Perhe

Annika, 24, saa päivitteleviä kommentteja rohkeista kuvistaan: ”On tullut kommenttia, että mitähän mieheni mahtaa olla mieltä”

Julkaistu:

Some
Rohkeiden kuvien takia miehet kysyvät usein Annikalta, onko hän todella naimisissa. Nuori nainen kokee toteuttavansa taiteellisuuttaan kuvillaan.
Kerroimme viime viikolla hyvinkääläisestä nuoresta äidistä, joka on saanut pukeutumistyylinsä takia kuulla epäilyjä äitiytensä laadusta. Aihe herätti paljon keskustelua naisten pukeutumiseen liittyen.
Hilla ei ole kokemuksiensa kanssa yksin. Naimisissa oleva Annika, 24, kertoo saaneensa negatiivisia kommentteja sosiaaliseen mediaan lisäämistään paljastavista kuvista, joissa hän esiintyy alusvaatteissa. Osan kuvista on ottanut ammattilaisvalokuvaaja.

– Monesti miehet tulevat kyselemään sosiaalisessa mediassa, olenko tosiaan naimisissa. Sovelluksissa, joissa voi laittaa anonyymina viestiä, on myös tullut kommenttia, että mitähän mieheni mahtaa olla mieltä kuvistani, Annika kertoo.


Mikkelistä kotoisin oleva Annika ei voi ymmärtää kommentteja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– En ole koskaan ymmärtänyt tätä ajattelutapaa, että pitäisi nunnaksi muuttua naimisiin mentyä. Julkaisin paljastavia kuvia sinkkuna ja julkaisen niitä nytkin. Se ei kerro, että olisin onneton liitossani, tai ettenkö saisi tarpeeksi huomiota mieheltäni.

Päinvastoin, Annika kuvailee olevansa onnellinen liitossaan saadessaan olla oma itseni.

– Olen taiteellinen ihminen. Kuvailu on aina ollut yksi tapa purkaa taiteellisuutta, kuten myös piirtäminen, maalaaminen ja tatuoiminen. Tykkään kropastani, joten miksipä en haluaisi ikuistaa sitä kuviin, Annika paljastaa syykseen kuvien ottamiseen.


Aviomies näyttää vihreää valoa kuville

Annika kertoo haluavansa näyttää hyvältä ja pukeutua siististi.

– En sanoisi, että pukeudun jotenkin paljastavasti, vaan haluan yrittää korostaa hyviä puoliani. Niin hassulta kun se kuulostaakin, niin oma aviomies on paljon opastanut aikuismaisessa, naisellisessa ja tyylikkäässä pukeutumisessa. Voi näyttää hyvälle ja seksikkäälle ilman, että kaikki on esillä.

Myöskään Annikan mies ei rajoita kuvien julkaisua.

– Mielestäni toisen liika rajoittaminen, oli asia mikä hyvänsä, ei kuulu hyvään suhteeseen. Jos kokee tarvetta jatkuvaan kieltämiseen, kertoo se mielestäni epävarmuudesta.

– Jokaisen suhde ja liitto toimii omalla tavalla. Jos jollekin vaimon alusvaatekuvat ovat liikaa, ei se häiritse minua. Muitakaan ei siis pitäisi häiritä se, kuinka meidän liittomme toimii.


Tatuointien kammoksunta ihmetyttää

Annika kertoo Hillan kokemuksien herättäneen hänessä ihmetystä. Hän haluaakin ottaa kantaa naisten oikeuteen pukeutua haluamansa mukaan avioliitosta taikka perheestä huolimatta, kunhan tilannetajua ei unohdeta.

– Minusta on huvittavaa, että edelleen nykypäivänä kauhistellaan tatuoituja ihmisiä tai naisia. En minäkään kauhistele tatuoimattomia, joten miksi toisinpäin? En ylipäätään ymmärrä, miksi kukaan jaksaa puuttua toisen ulkonäköön, mitä se ihminen siitä itselleen saa? Annika kysyy.

Annika toivookin, etteivät ihmiset luokittelisi toisiaan huonoiksi äideiksi ulkonäön perusteella. Mikäli hän itse saa joskus lapsia, aikoo hän jakaa samanlaisia kuvia itsestään kuin nykyään.

– Harmittaa, miten kapeissa kuiluissa ihmiset elävät. Heiltä jää paljon kokematta, jos vieroksutaan pelkästään ulkonäön takia toisia ihmisiä. Minä tiedän ja ymmärrän, ettei ulkonäkö kerro mitään siitä, millainen ihminen oikeasti on, Annika päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt