Joulutarinakalenterin luukku 6: Kuusen katoaminen ja muita kommelluksia

Julkaistu:

Joulutarina
Julkaisemme aattoon asti joka päivä koululaisen kirjoittaman joulutarinan. Lue tänään Henna Kuosan, 8, tarina. Ehdit osallistua 9.12. asti!
Oli kolmastoista päivä joulukuuta ja Nikkasilla kävi vilske. Äiti paistoi juuri leivottuja pipareita. Isä kantoi auton katolta joulukuusta. Kun isä katsoi poispäin kuusesta levätessään, kuusi katosi.

Isä pelästyi. Äiti oli saanut piparit paistettua. Hän nosti piparit uunin päälle. Kun hän katsoi taas pipareita, ne olivat kadonneet.

Isä oli sillä aikaa hakenut uuden kuusen metsästä ja kantanut sen sisälle. Kun hän oli aikeissa ryhtyä koristelemaan kuusta, hän ei löytänyt kuusenkoristeita mistään.

Äiti oli hakemassa muita joulukoristeita Kiian huoneesta. Kiia oli mummolassa niin kuin hänen kaksi nuorempaa sisarustaankin, Emma ja Petteri.

Kun äiti oli saanut joulukoristeet olohuoneeseen hän alkoi etsiä joulukoristeille hyviä paikkoja.

Kun hän kääntyi etsimään joulutähteä niin kaikki joulukoristeet olivat kadonneet. Näiden lisäksi talosta oli kadonnut radio, tonttulakit, jouluruuat, pöytä ja tuolit.

Kun vihdoin koitti jouluaatto, Nikkasilla oli vielä kaikki vaiheessa. Yhtäkkiä ulkoa alkoi kuulua iloista musiikkia. Nikkaset kurkistivat ulos ja näkivät, että ulkona olivat heidän kadonneet joulutavaransa.

Kuusi oli koristeltu, piha myös. Pöytä oli katettu ja kuusen ympärillä oli eläimiä ja tonttu, kaikilla tonttulakit päässä. Kuusen ympärillä oli myös lahjoja ja Nikkaset yhtyivät juhlimaan.

Se tonttu muuten, jonka mainitsin, oli ottanut tavarat ja järjestänyt kunnon joulujuhlan eläimille ja linnuille. Kenties se tulee tänä vuonna teille, joulun ajassa on taikaa.