Isä yritti uhkausta, kun muu ei auttanut lasten riitaan – takapenkiltä tuli välittömästi tyhjentävä vastakuitti - Perhe - Ilta-Sanomat

Isä yritti uhkausta, kun muu ei auttanut lasten riitaan – takapenkiltä tuli välittömästi tyhjentävä vastakuitti

Julkaistu: 25.2.2019 6:45

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lastensa hauskimmat heitot.

”Olin tullut työpäivän jälkeen kotiin lasten kanssa ja oli kiire ruokaa laittamaan. Ykskaks tajusin, että tytär Tiina oli hiljaa leikkihuoneessa, joten pyysin Toni-poikaani katsomaan, mitähän hän puuhailee. Toni läksi melkein juoksuaskelin menemään, kun ykskaks kääntyi takaisin ja tuumasi: ’Hoida pentus.’”

Oikeassa oli

”Poikani oli 3-vuotias, kun hän oli illalla käymässä nukkumaan. Ukkonen jyrisi ulkona ja tuumasin hänelle: ’Ei ole mitään hätää, ukkonen siellä vaan jyrisee.’ Aamulla pojan herättyä hän kysyi heti: ’Vieläkö se mies on siellä ulkona?’ Siinä saikin tehdä kunnon selvityksen ukkosesta.”

-Ukko-

”Tyttäreni, tuolloin noin 2 vuotta, sanoi leppäkerttua kettukärpäseksi. Tuli luultavasti eräästä kirjasta, jossa samalla sivulla oli oranssi kettu sekä kärpänen. Pingviini oli tyttäreni suussa pimmiviivi, varmaankin koska naapurissamme asui Viivi. Ja loogisesti lippalakki lippalaislakki, koska kerran neljäntuulenlakki oli lappalaislakki.”

Wanaha akka

”Olimme lasten kanssa menossa kylpylään, kun pitkällä ajomatkalla takapenkkiläiset, 4- ja 6-vuotiaat sisarukset laittoivat tappeluksi. Isä toppuutteli ja uhkaili jo, ettei mennä uimaan ollenkaan, elleivät rauhoitu. Tähän topakka 4-vuotias toteaa: ’Ei haittaa, enhän mie ossaa edes uida!’”

Martta47

Olisipa takapenkillä aina näin leppoisaa... Kuvituskuva.

”5-vuotias käytyään ehtoollisella isoäidin kanssa: ’Äiti mä sain tänään Jeesuksen vartalon!’”

Ihan parasta

”Nuorimmaiseni oli noin 3-vuotias, kun televisiossa puhuttiin vauvan syntymisestä. Poikani kysyi, kummalta puolelta hän syntyi, etu- vai takapuolelta ja lisäsi: ’Mahto siellä haista, jos takapuolelta.’”

äiti

”Poikani oli lähdössä esikouluun, kun huomautin hänelle, että lenkkarit ovat väärissä jaloissa. Poika katsahti jalkoihin ja totesi: ’Oho, ja kumpikin.’”

Kengät väärissä jaloissa

”Ollessani käymässä sisareni luona yllätin hänen poikansa Antin, 5, leikkimässä tulitikuilla, josta häntä oli jo aikaisemmin muutaman kerran kielletty. Vahinkoa ei vielä ollut tapahtunut, mutta poika oli kyllä vaarallisen lähellä ikkunaverhoja. Otin tulitikut ja pois ja sanoin ankarasti: ’Älä anna minun tai äitisi nähdä sinun tekevän tuota koskaan enää!’ Poika: ’Sulje sitten silmäsi.’”

asia selvä?

Äiti oli 1970-luvulla sihteerinä sanomalehden toimituksessa ja minä olin 3-vuotiaana äidin työpaikalla. Kun silmä vältti, haahuilin eräälle ovelle ja avasin sen. Huoneessa oli menossa johtoportaan kokous ja kaikki kääntyivät katsomaan minua. Olin toruvaan sävyyn tiedustellut: ’Ja mitäs sällejä täällä oikein on, millä asialla?’”

jyväskyläläinen

”Taneli 4 v. istui iltakylvyssä ja kysyi äidiltä: ’Äiti, kuoleeko siihen jos puuroa menee väärään kurkkuun?’ Äiti mietti hetken ja päätti olla rehellinen ja vastasi, että kyllä siihen voi kuolla. Yhtäkkiä Taneli alkoi surkeana nyyhkyttää. Äiti kysyi huolestuneena, että mikä nyt tuli. Taneli: ’Minulla on kerran mennyt puuroa väärään kurkkuun.’”

Kaikki on vaarallista...

”Juusolla, (silloin noin 6 vuotta), oli vaihe, jolloin kaikki sotaan ja aseisiin liittyvä kiinnosti. Kummitäti kyllästyi jatkuviin pam-pam-pam-huutoihin ja leikkitussareiden heilutteluun ja osti pojalle lahjaksi sarjan Lego-nappuloita ja kehotti poikaa rakentamaan jotakin. Poika otti nappulat ja hävisi huoneeseensa, jossa oli pitkään hiljaista. Kummitäti meni vihdoin uteliaana kurkkaamaan, mitä poika puuhasi ja kysyi: ’Mitä sinä rakennat?’ Juuso: ’Superpyssyä!’”

yritys hyvä 10, tulos...?

Osallistu!

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?