Perhe

21-vuotias kolmen lapsen äiti Crista ei pääse koskaan mihinkään – isä juoksee juhlimassa ja nauttii tunnin mittaisista suihkuista: ”Ei tunnu kovin reilulta”

Julkaistu: , Päivitetty:

Toisenlaiset teiniäidit
Toisenlaiset teiniäidit -ohjelman toisessa jaksossa seurataan tamperelaista Cristaa perheineen.
Crista on tamperelainen kotiäiti, joka on 21 ikävuoteen mennessä ehtinyt saattaa maailmaan jo kolme tyttölasta. Cristaan päästään tutustumaan tämäniltaisessa Toisenlaiset teiniäidit -jaksossa.

Crista oli vain 17-vuotias, kun hän sai tietää odottavansa esikoistaan Violaa. Hän sairastui odotusaikana raskausajan masennukseen, eikä tilannetta helpottanut se, ettei hänen kumppaninsa Jaakko, 23, osannut lainkaan asettua isän asemaan.

– Mun mies joi ihan koko ajan, kun odotin esikoista. Nyt (hän) pystyy olemaan parikin viikkoa ilman. Surkea suoritus kyllä sekin, Crista kertoo ohjelmassa.


Jaakon sopeutumisvaikeuksista johtuen pariskunta päätyi eroon Violan ollessa vain kolmen kuukauden ikäinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jaakko halusi kynsin ja hampain pitää vapaudestaan kiinni, Crista kertoo.

Kun Viola oli saavuttanut vuoden iän, Jaakko halusi perheensä takaisin ja palasi kotiin. Pieni perhe löysi kuitenkin tasapainonsa vasta keskimmäisen Viena-tyttären syntymän myötä. Maanantaisessa jaksossa seurataan Cristan kolmatta raskautta.

– Pelkään, että kolmannen lapsen myötä kaikki leviää käsiin ja menetämme kaiken sen, mikä muuttui niin hyväksi, äiti suree.

Lue myös: Jenni oli 24-vuotiaana neljän lapsen äiti, lapsilla 3 eri isää – haluaa tehdä asiat eri tavalla kuin oma äitinsä


Vaikka Jaakko on ottanut pitkän harppauksen esikoisensa syntymän ajoilta, Crista kokee nuorten vanhempien tilanteen yhä epäreiluksi. Isällä ja äidillä on varsin erilainen oikeus omiin menoihin, minkä lisäksi Jaakko viihtyy pitkiä aikoja tietokonepelien parissa ja nauttii jopa tunnin mittaisista suihkuista.

– On mua harmittanut juuri sen takia, kun katsoo toisen menevän. Ei mulla muuten olisi mitään hinkua. Mutta kun toinen sanoo toistuvasti heippa tuosta ovelta, ja itse jää aina kotiin, niin tulee olo, että miksen minäkin joskus pääsisi.

Jaakkokin myöntää, että hänen avopuolisonsa on joutunut lastenhoidon kanssa koville.

– Välillä olen tullut kotiin vasta aamulla. Kyllä mä tiedän, että se on tosi väärin, juhlimisesta nauttiva mies myöntää.


Vaikka mies tiedostaa väärät valintansa, hän ei juuri vaikuta ottaneensa niistä opiksi. Ohjelmassa nähdään, kuinka Jaakko jättää vastikään synnyttäneen Cristan kotiin päästäkseen tupaantuliaisten kautta baariin.

– Jaakko meni veljensä tupareihin. Olisin päässyt mukaan pariksi tunniksi, kun mun äiti tuli tänne Tampereelle, mutta Jaakon on päästävä baariin ja mua ei huvita lähteä yksin kotiin, niin jäin mieluummin kotiin.

– Ei se tunnu ihan reilulta. Ei mua muuten haittaisi, että mä en pääse ikinä mihinkään, jos ei katsoisi toisen elävän sitä elämää siinä vieressä. Menkööt Jaakko, taas, Crista huokaa.


Toisenlaiset teiniäidit maanantaisin Livillä klo 20.00.

Liv ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.