Perhe

Pekka, 7, tutki isoveljen taskuja ja huusi muiden kuullen kovaan ääneen: ”Saanks mä ottaa sun taskusta yhden Sultan-purkan?”

Julkaistu:

Lapsen suusta
Koulujen alkamisen kunniaksi julkaisemme lasten mainiot sutkautukset tänään.
”Kalle 3 v. halusi sylin taakse – eli reppuselkään.”

Tuisku

”Muutama vuosi sitten ruokailun lopuksi heitin: ”Kiitos Jeesus ruuasta”. Tähän nelivuotias poikani totesi sitten, että äiti sen kyllä teki.”

H

”3-vuotias Niklas oli kirkossa, annoin hänelle käteen kolikon ja kerroin kolehdista. Kun kolehti tuli kohdille, Niklas kurkisti kolehtiin ja otti sieltä kolikon. ”

Happy

”7-vuotiaalla pikkuveljelläni Pekalla oli paha tapa tutkia vanhempien sisarustensa takin taskuja. Ei kuitenkaan ottanut sieltä mitään, vaan kysyi aina luvan, jos sattui karkkeja tai purukumeja löytämään. Kerrankin tätini perhe oli meillä vieraisilla, kun pikku-Pekka oli tehnyt löydön armeijasta lomalla olleen isoveljen taskusta ja huusi kovaan ääneen: ”Jussi hei, saanks mä ottaa sun taskusta yhden Sultan-purkan?” Oli siinä vierailla naurussa pitelemistä, ja Jussilla naama punoitti.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

isoveli

”Kun poikamme oli noin 4-vuotias olimme hänen tädillään kyläilemässä. Paluumatkalla sanoin hänen isälleen että et sitten turhaan ohittele, joten poikamme sanoi isälleen, että laita isä naksut (vilkut) päälle ja aja ylitse. Lapsi tarkoitti ohitusta.”

Äiti

”Lapseni oli ekalla luokalla, ja siellä annettiin tehtäväksi pitää päiväkirjaa viikon ajan. Muistan, kun luin sitä, ja lauantaiksi oli kirjoitettu, että äiti lähti kaverille kylään. Sunnuntain kohdalla luki, että äiti tuli kaverilta ja oli tullut tosi kipeeksi, sillä oli ihan hirveä oksennustauti.”

Oksennustauti

”Tykätään miehen kanssa usein napata take-away -kahvit huoltoasemalta,

kun johonkin ajellaan. Usein lapsi siinä sivussa saa jonkin pillimehun tai limukan. Kerran taisi olla 5-vuotiaalla pojallamme oma lehmä niin sanotusti ojassa, kun hän ehdotti, että mennään taas ottamaan ne kanttuveikahvit. Edelleen seitsemän vuotta myöhemminkin juodaan vaan kanttuveitä ja hyvin hengissä ollaan.”

Kanttuwei

”Naapurin lapsi karkasi kotipihaltaan ja ajoi pyörällä hirveää vauhtia suoraan pihallamme kiveen ja lensi siitä ruusupuskaan. Säikähtäneenä menin tarkastamaan vammoja, ja lapsi oli onneksi selvinnyt pintanaarmuilla, mutta polkupyörän etukumi oli puhjennut. Kun äitinsäkin selvisi paikalle, huokaisin vieläkin täristen helpottuneena, että tuossa olisi voinut käydä pahemminkin. Lapsi siihen ilahtuneena: ”Niin, olisi voinut toinenkin kumi puhjeta”.”

Naapurin täti

”Mummi antoi mehua 5-vuotiaalle Janille, mutta loput mehusta Jani kaatoi viemäriin. Mummi sanoi, ettei saa kaataa mehua hukkaan.

Jani siihen: Mä kaadoinkin sen viemäriin. ”

Mami

”Ystävättäreni 5-vuotias poika istui linja-autossa äitinsä kanssa 70-luvulla. Viereisen penkin täti kysyi: ”Kuinka vanha sinä olet?” Siihen poika tokaisi: ”Oikeasti viisi, mutta näin linja-autossa neljä.” Poika kuullut aikuisten puheesta, että alle 5-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.”

Täti

”Ekaluokkalainen poika selitti koulupäivän jälkeen äidilleen: ”Äiti, arvaa mitä? Se meidän luokkalainen poika on vilkas, kun sillä on se... se.. se.. HDMI!” Poika tarkoitti ADHD:ta.

Olimme saman pojan kanssa uimassa rannalla, jossa vähän matkan päässä laiturista oli ponttooni. Poika ui isänsä kanssa ponttoonille ja huusi kovaan ääneen laiturilla seisovalle äidille: ”Äiti, kato! Uin ekaa kertaa tamppoonille!”

Eräs äiti

”Meidän nuorempi poika oli 6-vuotias, kun hän ruokapöydässä istuessaan taputteli mahaansa ja totesi: Mulla on täällä makkarakaappi, perunakaappi ja herkkukaappi. Sitten tuli muutaman sekunnin tauko ja tomera loppu kommentti: Mutta sipulikaappia siellä ei ole!”

2 pojan äippä

”Tämä kassajonossa kuultu ei niin kovin hauska ole, mutta ajatuksia herättävä. Kiertelin kaupassa lapsenlapseni kanssa ja muutaman kerran nähtiin noin saman ikäinen tyttö isänsä kanssa ostoksilla, jota lapsenlapseni silmä kovana seuraili. No, kassajonossa he olivatkin edessämme ja Maiju kysyi isoon ääneen: "mummi, miksi tuon pienen tytön isä sanoi, ettei ole rahaa ostaa tytölle jugurttia, kun kuitenkin ostaa 4 askia tupakkaa ja laatikon karhujuomaa?" Niinpä, niin, mitäpä tuohon vastaamaan? ”

Pikku humanisti

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt