Laura, 18, teki positiivisen raskaustestin kolme kuukautta synnytyksen jälkeen – seurustelua vauvan isän kanssa takana vain viikko

rac

Julkaistu:

Toisenlaiset teiniäidit
Toisenlaiset teiniäidit -ohjelman neljännessä jaksossa päästään tutustumaan 18-vuotiaaseen Lauraan, jonka suhde kuopuksensa isään on yhtä vuoristorataa.
Paraisilla asuva Laura oli 17-vuotias, kun hän alkoi odottaa esikoistaan Lumia. Laura seurusteli niihin aikoihin lapsen isän kanssa, mutta päätti lopulta sulkea miehen elämänsä ulkopuolelle.

– Esikoisen isä halusi pitää lapsen, mutta mä suljin hänet sitten kokonaan pois, se oli minun oma päätös. Se on parempi näin, Laura kertoo Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa.

Lue myös: Bea sai esikoisensa vain 14-vuotiaana – poikien isät eivät ole läsnä lastensa elämässä millään tavalla

Lumin syntymästä oli kulunut kolme kuukautta, kun Laura tapasi uuden miehen, Eemelin, ja vain viikon tapailun jälkeen Laura oli jälleen raskaana.

– Eemeli ylipuhui minut ja päätimme yhdessä tsempata ja pitää tämän. Nyt olen sitä mieltä, etten kadu ollenkaan, raskaana oleva Laura kertoo ohjelmassa.


Ero synnytyksen kynnyksellä

Parin onni alkoi kuitenkin rakoilla kesken raskauden ja Laura ja Eemeli päättivät jatkaa ystävinä. Eemelin läsnäolo oli yhä Lauralle tärkeää, sillä hänen ystäväpiirissään kävi kato vauvauutisten myötä.

– Monet ystävät ovat lähteneet sen takia, että tulin raskaaksi. Minulla on välillä yksinäinen olo, jonka takia olen riippuvainen Eemelistä. Aina kun hän lähtee töihin, laitan heti viestiä perään, että tuletko jo kotiin.

Vaikka Laura puhuu kodista, Eemeli ei asu Lauran ja tämän tyttären luona. Hän oli kuitenkin tiiviisti kuvioissa aina siihen saakka, kun parin romanttiset välit lämpenivät uudelleen ja katkesivat taas kerran.

– Tuli ero tosiaan tässä ihan synnytyksen alla. En olisi osannut kuvitella vielä puoli vuotta sitten, että näin tapahtuu, mutta asiat vain ajautuivat tähän pisteeseen, Eemeli kertoo surkeana.


Raskauden loppupuolella parin välit olivat niin tulehtuneet, ettei Laura halunnut isää mukaan synnytykseen.

– En aio päästää Eemeliä mukaan synnytykseen. Hänellä on kyllä haluja ja siitäkin olemme tapelleet, mutta olen päätökseni tehnyt. Pärjään ihan hyvin ilman Eemeliä loppuraskauden ajan ja sen jälkeenkin.

Nuori äiti kuitenkin heltyi loppumetreillä ja kutsui innokkaan Eemelin synnytyssaliin.

– Kun Laura soitti mulle tänään ja pyysi mukaan synnytykseen, se oli tosi hieno tunne, Eemeli hehkuttaa.

Oma isä apuna lastenhoidossa

Parille syntyi terve poika, jonka kanssa Laura muuttaa väliaikaisesti isänsä ja tämän puolison luo. Lauran mukaan hänellä on isäänsä hyvät ja lämpimät välit.

– Laura on ollut hyvä tytär. On ollut vilinää ja vilskettä, mutta nyt pikku hiljaa ollaan rauhoituttu, kun ollaan päästy sen pahimman teinihomman ohi, Lauran isä Piotr kertoo.

– Hän on muuttunut ihan valtavasti. Teiniaikoina hän oli taipuvainen välillä masennukseen ja välillä maniaan, mutta nyt tilanne on rauhoittunut.

Isyysloma omilla teillä

Eemelikin päätti ottaa isyyslomaa Jooaksi nimetyn poikansa syntymän jälkeen, mutta sen ensimmäiset viikot hän viipotti omilla teillään, mikä sai Lauran taas ärsyyntymään.

– Laitoin hänelle viestiä, että eikö isyysloman tarkoitus ole olla meidän kanssa.

Lue myös: 21-vuotias kolmen lapsen äiti Crista ei pääse koskaan mihinkään – isä juoksee juhlimassa ja nauttii tunnin mittaisista suihkuista: ”Ei tunnu kovin reilulta”

Lopulta Eemeli saapui hoitamaan vauvaa ja parin yhteistyö näytti hetken aikaa taas sujuvan, kunnes seuraava konflikti koputteli jo ovella. Yrityksistä huolimatta Laura ja Eemeli eivät saaneet välejään kuntoon.

– Kai se on siksi, että mä olen kuulemma sulkenut hänet pois poikansa elämästä, mikä ei kyllä pidä paikkaansa. Totta kai hän saa tavata lastaan, mutta hän ei voi olla täällä jatkuvasti, koska me emme tule toimeen, Laura kertoo turhautuneena.


Eemeli yrittää sinnikkäästi pitää Lauraan yhteyttä, mikä taas lisää Lauran ahdistusta entisestään.

– Toivottavasti saamme Eemelin kanssa asiat sovittua, koska tällä hetkellä pelkkä hänen näkeminen tai hänestä kuuleminen aiheuttaa minulle niin paljon pahaa oloa.

– Hän on aika tunkeileva tyyppi, joka ei anna ollenkaan rauhaa. Siinä tulee ahdistunut olo.

Tilanne etenee taas kerran siihen pisteeseen, ettei Laura halua olla lapsensa isän kanssa missään tekemisissä.

– Hän saa totta kai olla Jooan elämässä mukana. Hänellä on ne tapaamiset, jotka sovitaan lastenvalvojan kanssa. Sen mukaan mennään. Meistä ei kyllä mitään enää tule. Se on varma.

Toisenlaiset teiniäidit maanantaisin Livillä klo 20.00.

Liv ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.