Suvi-Tuuli oli hiljainen ja rauhallinen tyttö – se sai aikaan aivan helvetillisen kiusaamisen

Julkaistu:

Haukkumista, kiusaamista, pahanpuhumista... Kiusaajat tekivät Suvi-Tuulin elämästä piinaa.
Suvi-Tuuli, 22, oli hiljaisempi ja rauhallisempi kuin muut, ja sen takia hän oli koko peruskoulun ajan silmätikkuna. Tyttöä syrjittiin, haukuttiin, hänestä puhuttiin pahaa ja häneen käytiin käsiksi.

– Minut meinattiin tukehduttaa lumihankeen ja sitten kysyttiin, että haluanko turpaan. Minua seurattiin kotimatkalla ja yritettiin ajaa pyörällä päälle. Ruokalassa päälleni heitettiin ruokaa, hän kertaa kokemuksiaan.

Liikuntatunnit olivat yhtä helvettiä.

– Mun oli vaikea osallistua joukkuepeleihin, koska mulla oli joku stoppi, joka sanoi, että parempi pysyä sivussa. Välillä yritin oikein kunnolla ja sain huutoja siitä, etten osannut tai jos joku muu mokasi, niin se oli helppo syyttää mua. Hahmottamisvaikeuksieni takia minun oli myös vaikea oppia pelin sääntöjä.

Suvi-Tuuli sai aina pelätä. Hän kertoo olleensa lopen väsynyt jo ala-asteella.

– 12-vuotiaana menin ensimmäisen kerran terapiaan lähinnä oppimisvaikeuksien takia. Luulen, että niitä tuli, koska olin niin väsynyt, etten jaksanut oikein keskittyä kouluun. Sain aina pelätä.

Opettajat yrittivät auttaa, mutta kiusaaminen jatkui. Suvi-Tuulilla ei ollut viidenteen luokkaan asti yhtään ystävää koulussa.

– Kuudennesta yhdeksänteen luokkaan oli muutama ystävä, mutta olin silloin jo niin heikossa kunnossa, että nekin väsyvät lopulta auttamaan.

Ammattikoulussa opettaja oli huolissaan, kun Suvi-Tuulin toimintakyky oli huono eikä hän pystynyt aloittamaan käytännön tehtäviä ilman, että opettaja sanoo, mitä hänen pitää tehdä.

Suvi-Tuuli sairastui traumaperäiseen stressihäiriöön.

– En pelkää kertoa sitä, koska se ei ole mun vikani, vaan kiusaaminen on mut sairastuttanut, hän muistuttaa.

Nuori nainen alkoi käydä terapiassa ja syödä mielialalääkkeitä. Ne ovat auttaneet.

Tätä nykyä olo on hyvä ja tasainen.

– Lääkkeet ovat auttaneet tosi hyvin. Pystyn toimimaan normaalisti, ilman henkistä estettä. Olen myös rohkeampi ja avoimempi, kun syön lääkkeitä.

Suvi-Tuulilla on tätä nykyä vakituinen työpaikka ja hän suunnittelee opiskelevansa sosionomiksi ja hakevansa töihin mielenterveysalalle tai esimerkiksi koulukuraattoriksi. Perheeseen kuuluu miesystävä ja kaksi kissaa.

Kaikesta kamalasta huolimatta Suvi-Tuuli näkee kiusaamisessaan myös valoisan puolen. Hän haluaa auttaa muita kertomalla kokemuksistaan.

– Haluan suojella muita tällaisilta kokemuksilta. Tunnen olevani nyt vahvempi kuin koskaan.

Lue lisää: 9. luokalla tapahtui jotakin selittämätöntä ja Inan kaikki kaverit häipyivät – sitten entinen ystävä lähetti tyrmistyttävän viestin

Ota kantaa

Onko sinua kiusattu koulussa?

Kyllä 71% Ei 29%
Ääniä yhteensä 5945