Perhe

Leipomista välttelevä äiti toi lasten myyjäisiin kaupasta ostettua pullaa – ajautui toisen äidin kanssa mehevään riitaan pullapitkosta

Julkaistu:

Myyjäiset
Pitääkö vanhemman osallistua koulujen tai päiväkotien myyjäisiin? Kaikkia äitejä leipominen ei kiinnosta.
Myyjäiset jäävät monille koululaisille mieleen positiivisena muistona. Vanhemmilla tilanne voi olla toinen – varsinkin niille, jotka eivät nauti leipomisesta.

Erään äidin avautuminen kokemuksestaan lapsensa myyjäisistä on aiheuttanut Vauva.fi:n palstalla keskustelua.

Äiti kertoo, ettei ikinä leivo itse lapsien myyjäisiin tai ole niissä mukana. Sen sijaan hän on antanut rahaa tarvittavan summan tai vienyt kaupasta esimerkiksi pullaa, mikäli on ollut ”pakko”.

– Kahden vanhimman pojan kohdalla ei ollut mitään ongelmaa koulun tai muiden vanhempien kanssa, äiti kirjoittaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Äiti on avautunut nyt kuitenkin tapauksesta, jossa hän vei myyjäisiin kaupasta ostettua pullaa. Kun hän oli lähdössä, äidin mukaan yksi muista äideistä ryntäsi hänen peräänsä ja tunki pullat hänen syliinsä sanoen, etteivät ne kelpaa myyjäisiin.

– Vastaukseksi sain, ettei niitä voi myydä, ja miksi itse en tehnyt. Kerroin, ettei minua kiinnosta ja etten halua, äiti avautuu.

Pullapitkosta nousi riita äitien välille

Pullapitkosta nousi lopulta äitien välille riita. Pullaa ostanut äiti sai kuulla olevansa huono äiti, jonka olisi kannattanut leipoa esimerkiksi pellillinen mokkapaloja.

– Kerroin kyllä, että annan rahaa ihan tarvittavan summan ja enemmänkin, ettei minun tarvitse olla niissä myyjäisissä, vähemmän leipomisesta innostunut äiti selostaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Riita sen kun jatkui, ja ”pullapitkoäiti” kertoo nähneensä, miten toinen äiti heitti lopulta pullapitkon roskiin. Äiti harmittelee palstalla, että hänen tyttärensä on joutunut kuulemaan ilkkumista äidistään, josta lapsi on pahoittanut mielensä.


Pullan ostaminen myyjäisiin kummastuttaa

Äidin kaupasta ostama pullapitko on aiheuttanut keskustelupalstalla osin ihmettelyä.

– Onhan se aivan järkyttävää tuoda myyjäisiin kaupasta ostettuja pullia, mutta ei äidillä pitäisi silti olla mitään sanomista, jos annoit vastaavan summan rahana. En kuitenkaan ymmärrä, miksi tyrkytit myytäväksi kaupan pullia sen sijaan, että olisit antanut suoraan rahat.

– Olispas se ollutkin kamalaa leipoa jotain itse. Aikaahan siihen olisi tuhraantunut alle tunti. No, helpompaa on ostaa jotain vehnäjauho-sokeri-mössöä kaupasta, jota myös pullaksi kutsutaan.

– Kuka ostaa kaupan tuotteita myyjäisistä, kun niitä voi käydä kaupastakin ostamassa? Siten myyjäisten kannalta sillä on väliä, että jää niin kuin ne rahat sitten saamatta.

”Törkeää käytöstä”

Osa palstalla on kuitenkin myös ymmärtänyt pullaa ostanutta äitiä ja ihmetellyt toisen äidin käytöstä. Osa myös jakoi omia kokemuksiaan myyjäisistä keskustelun aloittajan innoittamana.

– Huh huh, olipa törkeää käytöstä tuolta myyjäisissä olleelta äidiltä!

– Itse joskus leivoin myyjäisiin, mutta toiselle mammalle ei kelvannut. Ilmoitti tekstiviestillä, ettei tarvitse vaivaantua, ei sun pullia halua kukaan ostaa. Vein pullat silti myyntiin ja joku niitä kyllä osti.

– Minusta se on ymmärrettävää, että myyjäisissä ei haluta myydä kaupasta ostettuja leivonnaisia, mutta se ei tietenkään ole, että ilkeillään sen takia, että joku vanhempi ei leivo itse. Melkein aina jotain kautta tuollaiset vanhempien ristiriidat kulkeutuvat lasten tietoon ja se on kaikkein ikävintä. Muistan omiltakin ala-asteajoilta, että jonkun äiti oli arvostellut ikävästi jonkun toisen äidin myyjäisiin leipomaa kakkua.

Ilta-Sanomat ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Millaisia muistoja sinulla on myyjäisistä? Oletko ajautunut toisen vanhemman kanssa sanaharkkaan myyjäisiin liittyen? Keskustele kommenteissa!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt