Perhe

Joulutarinakalenterin luukku 4: Loikka-kenguru salamatkustajana

Julkaistu:

Joulutarina
Julkaisemme aattoon asti joka päivä koululaisen kirjoittaman joulutarinan. Lue tänään Akseli Nymanin, 8, tarina. Ehdit osallistua 9.12. asti!
Kenguru nimeltä Loikka oli vasta yhden vuoden vanha mutta osasi jo pomppia, itse asiassa se oli todella taitava pomppimaan. Eräänä päivänä Loikka pomppi etsimään ruokaa.

Se löysi paljon syötävää, mutta kun se palasi, vanhempia ei näkynyt missään. Loikka etsi ja etsi mutta tuloksetta. Se toivoi, että vanhemmat löytyisivät. Loikka mietti, että ehkä Joulupukki voisi auttaa, koska hän toteuttaa lasten toiveita.

Loikka päätti lähteä Korvatunturille lentokoneen mukana. Se keksi piiloutua isän ja äidin löytämään matkalaukkuun. Loikka laittoi päällensä peiton ettei sitä huomattaisi turvatarkastuksessa.

Kenguru salamatkusti lentokoneen kyydissä. Matka oli pitkä. Juuri kun lentokone oli laskeutumassa, se hajosi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Loikka mietti, miten pelastautuisi. Se päätti käyttää valtavaa peittoa laskuvarjona. Ja niin kävi: Kenguru leijui peitolla alas.

Onneksi kone oli pudonnut Korvatunturin yläpuolella, ja Loikka leijui Korvatunturille. Korvatunturilla Loikka meni tapaamaan Joulupukkia. Joulupukin pajalla oli kova kiire, sillä pian olisi joulu. Pukki suostui auttamaan Loikkaa, jos Loikka ensin auttaisi Joulupukkia lelujen tekemisessä.

Loikka teki leluja yötä päivää ja testasi niitä, se oli hauskaa. Päivä ennen joulua Joulumuori kertoi Kengurulle, että Joulupukki oli vilustunut, joten Loikan piti jakaa lahjat.

Minunko, Loikka ihmetteli, mutta niin lähti Kenguru jakamaan lahjoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun Loikka astui joulupukin lahjarekeen, porot riehaantuivat ja lähtivät eri suuntiin.

Yhtäkkiä Loikan päähän pälkähti muuan tuuma. Se kiinnitti kepin ja narun päähän porkkanan, ja niin porot seurasivat ruoan tuoksua.

Ensimmäisen talon kohdalla kenguru hyppäsi savupiipusta alas ja laittoi lahjat joulukuusen alle. Kello oli jo paljon, joten piti keksiä nopeampi tapa jakaa lahjat, niinpä Loikka päätti vain tiputtaa lahjat savupiipuista.

Lahjoja oli paljon, mutta Loikka sai kaikki lahjat jaettua. Lopuksi porot veivät Loikan takaisin Australiaan. Kas kummaa, Loikan vanhemmat olivat siellä ja pesässä oli myös lahjoja.

Isä ja äiti olivat onnellisia saadessaan poikasensa takaisin, ne olivat etsineet Loikkaa kovasti. Perhe vietti iloisen joulun yhdessä.

Oikaisu: Eilinen joulutarina oli kirjoitettu yhteistyössä. Kirjoittajat ovat Kajus Kapanen, 11, ja Aapo Moilanen, 11.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt