Äiti muistelee edelleen ”lämmöllä” pojan tokaisua saunassa vuosien takaa: ”Se oli sitten meikäläiselle siirto miesten vuoroon”

rac

Julkaistu:

Lapsen suusta
Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat tokaisut.
”3-vuotias poikani oli kanssani kaivamassa mullasta matoja onkireissulle. Poika seurasi mielenkiinnolla kiemurtelevaa matoa, ja kun se lopetti kiemurtelun, poika totesi: ’Siitä loppu patterista virta.’”

Välly

”Kummityttöni oli noin kaksivuotias, kun eräs sukulaisemme kuoli. Hautajaisissa laulettiin tietysti virsiä. Lapsukainen huusi kirkkaalla ja kuuluvalla äänellä erään virren jälkeen: ’Uudestaan!’ Siinä oli papilla ja muillakin vierailla hymy hetken herkässä.”

Kummisetä

”Taisin olla noin 5-vuotias, kun olin todennut äidilleni saunassa: ’Sää pärjäisit aavikolla ainakin kaksi viikkoa.’ Se oli sitten meikäläiselle siirto miesten vuoroon. Vieläkin äiti erityisellä lämmöllä muistelee. Nykyään -30 kg.”

AriMan82

”Isoäitini aina kertoo sukulaisille siitä, kun tein 5-vuotiaana edesmenneen isoisäni kanssa pihatöitä eräänä sunnuntaina. Olimme siinä tehneet jo pitkään töitä, kun isoisä sitten sanoi: ’Jaahas, pitäiskö meidän lopettaa pikkuhiljaa, Jumalakin pyhitti sunnuntain lepopäiväksi.’ Minä tokaisin siihen: ’Ei täällä oo mitään jumalia näkynyt.’ Isoisän piti siis jatkaa ahertamista minun kanssani.”

Työpäivä on joka päivä”Odotettiin nuohoojaa, kun tyttäreni Mimosa 6 v. kysyi: ’Onko se ihme tahmaaja jo käynyt?’”

Näin

”Olimme saunassa 3-vuotiaan tyttäreni ja mieheni kanssa. Mieheni nousi lauteilta, ja tyttäreni sanoi: ’Isä, sulta roikkuu jotain tuolta jalkojen välistä.’ Isän mentyä suihkuun tyttäreni kysyi minulta pilke silmässä: ’Vai oliko ne munuaiset?’”

Maaria

”Muutama vuosi sitten ruokailun lopuksi heitin: ’Kiitos Jeesus ruuasta.’ Tähän nelivuotias poikani totesi: ’Äiti sen kyllä teki.’”

H

”Kerroin lapsenlapsille vanhan kouluni ohitse ajaessamme, että mummi kävi siinä koulua kun oli vielä pieni tyttö. Tähän 5-vuotias Sofia: ’Ai silloin kun oli dinosauruksia!!?’ Ja samaan hengenvetoon lohduttavasti pikkuveljelle: ’Mutta älä pelkää Daniel. Ei niitä siellä enää ole.’”

Esihistoriallinen mummi

”4-vuotias sukulaistyttö oli mökillä saunassa meidän vanhempien tätien ja äitinsä kanssa. Löylyssä tyttö katseli meitä tarkkaan ja kysäisi sitten äidiltään katsellen samalla omaa rintaansa: ’Äiti, tuleeko mullekin vanhana tähän tollaiset nahkapussit?’”

totuus tulee lapselta

”Pikku-Ida istui pöydässä lusikoimassa mummolan makeaa mansikkakiisseliä oikein nautinnolla. Mummolle hän selitti tohkeissaan: ’Katriina-täti keitti niin hyvää mansikkakeittoa, etten ollut uskoa korviani.’”

Mansikkasoppakohteliaisuus

Osallistu!

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt