Tanskalaismies menetti 7-vuotiaan poikansa ja jäi yksin surussaan – riipaiseva sarja pohtii, miksi on niin vaikeaa tukea surun hetkellä

Julkaistu:

Tv
Suremisen kauneus -ohjelmassa Esben Kjær pohtii, miksi niin moni hylkää surevan silloin, kun tukea eniten tarvitsisi.
Suomessa kuolee vuosittain kymmeniätuhansia ihmisiä, ja heitä jää suremaan moninkertainen määrä ihmisiä. Surututkijoiden mukaan jopa kaksi kolmesta surevasta kokee kuitenkin tulleensa hylätyksi.

Miksi ihmisten on niin vaikeaa tukea toisia surun hetkellä?

Tätä kysyy tanskalaistoimittaja Esben Kjær, joka kohtasi samanlaisen tilanteen menetettyään poikansa viisi vuotta sitten. Kun hänen 7-vuotias poikansa kuoli syöpään, hän oletti ystävien ja sukulaisten rientävän apuun.

Kukaan ei tullut.

Siitä lähtien Kjær on pyrkinyt muuttamaan ihmisten suhtautumista suruun, koska toisten tuki olisi tärkeintä juuri silloin, kun sitä eniten tarvitsisi. Myös hän itse on sortunut virheisiin.

Neliosaisessa tanskalaissarjassa Kjær tapaa muita surevia, kuten tyttärensä menettäneen Carstenin ja isänsä menettäneen Melanien. Aluksi ystävät pyysivät Melanieta soittamaan, kun tämä haluaa puhua.

– Mutta eihän sureva pysty soittamaan, Kjær sanoo.

Lopulta sureva Melanie hämmentyi täysin, kun hyvät ystävät käänsivät hänelle selkänsä.

Sairaalapastori uskoo, että kyse on ihmisten kykenemättömyydestä asettua toisen asemaan ja ymmärtää toisen surua sekä kohdata omaa voimattomuutta. Carstenin esimerkki antaa kuitenkin toivoa.

Maaseudun naapurit tulivat apuun ja olivat surevalle läsnä.

Suremisen kauneus Teema & Fem klo 18.30

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt