli pitkäpartainen ja -hiuksinen tumma mies vaaleissa kesävaatteissa ja nahkasandaaleissa. Tyttäreni ihastunut hihkaisu kassajonossa seisoessamme kuului varmasti puolelle kauppaa, myös ko. henkilölle: ’Kato äiti, Jeesus ja remmikengät!’”

samaa näköä”Tuhahdin harmistuneena miehelleni jotain. Tähän 5-vuotias tyttäreni: ’Isi, sä et nyt oikein miellytä äitiä!’”

Lempi Muro

”Olin noin 3–4-vuotias, kun olimme äitini kanssa kaupassa. Kassajonossa kysyin äidiltäni kovaan ääneen: ’Äiti miksi sinun takissasi on satiaisia?’ Äiti oli hyvin nolostunut ja ihmiset ympärillä olivat todella ihmeissään. Vasta kotona selvisi, että takissa olikin ollut takiaisia.”

Hupsista

”Istuimme saunan lauteilla minä eli mummu, tyttäreni, hänen kolme 2–6-vuotiasta tyttöään ja poika 5 v. Juteltiin lapsen saamiseen liittyviä. Tyttäreni kysäisi sitten pojaltaan, että mikäs se poikien osuus on lapsen saamisessa. Viisivuotias ilmoitti silmät kirkkaana selvän asian: ’Kikkeli rakastuu johonkin tyttöön ja sitten tulee vauva.’ Taisi olla syvemmän luokan totuus pikkumiehen ajatelmassa. ”

Naurava mummu

”Ongin mökin laiturilla ja särjet nyppivät, mutta eivät tarttuneet syöttiin. Tokaisin, että kylläpä nuo särjet narraavat. Vihdoin sain yhden ylös, jolloin 5-vuotias tyttäremme iloisena tiedotti: ’Äiti, äiti, nyt isi sai sen valehtelevan kalan!’”

papparainen

”Anoppini kertoi mieheni tokaisseen noin 4-vuotiaana hautajaisista poistuessaan: ’Se on sitten niin, että minut haudataan viimeisenä.’ Ei tainnut poika oikein pitää hautajaisista.”

Miniä

Osallistu!

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt