Perhe

Ronja, 19, tutustui toisen lapsensa isään odottaessaan esikoistaan – pyörittää nyt 4-lapsisen uusioperheen arkea

Julkaistu:

Toisenlaiset teiniäidit
Ronja tutustui toisen lapsensa isään vielä odottaessaan esikoistaan. Nuori äiti avautuu Toisenlaiset teiniäidit -jaksossa huolistaan uusioperheessä.
Toisenlaiset teiniäidit kauden viimeisessä jaksossa tutustutaan 19-vuotiaaseen Ronjaan, joka pyörittää uusioperheen arkea Jokioisilla.

Nuori äiti myöntää, että hänen ensimmäinen raskautensa oli hänelle shokki. Siitäkin huolimatta Ronja halusi pitää lapsen.

Sen sijaan lapsen isä ei ottanut raskausuutista hyvin, vaan käski Ronjaa valitsemaan joko hänet tai vauvan. Nykyään mies ei olekaan enää kuvioissa.
Raskausaikana Ronja tutustui nykyiseen mieheensä Jereen. Jeren mukana Ronjan elämään tulivat miehen kaksi lasta aiemmasta suhteesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Parin perheonni täydentyi viime kesänä, kun pari sai ensimmäisen yhteisen lapsensa, Juliuksen. Tällä hetkellä uusioperheen kotona pyöriikin välillä yhteensä neljä lasta. Tiivis perhearki käy teiniäidille kuitenkin välillä liian raskaaksi ja hermot ovat tiukilla.


Äitipuolen rooli yllätti

Ronjan odottaessa toista lastaan, asuivat Jeren lapset parin luona aiempaa enemmän. Välillä äidinvaiston löytyminen miehen aiemman suhteen lapsia kohtaan oli haastavaa.

– En olisi uskonut, että on niin vaikeaa olla vanhempi toisen lapselle tavallaan tahtomattaan. Vaikka meillä oli alkuun tosi hyvät suhteet Jeren tyttöjen kanssa, siinä vaiheessa kun Bea syntyi, tietenki kaikki äidinvaisto ja suojeluvaisto meni hänelle, Ronja pohtii.

– Rakkaus, mitä kokee omaa lastaan kohtaan on ihan eri kuin toisten lasten kanssa, hän jatkaa.

Ronja on harmissaan siitä, ettei pystynyt antamaan esikoiselleen haluamaansa aikaa, sillä hänen huomionsa jakautui myös Jeren lapsille.


Toisen lapsen syntymä pelottikin nuorta äitiä raskausaikana, sillä hän pelkäsi ajan riittävän vielä huonommin uudelle tulokkaalle.

– Jos olisin tiennyt silloin vähän reilu vuosi sitten, millaista tämä on, en olisi ehkä niin kevyesti lähtenyt Jeren mukaan, Ronja huokaa.

Nuori äiti myöntää jaksossa syyllistävänsä itseään ajatuksistaan, sillä hän haluaisi tuntea toisella tavalla. Hän ei halua myöskään kieltää Jeren lapsia pitämästä häntä äitinään. Jakson aikana Ronja kuitenkin kertoo onnistuneensa näkemään asiat myös uudessa valossa.Liv ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Toisenlaiset teiniäidit maanantaisin Livillä klo 20.00.