Perhe

Kahden lapsen isän hulvattomat kuvat naurattavat Instagramissa: ”Ilman lapsia ei ikinä huomaisi, koska auto pitää pestä...”

Julkaistu:

Instagram
Ville Viholainen julkaisee kuvia, joihin monet vanhemmat voivat samaistua.
Vauva-arki voi olla kaikessa ihanuudessaan myös väsyttävää.

Kun Ville Viholainen, 30, tuli isäksi vuoden 2014 lopussa, näki hän kuitenkin väsymyksenkin keskellä uudessa tilanteessa huumoria.

Viholainen otti kuvan itsestään uupuneena nukahtamisvaikeuksista kärsivän vauvan kanssa ja julkaisi sen WhatsApp-ryhmässä.

– Kaverit tykkäsivät siitä, ja joku muukin olisi halunnut nähdä kuviani vauva-arjesta, joten ajattelin vitsillä, että alan julkaisemaan tällaisia kuvia Instagram-tilillä, jotta ne kaikki viisi halukasta voivat seurata, Viholainen muistelee nauraen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nykyään Viholaisen Instagram-tiliä seuraa ”jokunen” seuraaja enemmän. Tilin suosio on vyörynyt lumipallon tavoin ja tällä hetkellä hauskalla isällä on yli 9 000 seuraajaa.
Vaikka seuraajamäärä on kasvanut, sisältö ei ole muuttunut juuri miksikään. Viholainen julkaisee edelleen humoristia kuvia perhe-elämästään. Kuvissa näkyy lasten kiukkua ja sotkuista kotia.

– Tämä ei ollut ikinä tarkoitus, mopo on lähtenyt käsistä, suosiosta yllättänyt Viholainen hämmästelee.

Taustalla on myös tärkeä ajatus.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pidän todelle tärkeänä, että pystyn tuomaan vanhemmuutta esille. Vaikka kommelluksia tapahtuu, vanhemmuus on positiivinen asia, nykyään myös suosittua Koti-iskä88-blogia kirjoittava Viholainen pohtii.

Suurin osa seuraajista naisia – kuviin samaistutaan

Viholaisen perheeseen kuuluvat avovaimo ja 4- ja 2-vuotiaat lapset. Vuosi sitten kahden lapsen isä jäi kahdeksaksi kuukaudeksi hoitovapaalle kotiin.

Viholainen kertoo saaneensa rehellisistä kuvistaan paljon hyvää palautetta. Suurin osa seuraajista on naisia, mutta myös isät laittavat hänelle viestiä.

– Ne ovat kuvia, joita silotellussa Instagram-maailmassa ei muuten ehkä näe. Kulmana on huumori ja vertaistuki muille vanhemmille.

Suosituimpia aiheita ovat uhmaikään liittyvät julkaisut.

– Kun avaat banaanin lapselle ”väärin päin”, siitä voi lähteä käyntiin uhma niin, että lapsen koko loppupäivä on pilalla. Moni vanhempi samaistuu, sillä tilanteet ovat monille tuttuja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt