Pikkutyttö kajautti epäilyttävät sanat Alkossa – äiti: ”Häpesin silmät päästäni”

rac

Julkaistu:

Lapsen suusta
Ilta-Sanomien lukijat paljastavat jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.
”Menin 4-vuotiaan tyttäreni kanssa Alkoon vuonna 1980. Hän katseli ympärilleen kysyen, onko tämä apteekki. Vastasin: ’Ei, tämä onko Alko.’ Asiakaspalvelija tiskin takana kyseli, että mitä saisi olla. Sai olla pullo vermuttia, ja hän toi pullon tiskille, jolloin tyttäreni huusi kovaan ääneen: ’Viinaa, aina vain viinaa.’ Sain paheksuvia katseita ja häpesin silmät päästäni. Meillä ei tosiaan viinaa juurikaan käytetty, vaan oli vieraita tulossa. Kyllä hävetti.”

Hanne

”Lapsen logiikkaa: Mainitsin lapsenlapsilleni, että olin päivällä käynyt pyörällä kaupassa. Siihen parivuotias Janni: ’Mutta pyörähän pittää jättää ulos!’”

ilmaisu hallussa

”Olin luvannut lapsille karkkipussit, joita lähdimme autolla kaupasta ostamaan. Kun karkkipussit oli saatu ostettua ja autossa avattua, sanoin, että älkää syökö kaikkia kerralla. Tähän 5-vuotias poikamme totesi: ’Ei syödäkkään kun syödään ne yksi kerrallaan.’”

Karkkipäivä

”2-vuotias suuttui jostain ja laukoi kaikki tuntemansa rumat sanat: ’Kakkapissajuustohöylä!’”

Lara”Vanhemmilta kuultu. Olin noin 4-vuotias, kun käytiin Heinolassa äitini enon luona. Eno halusi käydä Alkossa. Olin nukkunut matkalla autossa ja kun auto pysähtyi Alkon parkkipaikalle, olin herännyt ja todennut: ’Lonkkuu lonkkuu.’”

Ville”Poikani, 3 vuotta, sai serkkunsa kanssa Turun kauppahallissa kakkaemojin mallisen suklaaleivoksen välipalaksi. Siitä kului pari viikkoa, kun poika muisti asian Raumalla kahvilan edessä ja huusi kovaan ääneen: ’Äiti, mä haluun kakkapökäleen välipalaksi!’ Siinä sitten muiden asiakkaiden katsellessa selitin, ettei täällä ole kyseistä tuotetta saatavilla, josta poika sai kunnon itkut.”

Emoji

”Poikani tuli kummipoikansa kanssa katsomaan autoani, Audi TT Roadsteria. Poikani lupasi viedä pojan joskus ajelulle. Seuraavalla kerralla kummipoika kysyi: ’Koska pääsen sen kuntoiluauton kyytiin?’ Toki hän tarkoitti urheiluautoa.”

TYTTI

”Tästä on jo yli kymmenen vuotta. Kotini lähellä olevaan mutkaan oli jostain syystä päätynyt auto katolleen ja vähän myöhemmin sen oli joku vielä käynyt tuikkaamassa tuleenkin, joten jäljellä oli vain hiiltynyt runko, ennen kuin se vihdoin kerättiin pois. Kävelin siitä koiran kanssa ohitse, kun auton raatoa oli tutkailemassa nainen pienen, noin 4–5-vuotiaan tyttärensä kanssa. Tyttö sitten kädet lanteilla katseli tilannetta ja dramaattisesti totesi: ’Voi tätä hävityksen kauhistusta!’ Naurattaa yhä, kun tuo tapaus tulee mieleeni.”

Sadetanssija

”Olimme tytön (5 v.) ja hänen isänsä kanssa saunassa. Tyttö katsoi minua hymyillen ja sanoi: ’Minusta tulee yhtä kaunis isona kuin äidistä, mutta mulle tulee paljon isommat tissit.’”

Pieni varustus

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt