Vaimo valittaa Vauva.fi:ssä: Mies pukeutuu kauluriin ja rukkasiin kuin päiväkoti-ikäinen lapsi: ”Vain haalari puuttuu” - Perhe - Ilta-Sanomat

Vaimo valittaa Vauva.fi:ssä: Mies pukeutuu kauluriin ja rukkasiin kuin päiväkoti-ikäinen lapsi: ”Vain haalari puuttuu”

Kumppanin surkea tyylitaju kiristää hermoja keskustelupalstalla.

Kukaan voi tuskin kuitenkaan väittää, etteikö päiväkoti-ikäisen lapsen pukeutuminen olisi järkevintä mahdollista talvipukeutumista – kaulureineen ja haalareineen kaikkineen. Kuvan lapsi ei liity juttuun millään tavalla.

23.11.2018 16:43

Saako puolison pukeutumiseen puuttua? Voivatko vääränlaiset vaatteet pilata koko ihmissuhteen?

Tätä pohditaan Vauva.fi-keskustelupalstalla, jossa eräs kommentoija kertoo miehensä pukeutuvan kuin päiväkoti-ikäinen lapsi.

– Päälle puetaan jo varhain syksyllä kauluri, toppapipo ja -hanskat, jotka muistuttavat kurarukkasia. Vain haalari puuttuu, mutta säänkestävä takkikin on kuin 0–5-vuotiaiden osastolta jättikoossa, hän tilittää.

– Paidat ovat korkeakauluksisia, rumanvärisiä fleecejä, ja kaikki vaatteet istuvat huonosti. Housut sentään menettelevät, ainakin jos pitää raksatyylistä, kommentoija jatkaa.

”Luulisi, että niillä summilla saisi hyvännäköisiäkin vaatteita”

Eikä tässä vielä kaikki: vaatteiden pukemiseen kuluu nimittäin ikuisuus.

– Lähikauppaan lähtiessä miehellä menee puolisen tuntia pukea kauluri päälle ja kiinnittää kenkien tarranauhat, mikäli jalkaan eivät mene kirkkaan siniset toppasaappaat. On ollut hilkulla, etten itse ala kiskomaan rukkasia käsiin nopeuttaakseni lähtöä tai irrottelemaan popoja jalasta kotiin tullessa.

Kommentoija kertoo vihjanneensa asiasta puolisolleen, joka loukkaantui tästä verisesti.

– Vaikka päältä päin ei uskoisi, ovat kaikki vaatteet kalliita ja tarkkaan harkittuja. Luulisi että niillä summilla saisi ihan hyvännäköisiäkin vaatteita kestävyydestä tai tarkoituksenmukaisuudesta tinkimättä.

Häntä harmittaa sekin, miten paljon asia painaa omaa mieltä.

– Ennen en olisi uskonut, että kiinnostaisi pätkääkään, miten muut pukeutuvat. Ilmeisesti raja menee isossa miehessä, joka pukeutuu kuin eskarilainen.

”Täytyy myöntää, että kuulostaa pahalta”

– Otsikon nähdessäni olin jo valmis leimaamaan aloittajan taas yhdeksi turhan häpeäjäksi, mutta nyt täytyy myöntää, että kuulostaa pahalta, eräs vastaaja kiteyttää.

– Auttaisiko asiaa, että vastaisuudessa menisitte yhdessä miehen kanssa vaatekauppaan? Suostuisiko mies ottamaan sinulta neuvoja ja mielipiteitä vastaan? toinen ehdottaa.

Toisaalta moni ymmärtää, että tilanne on kaukana helposta.

– Ilmeisesti miehellä kuitenkin on oma tyyli ja tapa valita vaatteensa, jos kerran ovat kalliitakin. Siihen on vaikea mennä sanomaan mitään väliin, etkä varmaan itsekään haluaisi miehesi haukkuvan vaatteitasi? Jos kyse olisi miehestä, jota pukeutuminen ei yhtään kiinnosta, niin vinkit ja vaatteiden ostaminen olisi mahdollista.

Havaijipaita kaatopaikalle

Monella on myös omia kokemuksia kehnosti pukeutuvasta kumppanista.

– Kun mieheni ei kulje työvaatteissa, hänellä on urheiluvaatteet päällä. Käyttää vieläpä treenishortseja vaivaannuttavan pitkään syksyllä. Yhteisiä menoja varten olemme ostaneet yhdessä pari paitaa ja farkkuja, mutta hän ei niitä pue päälleen kuin erillisestä kehotuksesta. Mies on ihana ja rakastava, mutta tämä turhauttaa minua enemmän kuin itsekään pidän kohtuullisena. Hävettää hänen ja itseni puolesta, eräs tuskailee.

– Oma mieheni käytti sellaista hirveää havaijipaitaa, kun tapasimme. Kummasti se katosi jonnekin yhteenmuuton yhteydessä. Mies sitten vuosien päästä kaipaili sitä kammotusta ja paljastin, että se on maannut vuosikaudet jossain kaatopaikalla. Saan siitä vieläkin pientä kuittailua, vaikka mies myöntää itsekin, että olihan se aika... erikoinen, toinen sanailee.

– Oman miehen tyyli muuttui todella paljon seurustelumme alkuaikoina 20–23-vuotiaana. Aluksi oli sellainen heviin kallistuva: pitkää nahkatakkia, stetsonia, verkkopaitaa ja jostain syystä kasa mustia, luiruja poolopaitoja. Myös nahkaiset kynsikkäät ja maiharit löytyivät kaapista, palstalla aloitetaan.

– Ostin miehelle tummanruskean poolovillapaidan, jonka hyväksyi jotenkuten. Pikkuhiljaa tyyli alkoi muuttumaan, ja nykyään on ihan normaalia sisältöä vaatekaapissa. Nahkatakkia ja stetsonia vähän kaipaan, ne on kyllä kaapissa käyttämättöminä. Ja musta on edelleen vaatekaapin ykkösväri, kommentoija jatkaa.

Onko pukeutuminen ollut ongelmana teidän parisuhteessanne? Miten siitä selvittiin, vai selvittiinkö? Kommentoi alle!

Ilta-Sanomat ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?