Osaatko nimetä suomen kielen yleisimmät sanat? Tee 10 kysymyksen testi, jonka tulos voi yllättää

Julkaistu:

Me Naiset
On aika laittaa kielitietämys todelliseen testiin.
Oletko joskus miettinyt, mitkä ovat suomen kielen yleisimmät sanat? Ehkä osaat arvata muutaman, mutta tiedätkö kymmenen yleisintä? Nyt on aika ottaa asiasta selvää.

Kotimaisten kielten keskuksen artikkelista selviää, että kirjoitetun suomen kielen sanaston yleisyyssuhteita on tutkittu muutamaan otteeseen. Vuonna 1979 valmistui noin 430 000 sanaesiintymään perustuva arvio kymmenestä yleisimmästä sanasta.

Sittemmin tutkitun aineiston koko on kasvanut huomattavasti. Vuoden 2001 tutkimuksessa taajuus laskettiin tietokoneohjelman avulla 21 miljoonan sanan tekstipankista. Mukana oli lähinnä sanomalehtitekstiä, kirjoja ja aikakauslehtiä.

Analyysissa selvitettiin paitsi sanojen yleisyys myös esimerkiksi sanan, lauseen ja virkkeen keskimääräiset pituudet. Knoppitietona tulevaisuuden pätemisiä varten: ne olivat 8,5 kirjainta ja 6,8 ja 11,1 sanaa.

Nyt löpinät sikseen! Aloita testi alta ja katso, kuinka monta kirjoitetun suomen kielen yleisimmistä sanoista tiedät.Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Suomen kielen ärsyttävin sana on nyt valittu – yli 10 000 suomalaista paljasti inhokkinsa

Osaatko suomen kieltä ihan oikeasti? Jos saat tästä yhdyssanatestistä yli 12 oikein, homma on sillä selvä

12 käsittämätöntä sanontaa, jotka vain hullut suomalaiset ovat voineet keksiä

Saatko oikein yli 17 kohtaa? Testaa, kuinka laaja sanavarastosi todella on

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt