Bea sai esikoisensa vain 14-vuotiaana – poikien isät eivät ole läsnä lastensa elämässä millään tavalla

rac

Julkaistu:

Toisenlaiset teiniäidit
17-vuotias Bea on jo kahden pienen pojan äiti. Bean tarinaan päästään tutustumaan maanantaisessa Toisenlaiset teiniäidit -jaksossa.
Kymenlaaksossa asuva Bea oli vain 14 vuoden ikäinen, kun hän alkoi uumoilla olevansa raskaana ja kertoi epäilyksistään äidilleen Rialle.

– Teimme testin yhdessä, emmekä oikeen tienneet, mikä oli päällimmäinen reaktio, kun testiin ilmestyi kaksi viivaa. Shokkia, itkua, naurua. Siinä oli sekaisin onnellisuutta sekä sitä, että apua, niin nuori ja raskaana, Ria-äiti muistelee tuntojaan Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa.

Lääkärit painottivat heti ensikättelyssä, ettei tyttöä saisi missään nimessä painostaa raskauden suhteen suuntaan tai toiseen. Bea ei halunnut tehdä aborttia, vaan päätti pitää lapsensa.

Bea sai esikoisensa Benin silloisen poikaystävänsä kanssa, mutta pari erosi pian lapsen syntymän jälkeen, eikä isä ole sen koommin ollut mukana poikansa elämässä.

  • Nuori äiti Bea on saanut ihmisiltä järkyttäviä viestejä, joissa on toivottu jopa hänen lastensa kuolemaan. Katso lisää artikkelin yllä olevalta videolta.
Lue myös: 21-vuotias kolmen lapsen äiti Crista ei pääse koskaan mihinkään – isä juoksee juhlimassa ja nauttii tunnin mittaisista suihkuista: ”Ei tunnu kovin reilulta”

Vain yksi kysymys isälle

Uusi vauva ilmoitti tulostaan kaksi vuotta myöhemmin. Maanantaisessa jaksossa seurataan 17-vuotiaan Bean toista raskautta ja Mio-vauvan syntymää. Kuopuksella on eri isä kuin isoveljellään, mutta tämäkään ei halua olla jälkikasvunsa kanssa missään tekemisissä.

– Jos mä joltain saisin kysyä yhden kysymyksen, johon pitäisi rehellisesti vastata, niin vauvan isältä kysyisin, että miksi tilanne on tämä, Bea sanoo ohjelmassa.

Bea on saanut tuta, kuinka järkyttäviä mielipiteitä ihmisillä voi nuorista äideistä olla.

– On raa’asti laitettu mulle myös viestiä, että tapa sun lapses. Se on kyllä oikeesti satuttanut tosi paljon. Ja, että kunpa sun vauva kuolis. Kenenkään ei oikeesti pitäis saada kuulla tommosta. Kenenkään ei todellakaan pitäis hyväksyä semmosta.


Isälle on ovi auki

Mion syntymän jälkeen Bea ilmoitti asiasta isälle, muttei koskaan saanut viestiinsä vastausta. Hän on kuitenkin päättänyt, että mies saa poiketa poikansa elämään myös myöhemmin, jos vain itse niin haluaa.

– Silloin jos isä ei ole lapsen elämässä mukana, äidin täytyisi kannatella niitä mielikuvia isästä ja pitää sitä isää ikään kuin sitä kautta lapsen mielessä. Lapsesta voi kertoa kauniin tarinan, ja lapsen olisi tärkeää tietää jotain yksityiskohtia vaikka ulkonäköön, persoonallisuuteen tai tapoihin liittyen, psykologi Leea Marttila kertoo ohjelmassa.


Nyt Bea asuu vielä kotona ja jakaa lasten tuomaa vastuuta yhdessä omien vanhempiensa kanssa. Bea joutui keskeyttämään koulunkäynnin ensimmäisen raskauden myötä, mutta on sittemmin saanut peruskoulun pakettiin ja aikoo jatkaa opintoja sosiaali- ja terveysalalla.

Lue myös: Jenni oli 24-vuotiaana neljän lapsen äiti, lapsilla 3 eri isää – haluaa tehdä asiat eri tavalla kuin oma äitinsä

Toisenlaiset teiniäidit maanantaisin Livillä klo 20.00.

Liv ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.