Pikkupoika ”käräytti” isän uimahallipuuhat äidille: ”Toi ihan hetkeksi hiljaisuuden huoneeseen...”

rac

Julkaistu:

Lapsen suusta
Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat tokaisut.
”5-vuotias siskonpoikani oli mummolassa käymässä. Samaan aikaan siellä oli putkimies töissä. Hänellä oli iso musta farmariauto. Poika kierteli ja kaarteli putkimiestä ja viimein rohkaisi mielensä ja kysyi: ’Miks sä ajat luumisautolla?’ Putkimiestä nauratti kovasti.”

Eno Enosta

”Tukkani harveni jo melko nuorena, ja olin tyttärieni silmissä ilmeisesti melkoisen omituisen näköinen. 3–4-vuotiaiden sanavarastosta löytyi hyvät ilmaisut tällaiselle omituisuudelle. Esikoinen taputti päälakeani ja totesi: ’Tyhjätukka.’ Nuorempi pani kuitenkin paremmaksi, taputti päälakea ja sanoi: ’Isällä on pyllypää.’”

30 vuotta sitten

”Luca oli noin 3-vuotias. Kerran uimahallista kotiin tultuamme äiti kysyi, oliko mukavaa. Luca vastasi ja sen jälkeen kertoi, kuinka isi oli katsonut uimahallissa tissejä. Voitte arvata, että kommentti toi ihan hetkeksi hiljaisuuden huoneeseen...”

Tirkistelijä(kö)

”Pikkuveljeni Riku, 6, löysi vessan lattialta käyttämättömän tamponin. Hän otti narusta kiinni, meni näyttämään äidille ja sanoi: ’Löysin meidän vessasta pommikarkin.’”

Pommikarkki”Meidän tyttö sanoi 6-vuotiaana haaleaa vettä puolipitkäksi vedeksi ja aakkosten b-kirjainta karpeeksipeeksi.”

Aakkoset uusiksi

”Pojanpoika, 5 vuotta, ja minä odotimme junaa. Jonkin matkan päässä laiturilla seisoi pitkähkö nainen, jolla oli musta viitantapainen takki, ja meikki, tukka ja koko olemus oli melkoisesti goottityyliin viittaavaa. Poika tuijotti naista hetken ja kysyi sitten huolestuneena: ’Mumma, voiko tuokin noita taikoa pikkupojat hiiriksi?’ Olimme muutamaa päivää aikaisemmin katsoneet yhdessä elokuvaa The Witches. Onneksi nainen ei kuullut sanoja, mutta vieressämme seisonut mies kuuli ja repesi hervottomaan nauruun.”

isoäiti

”Olin 4-vuotiaana saanut silmälasit likinäköisyyden vuoksi. Lasit vahventuivat joka vuosi. Olin 8-vuotias ja jälleen silmälääkärin vastaanotolla. En ymmärtänyt silloinkaan tuota termiä, joten kysyinkin: ’Mikä likinäköinen muka olen, kun näen tähdetkin taivaalta?’ Mutta ei pystynyt silmälääkäri vastaamaan asiaan.”

tähdenlento74

”Viisivuotias lapsenlapseni kävi katsomassa vastasyntynyttä siskoaan. Seuraavana päivänä mentiin uudelleen ja hän halusi heti nähdä siskon. ’Näyttää kyllä jo paljon paremmalta’ tokaisi lapsi.”

Mummi

Osallistu!

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt