Perhe

Tädin käsittämätön joululahjavalinta ei unohdu: ”Kyllä hävetti”

Julkaistu:

Joululahjat
Vaikka ajatus on tärkein, saattaa joululahja olla saajalleen iso pettymys.
Joululahjan ostaminen ei ole välttämättä helppoa, varsinkaan jos kyseessä ei ole aivan läheisin ystävä tai perheenjäsen. Aina lahjaostoksilla ei voikaan onnistua.

Vauva.fi:ssä käydään parhaillaan keskustelua huonoimmista lahjoista, mitä paketeista on paljastunut jouluna. Kokosimme yhteen suurimpia pettymyksiä.

Täti antoi kuukautissiteitä – mummo liian isot Maxi-Sloggit

Valittujen Palojen ilmaislahjakirja (se luki sisäsivulla) ja kirjassa oli jotain ”hengellisiä ohjeita” tms. Lisäksi kirjan mukana tuli cd, antajan kaukaisen sukulaisen teettämä tallenne sen omista hengellisistä lauluista.

Minä en ole uskonnollinen ihminen, kuten ei muutkaan, jotka joululahjoja kanssani availivat.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mummulta joskus noin 10-vuotiaana sain puuterin väriset Maxi-Sloggit, jotka oli monta numeroa liian isot. Ei naurattanut.”

Saan äidiltäni rumia koriste-esineitä. Siis silkkaa kitchiä jostain Tiimarista tai mistä lie. Esimerkiksi joku rautalangasta ja glitter-nauhasta kokoon väsätty suuri perhonen, joka seisoo jalustalla. Tai siis seisoisi, ellei kaatuisi koko ajan. Mihin tuollaisen voi pistää? Mitä sillä tehdään? Laitanko ruokapöydälle vai keittiötasolle kaatumaan? Kirjahyllyyn ei mahdu. Minulla ei ole edes pihaa tai parveketta, jossa se voisi koristeena liihotella.

Äiti-kulta tarkoittaa hyvää, mutta enemmän ilahtuisin vaikka teepusseista. Tai sukista.”

Sain tädiltäni teininä kuukautissidepaketin. Kyllä hävetti silloin, vaikka ns. tarpeeseen tulikin. Mutta joululahjana ei kovin kiva.”

Muun muassa 10-vuotiaana mummolta saatu samettinen toppi rintatoppauksilla, lasten liian pieniä pikkuhousuja tädiltä teininä, Raamattu tädiltä (tiesi, ettei minua ole kastettu, en ole käynyt rippikoulua, en kuulu kirkkoon ja olen ateisti).”

PartyLitea kaupittelevan ystävän antamasta joululahjapaketista paljastui viime vuonna kynttilä, jota oli jo hieman poltettukin valmiiksi


Huumorintajut eivät kohdanneet – vitsi ei naurattanut

Pipo, jossa teksti ”avohoitopotilas”. Olen ihan normaali ihminen. Huumorintajut eivät ehkä kohtaa siskon kanssa.”

Raxun remppa -kirja. Tsiisös!”

Olin 20-vuotias ja sain kummilta lahjaksi sellaisen pinkin muovisen lelulaskimen, jossa on jotain muovisia smaragdeja sun muita. Hän ei yleensä minulle mitään osta, kun olin jo aikuinen kuitenkin. En tajua, miksi hän antoi tuollaisen halvan krääsän, joka ei muuten edes kunnolla toiminut. Tuli sellainen olo, että kettuileeko se? Eikä me olla ollenkaan yhteyksissäkään tai läheisiä niin tuli tuo ihan puun takaa. Mut nykyään naurattaa, kun oli niin outo lahja. Kai yritystä pitää arvostaa.”

Siskoltani liköörikonvehteja. Tiesi, että inhoan niitä, mutta vihjaisi, että olen alkkis hänen mielestään.”

Kaljatuopin alusia. Olen raitistunut (rappio)alkoholisti.”

Lahja oli koitua vaaraksi

Sellaisen itämaisen norsu-koristeen mummolta. Siinä oli joku reikä johon tökkäsin kynttilän, kai se oli joku kynttilänpidike. Unohdin sen sitten ja jotain häsläsin mulla syttyi tukka palamaan! Onneksi pitkä tukka, jonka sain sammutettua vetämällä muutaman kerran kädellä, vitsi mikä paniikki. Piti sitä sitten lyhentää ja haisi monta viikkoa ihan hirveälle.”

Viipurin torilta appiukon ostamat muovitulppaanit, joissa hengenvaaralliset sähköjohdot ja lamput. Muoviosat kärysivät (siis ilman sähköjäkin, joita todellakaan ei olisi uskaltanut edes kokeilla) jollekin ihmeelliselle konerasvalle, että silmiä kirveli ja piti viedä samantien haisemasta ulos roskiin. Mutta ajatus oli tärkein, ei ne oikeastaan rumat olleet.”

Astmaatikkona ja allergikkona on aina yhtä mukavaa saada jotain tuoksukynttilöitä tai ruokalahjoja, joista saan oireita. Kerran sain jotain todella haisevaa käsirasvaa, josta tuli astmaoireiden lisäksi migreeni. Ennemmin olen kokonaan ilman kuin otan vastaan jotain terveydelle haitallista.”


Miehen sukulaisilta lahjaksi muttereita, kolikoita ja puuhelmiä

Viimeiset viisi vuotta ollaan vietetty joulua miehen porukoilla, ja appiukolla on tapana ostaa ihan kamalasti kaikkea roinaa, muun muassa jotain vanhoja kolikoita ja kirjoja, joita ei lue kukaan. Mä toivon, että tänä jouluna (vaikkakin ollaan aatto mun äidin luona) ei tule mitään turhaa rojua. Luonto kiittää, ja kierrätyskeskus.”

Minä sain parikymppisenä miehen tädiltä lahjaksi muttereita ja Valittujen Palojen lompakon tädin nimellä varustettuna. On kuulemma ihan loistava ja jos väärä nimi häiritsee, voi siihen päälle sotata spriitussilla, niin nimi ei näy enää. Miehen mummilta sain nessupaketin. Seuraavana vuonna sain margariinipaketillisen Aarikan kakkoslaadun puuhelmiä ja muutaman kuminauhan. Voi kuulemma askarrella avaimenperiä. Hyvä mielikuvitus näillä oli!”

Appiukolta ranskankielisen kirjan. Osaan ranskaa kahden sanan verran (oui ja merde) enkä ole edes kiinnostunut ko. kielestä tai kulttuurista. Taisi sekoittaa minut vaimoonsa, vaimo on asunutkin Ranskassa useamman vuoden nuorempana.”

Mies hankki kirpparilta kulahtaneen ja likaisen paidan

Teini-ikäisenä ensimmäinen poikaystäväni antoi joka helvatan juhlapäivänä jonkun pienen koriste-esineen joko ainoana lahjana tai muun lahjan lisäksi. Sain muun muassa moottoripyöräpatsaan, muumihahmon ja pienen linnun.”

saan mieheltä aina raaputusarpoja. Sekin haettu hätäpäissään aattoaamuna jostain ärrältä. Voittoja kertynyt vuosien varrella nolla euroa. Kiva tietää pettyvänsä tuplasti.”

Exältä 20 vuotta sitten jonkun vissiin kirppikseltä ostetun kulahtaneen topin, jossa oli kuivunut kahvitahra sekä pähkinärusinasuklaata, olen allerginen pähkinöille ja vihaan suklaata. Itse ostin kyseiselle tyypille hopeisen rannekorun, kyllä ketutti! Toisaalta ex myös itsekin häpesi, kun näki oman lahjansa ja kävi uuden vuoden jälkeen ostamassa minulle korvikset.”

Exä antoi pari vuotta sitten jouluna lahjaksi kirpparilta ostetun ihan järjettömän ruman kulahtaneen t-paidan, mitä en taatusti koskaan käyttäisi edes treenipaitana. Sen lisänä marsipaania, josta en tykkää. Oli vielä varma, että en pidä lahjasta ja pahoitteli ennen kuin ehdin edes aukaista lahjaa. En ymmärrä, miksi pitää väkisin antaa turhaa roinaa lahjaksi, jos itsekin tietää, että saaja todennäköisesti ei pidä lahjasta. Paita päätyi lahjapaketista suoraan UFF:n keräykseen ja marsipaanit roskikseen.

Toinen exä taas antoi manikyyrisetin. Varmaan monet naiset tuollaisesta ilahtuisikin, mutta itse en harrasta manikyyrejä. Leikkaan vain kynnet, jos ne ovat liian pitkät, joten tuo setti on sitten lojunut kaapissa käyttämättömänä.”

Ilta-Sanomat ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Oletko saanut epäonnistuneen joululahjan? Millainen ja keneltä? Keskustelu kommenteissa!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt