Kuvat: Uusi äitiyspakkaus paljastettiin – tältä se näyttää

Julkaistu:

Äitiyspakkausta päivitetään vuosittain asiakaspalautteen perusteella.
Kelan vuoden 2019 äitiyspakkaus julkistettiin tänään torstaina.

Noin 50 tuotteen pakkaus sisältää vaatteita ja hoitotarvikkeita. Vaatteisiin kuuluu muun muassa neutraalin värisiä haalareita, myssyjä, potkupukuja ja bodyja. Tarvikkeisiin kuuluu esimerkiksi hygieniatarvikkeita, ruokalappu, ensikirja ja pehmolelu.


Tuotevalikoima säilyy vuodesta toiseen hyvin samanlaisena, mutta Kela uudistaa äitiyspakkausta vuosittain muun muassa asiakaspalautteen perusteella.Kelasta kerrottiin aiemmin torstaina STT:lle, että äitiyspakkauksen koostamisessa kiinnitetään jatkossa lisää huomiota esimerkiksi ekologisuuteen.


– Edullisen hinnan merkitys vähenee. Keskiöön nousevat äitiyspakkauksen tuotteiden vastuullinen valmistustapa sekä laatu, Kelassa vastuullisuustyötä koordinoiva Petra Elomaa kertoi.
82-vuotiaalla äitiyspakkauksella on Suomessa vahva symbolinen rooli. Pakkaus niittää hyvää mainetta myös maailmalla – esimerkiksi Ukraina on ottanut mallia Suomesta ja alkanut jakaa äitiyspakkauksia vastasyntyneille.

Suomalainen äitiyspakkaus on kasvattanut mainettaan maailmalla erityisesti sen jälkeen, kun Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi sitä koskevan jutun vuonna 2013.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt