Perhe

5-vuotias kailotti isän salaisuuden kaupan kassalla täyteen ääneen

Julkaistu:

Lapsen suusta
Aloita viikko jälleen lasten hauskoilla sutkautuksilla!
”Kesällä mökillä uinnin jälkeen oltiin pukuhuoneessa. 6-vuotias tyttö katseli itseään peilistä, koska häneltä oli juuri irronnut yläetuhammas. Sitten hän syvään huokaisten tokaisi: ’Mä en voi mennä eskariin tämän näköisenä’.”

Harvahammas

”Olin hoitamassa 4-vuotiasta tyttären poikaa. Hän ihmetteli kun en ymmärtänyt jotain asiaa, johon sanoin: ’Mummi on vähän höpsö’. Tähän poika vastasi: ’Niin on ukkikin... Se ei vaan tiedä sitä’.”

Höpsö mummi

”Poikani oli kolmen vanha. Leikki makuhuoneessa pelkkä paita päällä. Minä sanoin hänelle: ’Sinähän olet melkein nakuna’. Hän vastasi siihen: ’Ei äiti, minä olen Akuna’. Poika on nyt 27-vuotias ja edelleen juttu hymyilyttää.”

Akuna

”Joskus vuosia sitten meille lapsille oli luvattu jäätelöä jahka käymässä olleet vieraat lähtisivät kotiin. Pikkuveljeni, tuolloin kai noin viisivuotias, lopulta kyllästyi täysin tuntikausia viihtyneisiin vieraisiin. Hän porhalsi olohuoneeseen ja kysyi näiltä: ’Joko te kohta meette kotiin?!’ Vieraat onneksi ottivat asian huumorilla ja myös ymmärsivät hienovaraisen vihjeen siitä että olivat viihtyneet turhan kauan ja suuntasivat kotiin päin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Muutamaa vuotta vanhempana sama poika koulun ympäristöopiston kokeessa jossa piti tunnistaa hyönteisiä oli kirjoittanut perhosen alle että ’ötökkä’, ei mennyt oikein opettajan mielestä.”

Sadetanssija

”5-vuotias tytär oli jo jokunen kauppareissu aiemmin intoutunut aikuisten tavasta kaivaa taskusta hieno muovinen läpyskä, työntää se kassalla olevaan vekottimeen ja näppäillä kojeeseen katseilta piilossa jotakin, jonka jälkeen – simsalabim – ostokset olivatkin meidän omat. Silmä kovana iskän kortin käyttöä tarkkailleelle tyttärelle oli kerrottu pankkikortin idea muistaen toki mainita korttiin liittyvän tunnusluvun olevan yksi kortin ’suurimmista salaisuuksista’.

Tällä kertaa tytär tivasi kassalla, että hän käyttää korttia ja iskä pakkaa ostokset. Iskän ei tarvitsisi keskeyttää pakkaamistakaan! Hivenen yllättäen hyväksyin idean, olinhan metrin etäisyydellä tyttären puuhista. Tehtävien jako toimi loistavasti tunnusluvun näppäilyyn saakka, kunnes tytär jännittävän vaiheen tullen varmisti iskältä vielä selkeän kuuluvalla äänellään: ’Painettiinko kortin jälkeen kaks, yheksän, nolla, yks?’”

Neljä oikein

”Äärimmäisen pikkuvanha ja todella, aivan mahdottoman sanavalmis poikani, 5, tokaisi isofaffakselle tämän työmaalla autokatoksen luona: ’Paljon pitää vettä virrata Vantaankoskessa ennen kuin isofaffa sinun katoksessasi kiiltelee uusi auto?’ Emme edes asuneet Vantaalla.”

Koomikon isä”Meillä 3-vuotias huusi, kun joutui tulemaan kanssani Alkoon: ’Apua, apua!’ Myyjää nauratti, onko tämä noin kamala paikka? Olisiko syynä ollut sitten se, että oli niin paljon lasitavaraa, ne kun lapsi oli oppinut kiertämään kaukaa, ettei vaan hajoa.”

Hepa

”5-vuotias siskonpoikani oli mummolassa käymässä. Samaan aikaan siellä oli putkimies töissä. Hänellä oli iso musta farmariauto. Poika kierteli ja kaarteli putkimiestä ja viimein rohkaisi mielensä ja kysyi: ’Miks sä ajat luumisautolla?’ Putkimiestä nauratti kovasti.”

Eno Enosta

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt