Pikkupoika tiivisti muutamaan sanaan isän ja lapsen viikonloppuhuvien eron

rac

Julkaistu:

Lapsen suusta
Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat tokaisut.
”Kun täytin 50 vuotta, kaverini 5-vuotias tytär onnitteli minua, halasi ja kysyi, paljonko täytän. Kun kerroin ikäni, tyttö oli hetken hiljaa ja sanoi sitten: ’Huh huh.’”

Kapinahenki

”Poikani näki kanoja ensimmäisen kerran kartanon pihalla 2-vuotiaana. Hän ei tiennyt, miten osoittaa kiintymystään. Niinpä hän kävi kyykkyyn kanan tasolle, katsoa napitti kanaa silmiin ja sanoi kohteliaasti: ’Tänään on tiistaipäivä.’ Kana varmasti ilahtui tästä tiedonjyvästä.”

Ulla

”Olimme kylässä 5-vuotiaan poikani kanssa, ja hänelle tarjottiin karkkia. Poika ei puhunut mitään, eikä ottanut karkkia. Myöhemmin kotona hän ihmetteli, miksei hän saanut karkkia. Totesin, että sinultahan kysyttiin, että haluatko karkkia, muttet vastannut mitään. Poikani totesi, että eikös hiljaisuus olekaan myöntymisen merkki.”

ihmelapsi

”Oma poikani ihmetteli vastikään, miksi olin laittanut salaattia veteen, kun olin laittanut kannuun mintunlehtiä. Viime viikonloppua, jolloin iskä lähti kavereiden kanssa viihteelle, hän muistelee edelleen toteamalla: ’Iskä juo kavereiden kanssa olutta, [poikani nimi] juo maitoa kavereiden kanssa.’”

Ihania sutkautuksia”Olimme kirkossa tuolloin 4- tai 5-vuotiaan poikani kanssa. Rauhallisesti ja tarkkaan seurasi papin toimintaa siihen asti, kunnes pappi nousi saarnastuoliin. Tällöin hyvin kirkkaalla ja kuuluvalla äänellä totesi: ’Sieltä se Jeesus nyt tuli.’”

Taikku

”Tino 2 v. pomppasi kerran kesken yöunien pystyyn nauraen ja tokaisi: ’Saana aina hepuloi, isi ja Tino vaan ripuloi!’ Ja sitten hän löi pään takaisin tyynyyn ja jatkoi uniaan. Saana on meidän husky.”

Toni

”Poikani oli noin 6-vuotias, kun oli käymässä vanhempieni kanssa kaupassa. Vastaan tuli mies, jolla oli pitkät mustat hiukset ja musta parta. Poikani katsoi miestä silmät suurina ihastuksesta, kiskaisi isoäitiään kädestä ja hihkaisi onnellisena: ’Katso mamma! Ihan oikea Kapteeni Koukku!’”

Cazhmir

”Olin seurakunnan äiti-lapsikerhossa kaitsemassa lapsia, kun pieni Eetu 4 v. pysähtyi eteeni ja alkoi kyselemään ikääni. Näytin kymmentä sormea viisi kertaa, johon poika vastasi: ’Olet hyvin vanha, mutta onkos sulla edes hampaita?’”

Hampaat tallella

”Nuorin poikamme oli ekaluokkalainen ja osoitti mieltään, kun joku asia oli häneltä kielletty. Meni ovet paukkuen huoneeseensa, ja myöhemmin huomasin lapun ovessa, johon oli kirjoitettu ’tymä äiti’. Kuinka herttainen mielenilmaus.”

Tyhmä äiti

”Veljeni poika istui 3-vuotiaana vetämäni pulkan kyydissä Kouvolan keskustassa. Puna lehahti kasvoilleni, kun hän keskellä ihmisjoukkoa kajautti kuuluvalla äänellä: ’Täällä haisee lämmin piaru.’ Turha oli yrittää teeskennellä, että hajulähde istui pulkassa takanani!”

Ulla

Osallistu!

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt