Etä-äiti Helka, 36, yllättyi Tinder-miesten reaktioista: ”Minun on pakko olla jotenkin huono äiti ja nainen”

Helka löysi Tinderistä parisuhteen, joka päättyi lopulta eroon. Kahden lapsen äiti avautuu hankaluuksistaan tavata mies muualla kuin deittipalstoilla.

14- ja 4-vuotiaiden lasten äiti kertoi kokemuksistaan Tinderissä.

5.12.2018 19:00

Tinder on yksi maailman suosituimmista deittisovelluksista ja myös monet äidit ovat ottaneet sen avukseen löytääkseen rinnalleen elämänkumppanin.

Helsingissä asuva kahden lapsen äiti ja Etä-äiti-blogia pitävä Helka Belt, 36, pitää Tinderiä hyvänä tapana tutustua miehiin. Helka latasi puhelimeensa Tinderin vuoden 2016 lopussa. Hän kertoo tutustuneensa joihinkin todella mukaviin miehiin.

Kaikki miehistä eivät suinkaan olleet Helkan unelmien prinssejä – päinvastoin. Helka on etä-äiti toiselle pojalleen ja toiselle vuoroviikkoäiti. Hänen roolinsa äitinä saivat osakseen ennakkoluuloja.

– Aika usein miehet sanovat suoraan, että he eivät halua äiti-ihmisiä. Muutamien kanssa tuli kuitenkin vastaan ihmettelyjä etä-äitiyteen ja se loppui siihen.

Etä-äitiyden takia miehet kyseenalaistivat, onko hän valmis vakavaan parisuhteeseen

– Siinä tuli sellaista, että okei, minulla on kaksi lasta kahden eri miehen kanssa ja olen vielä etä-äiti. Minun on pakko olla jotenkin huono äiti ja nainen, Helka päivittelee.

Ihmettelyjen johdosta Helka kirjoitti suoraan Tinder-profiiliinsa olevansa etä-äiti.

– Olen luullut, että miehet olisivat avarakatseisempia, sillä hekin ovat usein etäisiä. Naiset ovat kärkkäitä arvostelemaan, mutta miesten suhtautuminen tuli yllätyksenä.

Haasteita löytää mies muualta kuin deittipalstoilta

Pettymysten jälkeen Helka kuitenkin tapasi Tinderissä hurmaavan miehen, jonka kanssa klikkasi. Pari alkoi seurustelemaan ja ehti pitää yhtä noin vuoden verran, kunnes ero koitti kesän alussa.

– Meillä molemmilla on lapsia, ja uusioperhe oli aika haastava kokonaisuus.

Eron jälkeen Helka ei ole enää käyttänyt Tinderiä. Tällä hetkellä hän ei koe valtavaa tarvetta seurustelulle.

Helka paljastaa, että suurin osa hänen vakavista suhteistaan, kuten suhde kuopuksen isään, on lähtöisin deittipalstoilta.

– Minulla on ollut vähän haasteita tavata miehiä muualla kuin deittipalstoilla. Olen miettinyt, että onko minussa joku vika, kun en livenä tapaa ketään, Helka pohtii.

Helkan mukaan syynä saattaa olla hänen epäsosiaalinen luonteensa ja kiire töiden sekä vanhemmuuden parissa.

– En ajaudu tilanteisiin, joissa tapaisin miehiä. Minulla ei ole sellaisia harrastuksia ja en tykkää käydä baareissa. Tiedostan itse, että olen liikaa kotona, hän myöntää.

Helka kertoo tavanneensa Tinderin kautta miehiä, joilla on myös lapsia. –Tinderistä löysin myös erään, joka on nykyään yksi parhaista ystävistäni. Emme kuitenkaan koskaan alkaneet seurustelemaan.

Tällaiset profiilit äiti-ihminen tyrmää

Helka kertoo miettineensä, että on kauheaa arvostella ihmisiä pelkän kuvan perusteella. Tästäkin syystä Tinder pysyy toistaiseksi poissa puhelimen näytöltä.

Kokeneella nettideittaajalla on kuitenkin sananen sanottavanaan siitä, millaiset profiilit saavat hänet pyyhkäisemään miehen Tinderissä hyvin nopeasti vasemmalle.

Helka kertoo ihmettelevänsä muun muassa miehiä, jotka ilmoittavat esittelytekstissään pelkästään pituutensa ja asuinpaikkakuntansa. Ne kun eivät ole ainakaan hänelle ne tärkeimmät asiat.

– Profiili, jossa ei ole mitään tekstiä, kertoo siitä, ettei mies joko osaa kirjoittaa tai ei jaksa nähdä vaivaa. Myöskään elämänkoululaiset eivät kiinnosta.

– Monet kertovat esittelyssä, että tykkäävät matkustelusta ja hyvästä ruoasta, no kuka ei tykkäisi? Helka jatkaa listausta.

Helka painottaa, että miehellä tulee myös olla kunnollinen kuva itsestään. Pelkät hauiskuvat eivät saa häntä syttymään.

– Joillain on myös kuvia, jossa mies poseeraa jonkun julkkisnaisen kanssa. Nekään eivät kiinnosta.

Suorasanainen nainen paljastaa myös itse ohjeistaneensa miehiä silloisessa Tinderin profiilitekstissään.

– Jos kuvailet itseäsi pelkästään emojien joukolla, mielenkiintoni laskee yhtä paljon kuin miehen kalleus kylmässä vedessä, Helka muistelee nauraen avautumistaan.

Perheellinen, oletko käyttänyt Tinderiä tai treffipalstoja? Millaisia kokemuksia sinulla on? Kerro kommenteissa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?