Suomalainen huippukeksintö niittää suosiota maailmalla – Nyt Ukraina alkaa jakaa äitiyspakkauksia

Vauvaperheiden rekisteröinti on käynnissä, mutta pakkausten jakamista ei ole vielä aloitettu.

Ukrainassa aletaan jakaa äitiyspakkauksia kaikille vastasyntyneille.

4.9.2018 15:25

Ukrainassa aletaan jakaa äitiyspakkauksia kaikille vastasyntyneille. Asiasta kertoo tiedotteessaan Suomen ulkoministeriö.

Ulkoministeriön mukaan Ukraina on ottanut mallia pakkaukseensa muun muassa Suomesta, jossa äitiyspakkauksia on jaettu vauvaperheisiin vuodesta 1938 lähtien.

Vauvaperheiden rekisteröinti on käynnissä, mutta pakkausten jakamista ei ole vielä aloitettu. Yksittäisen pakkauksen kerrotaan olevan arvoltaan noin 5 000 Ukrainan hryvniaa, eli noin 150 euroa.

– Suomalainen äitiyspakkaus on erinomainen keksintö, jonka hyödyllisyys vastasyntyneille on alettu ymmärtää laajemminkin maailmalla. Tällaiset avaukset kertovat myös positiivista viestiä Suomesta ja suomalaisuudesta, sanoo lähetystöneuvos Maria Ågren Suomen Kiovan suurlähetystöstä.

Äitiyspakkauksen käyttöönotosta kerrottiin Ukrainan television pääuutislähetyksessä viime lauantaina. Myös Ågrenia haastateltiin uutisen yhteydessä.

Lue lisää: Isossa-Britanniassa huolestuttiin äitiyspakkauksista – suomalaisasiantuntija yllättyi kritiikistä

Suomalainen äitiyspakkaus on kasvattanut mainettaan maailmalla erityisesti sen jälkeen, kun Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi sitä koskevan artikkelin vuonna 2013. Artikkelista tuli BBC:n siihen asti kaikkien aikojen jaetuin juttu.

Sen jälkeen äitiyspakkauksia on alettu jakaa vauvaperheisiin ainakin Skotlannissa. Lisäksi monissa maissa on kehitetty pakkauksesta omia sovelluksia ja niihin liittyviä ohjelmia, kertoo Kansaneläkelaitos.

Kelan mukaan maailmalta on tullut vielä myöhemminkin runsaasti kyselyitä äitiyspakkaukseen liittyen, ja sen asiantuntijat ovat antaneet aiheesta haastatteluja ympäri maailman.

Kuvassa Kelan Suomessa jakama vuoden 2018 äitiyspakkaus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?