Tyrkyksi äidiksi haukuttu Hilla, 23, pukeutuu raskaana ollessaan lateksiin ja napapaitoihin: ”Keski-ikäiset naiset tuhisevat ja pyörittelevät päätään”

Julkaistu:

Perhe
Hilla pitää suomalaisten äitien tyyliä värittömänä.
Viimeisillään raskaana oleva Hilla, 23, saa päät kääntymään minne meneekin.

Hyvinkäällä asuva Hilla ei kuitenkaan välitä katseista.

– Ei täällä ole paljon sellaisia, jotka erottuisivat joukosta, hän toteaa.


Hillan kokemus bussimatkalla herätti keskustelua Ilta-Sanomien lukijoiden keskuudessa viime syksynä.

Hilla oli linja-auton kyydissä parivuotiaan poikansa kanssa, kun keski-ikäisten miesten ja naisten seurue alkoi arvostella Hillaa.

– Minulla oli takin alla toppi ja otin juuri kaulahuivin pois kaulastani. He alkoivat heti haukkua minua tyrkyksi äidiksi ja kommentoivat minun esittelevän itseäni. He sanoivat, etteivät ole itse koskaan näyttäneet samalta, ja että olen säälittävä, Hilla muisteli ahdistavaa tapahtumaa.


”Tyylini ei ole muuttunut raskausaikana mitenkään”

Nyt tapahtuneesta on kulunut puoli vuotta, mutta tuijotukselle ja supattelulle ei ole tullut loppua. Toista lastaan odottavan Hillan rohkea raskaustyyli on herättänyt Hyvinkäällä huomiota. Nuoren äidin päällä on nähty odotusaikana niin napapaitoja kuin lateksi- ja nahkavaatteita.

– Kyllä varsinkin keski-ikäiset naiset tuhisevat ja pyörittelevät päätään mennessään ohitseni.


Sen sijaan nuorilta räväkkä tyyli on kerännyt kehuja.

– En ole kuullut ikäisiltäni mitään huonoa tähän mennessä.

Hilla kertoo kärsineensä odotusaikana kovista kivuista ja pahoinvoinnista. Ulkonäöstä huolehtiminen on auttanut häntä jaksamaan rankan raskauden keskellä.

– En tykkää kulkea missä sattuu vaatteissa. Tyylini ei ole muuttunut raskausaikana mitenkään. Sen mukaan, mitä mahtuu päällä, Hilla nauraa.Suomalaisten äitien tyylistä suora mielipide: ”Semmoinen tylsä ja samanlainen”

Hillan mielestä myös äidit saavat pukeutua paljastavasti. Hän on kuitenkin huomannut, etteivät monetkaan suomalaiset äidit ota kovinkaan paljon riskejä pukeutumisessaan.

Hilla pitää suomalaisten äitien tyyliä värittömänä.

– Semmoinen tylsä ja samanlainen. Kaikilla on ne ”henkkamaukan” raitapaidat päällä. Se ei ole sitä, miltä itse haluan näyttää.


Nuori äiti haluaa kuitenkin painottaa, että jokainen saa pukeutua niin kuin haluaa. Tärkeintä on, että jokaisella on hyvä olla.

– Ei tietenkään pidä olla tietyn näköinen – aina pitää olla oma itsensä. Se, että kuljet niissä ”henkkamaukan” vaatteissa, ilman meikkiä ja tukka nutturalla, ei ole myöskään keneltäkään pois.

Hilla itse aikoo myös jatkossa pukeutua haluamallaan tavalla, ilkeistä katseista välittämättä.

– Jatkan samalla linjalla. Aioin kasvattaa lapseni niin, että he eivät huutele kenellekään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt