Paljon nähneet hääsuunnittelijat paljastavat: Tästä syntyvät verisimmät riidat

Vieraiden istumajärjestyksen tekeminen aiheuttaa yleensä eniten riitoja häiden suunnittelussa.

Häiden kuumin sesonki käynnistää pian ja monissa suvuissa vietetään onnellisia hääjuhlia. Aina häät ja niiden valmistelut eivät kuitenkaan suju sopuisasti.

Lähes poikkeuksetta suurin yksittäinen menoerä häissä ovat vieraat. Jokainen vieras kasvattaa ruokakulujen lisäksi myös esimerkiksi kutsujen ja kiitoskorttien määrää ja myös juhlatilan kokoa.

Hääsuunnittelijoiden mukaan yleisimmät riidat liittyvätkin osittain juuri vieraisiin.

Istumajärjestys aiheuttaa verisimmät riidat

Hääsuunnittelijat Jenni Kinnari ja Jenni Hukkanen kertoivat Radio Rockin Korporaation haastattelussa, että vieraiden istumajärjestyksen tekeminen aiheuttaa yleensä eniten riitoja häiden suunnittelussa.

  • Katso yllä olevalta videolta Korporaation haastattelu, jossa hääsuunnittelijat kertovat häiden suunnittelusta.

– Yleensä verisimmät riidat tulee, kun tehdään istumajärjestystä.

Riitatilanteissa hääsuunnittelijat auttavat hääparia ja tekevät esimerkiksi istumajärjestyksen heidän puolestaan.

Morsian on usein päävastuussa häiden suunnittelusta. Kun häiden organisoinnissa mukana olleet ystävät ja sulhanen alkavat sooloilemaan morsiamen selän takana, voi syntyä pieni kärhämä.

Hääsuunnittelijoiden mukaan myös alkoholi on osasyy riitoihin.

Suku on pahin?

Morsian konjakeissa, alttarilta juokseva sulhanen ja maailman rumin kukkakimppu... Kesähäissä on koettu kaikenlaisia kommelluksia. Joskus häät meinaavat mennä pilalle sukulaisten takia.

Kerroimme viime vuonna kolmekymppisen Mikan tarinan.

Mika riitautui äitinsä kanssa häitä edeltävänä päivänä.

Morsiamen sukulaisia tuli juhliin ulkomaita myöten. Vieraille oli lähetetty kutsut hyvissä ajoin. Häitä edeltävän illan Mika vietti hyvän ystävänsä kanssa, joka oli samalla juhlien bestman.

– Ei ollut mitään häävalmisteluja tehtävänä. Olimme ihan vapaalla vaan, kun äitini soitti, Mika muisteli.

Mikan mukaan puhelu äidin kanssa alkoi jo alusta saakka ikävissä merkeissä.

– Hän heitti marttyyrivaihteen silmään ja sanoi, että ehkä olisi parempi, ettei hän tulisi häihin olleenkaan. Hän koki, ettei ole toivottu vieras. Täysin pohjattomia väitteitä.

Myös Ilta-Sanomien lukijat ovat aikaisemmin kertoneet tarinoita häistä, joissa sukulainen tai ystävä on käyttäytynyt sopimattomasti.

Millaisia riitoja häiden suunnittelu tai häät ovat aiheuttaneet suvussasi? Onko lähipiirissäsi ollut epäonnistuneita hääjuhlia? Kerro kokemuksistasi kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?