Iida Åfeldt, 25, tuli raskaaksi tapaillessaan kahta miestä – vauvan syntymä kiihdytti arvailuja isästä

Iida Åfeldt kertoo vauvan muistuttavan ulkonäöltään enemmän toista isäehdokasta, mutta todellisen isän tulee paljastamaan DNA-testi. Raskautensa lopussa Iida löysi elämäänsä myös uuden miehen.

Helsinkiläinen Iida Åfeldt, 25, herätti raskausaikanaan huomiota kertomalla, ettei tiedä vauvansa isää.

Iida tuli raskaaksi yllättäen ehkäisystä huolimatta viime vuoden joulukuussa. Tuolloin hän tapaili samanaikaisesti kahta eri miestä. Bloggari kertoi raskaana ollessaan, että isä paljastuukin vasta vauvan syntymän jälkeen, mikä on aiheuttanut jatkuvia spekulaatioita vauvan isästä.

Valokeilassa ollut raskaus tuli päätökseen syyskuun lopussa. Iida kertoi muutama päivä sitten blogissaan Iidan matkassa synnyttäneensä poikavauvan käynnistetyssä synnytyksessä.

– Synnytys oli rankka kokemus. Onneksi se meni lopulta kuitenkin todella hyvin, Iida kertoo Ilta-Sanomille.

Tuore ja onnellinen äiti kuvailee äitiyttä mahtavaksi.

– Harjoittelua tämä on molemmin puolin, sillä tämä on sen verran uutta ja ihmeellistä, Iida kertoo vauva-arjestaan.

Lue lisää: Iida Åfeldt, 25, ei ole varma syntymättömän lapsensa isästä ja kertoi sen julkisesti – sai niskaansa järkyttävän vihaviestien tulvan

Iida kertoo saaneensa apua vauva-arkeensa muun muassa äidiltään ja sukulaisiltaan.

Vauvan syntymä sai isäehdokkaat miettimään isyyttä aiempaa enemmän

Iida on jo ehtinyt miettiä poikansa nimeä, ja ristiäiset järjestetään kolmen viikon päästä.

Iidalla riittää lokakuussa myös muuta odotettavaa, sillä hän uskoo tuloksien vauvan isästä valmistuvan pian.

– Eilen oltiin DNA-testeissä, ja isyys selviää varmaankin tässä kuussa.

Iida kuvailee tunnelman olevan odottava, sillä tiedon myötä hänen harteiltaan tipahtaa jonkinlainen painolasti.

Miehet puolestaan ovat Iidan mukaan miettineet isyyttä vauvan syntymän myötä aiempaa enemmän. He eivät ole kuitenkaan osoittaneet aikaisempaa suurempaa kiinnostusta.

– Sillä ei ole niin suurta merkitystä, sillä olen valmistautunut olemaan yksin. Olemme sopineet, että olen joka tapauksessa yksinhuoltaja, Iida kertoo.

Isäehdokkaat eivät ole tavanneet Iidan poikaa, mutta ovat nähneet vauvasta kuvia.

Toinen isäehdokkaista vaati aborttia – nyt molemmat valmiita osallistumaan jollakin tavalla

Kaikki ei ole kuitenkaan ollut alusta alkaen yhtä helppoa. Raskauden alussa isäehdokkailla oli hyvin erilaiset reaktiot uutiseen.

Toinen miehistä totesi Iidalle, ettei halua olla missään tekemisissä lapsen kanssa. Mies jopa yritti taivutella nuorta naista aborttiin. Iidan mukaan miehen suhtautuminen muuttui raskauden edetessä paremmaksi.

Toinen miehistä puolestaan ilmaisi olevansa hommassa täysillä mukana. Raskauden aikana Iida toivoikin kyseisen miehen osoittautuvan isäksi.

Kyseinen mies on Iidan mukaan edelleen valmis olemaan lapsen elämässä mukana jollakin tavalla, mutta siitäkään huolimatta vauvan isällä ei ole Iidalle enää yhtä suurta merkitystä.

– Ajattelin aikaisemmin, että sillä olisi hirveästi väliä, mutta nyt kun vauva syntyi, ajattelen, ettei sillä ole mitään väliä. Vauva on minulle joka tapauksessa yhtä rakas.

Myös negatiivisemmin raskausuutiseen suhtautunut mies on osoittanut merkkejä siitä, että olisi kenties valmis olemaan mukana lapsen elämässä tulevaisuudessa.

– Jos hän on isä, hän ei halua olla nyt mukana lapsen elämässä, mutta hän ajattelee, että ehkä joskus lapsi itse haluaa olla tekemisissä, ja silloin se voi tulla kysymykseen. Hän tulee kuitenkin osallistumaan elätykseen, vaikka ei olisikaan läsnä.

Iida kertoo keskusteluyhteyksien molempiin isäehdokkaisiin olevan hyvät.

Uteliaita kysymyksiä isästä – lapsen ulkonäkö viittaa toiseen mieheen

Avointa blogia kirjoittavaa Iidaa haukuttiin raskauden aikana huonoksi äidiksi. Joku kehotti häntä jopa antamaan lapsensa pois.

Lapsen syntymän jälkeen Iida kertoo saaneensa pääosin positiivisia viestejä, mutta myös isää spekuloivia kysymyksiä. Iidalta on jo kysytty, tunnistaako hän vauvan isän ulkonäön perusteella.

– Osaan ehkä jollain tapaa ajatella lapsen ulkonäöstä hänen isänsä. Toisaalta vauvojen ulkonäkö voi vielä hiusten ja silmien värin osalta muuttua, joten se ei ole kovinkaan luotettava tapa.

Iida ei halua paljastaa kumpaa isäkandidaattia hän veikkaa isäksi. Hän paljastaa kuitenkin kertoneensa isäehdokkaille vauvan ulkonäköön perustuvan arvauksensa. Molemmat miehistä ovat suhtautuneet siihen hyvin.

– Tämä matka on ollut aika haastava. Luulin, että tässä joutuisi kiistelemään enemmän, mutta olen positiivisesti yllättynyt heidän asenteistaan.

Uusi mies elämässä

Kun noin yhdeksän kuukautta sitten Iida sai kuulla olevansa raskaana, oli hänen ensimmäinen ajatuksensa se, ettei hän tule enää koskaan kelpaamaan kellekään.

– Olin luonut itselleni mielikuvan siitä, että tulen raskaaksi vasta vakaassa parisuhteessa, jossa lapsi on meille molemmille ensimmäinen. En tiedä mistä se ajatus kumpuaa, mutta niin olin aina ajatellut, Iida pohti IS:lle raskautensa aikana.

Bloggari kertoi raskautensa aikana avoimesti myös sinkkuelämästään ja deittailusta raskaana.

Kesäkuussa Iida kertoi Ilta-Sanomille tapaavansa uusia tuttavuuksia muun muassa Tinderin välityksellä. Deittisovelluksen käyttöön liittyi myös ikäviä kokemuksia, sillä Iida sai raskautensa myötä myös enemmän törkyviestejä miehiltä.

– Nyt on tullut yhteydenottoja sellaisilta ihmisiltä, joilla on jokin seksuaalinen fantasia, jossa halutaan seksiä raskaana olevan naisen kanssa, bloggari tuskaili kesällä.

Lue lisää: Miehet lähestyvät raskaana olevaa Iidaa seksifantasiat mielessä – sanavalmis nainen laittoi ehdottelijalle luun kurkkuun: ”Eikö enää ole käytöstapoja?!”

Nyt Iida kertoo ehtineensä tapailla jo neljän kuukauden ajan uutta miestä, mutta hän ei paljasta, missä he tapasivat.

– Hän on käynyt jo katsomassa vauvaa, mutta emme vielä seurustele virallisesti, Iida paljastaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?