Perhe

Poikansa kohtalosta huolestunut isä tuli koputtamaan poliisin ovea – poliisiasemalla selvisi jotain todella outoa

Julkaistu:

Selittämättömät ilmiöt
Monella suomalaisella on elämänsä aikana ollut selittämättömiä, yliluonnollisia kokemuksia.
Aiemmin tänä kesänä kerroimme monista lukijoiden oudoista kokemuksista.

Lue lisää: Outo uni ei ollut unta: ”Aamulla herätessäni huomasin jonkun istuneen sängyllä vieressäni”

Niitä riittää yhä edelleen. Sitä, ovatko ne sattumaa, mielikuvituksen tuotetta vai jotakin muuta, ei voida varmuudella osoittaa.

Näin kolme kertaa samanlaista unta. Siinä eräs ex-mieheni sukulainen oli makaamassa kuolleena ja hänen vaimonsa ihmettelemässä ja suremassa vieressä – yksin. Vuoden sisään tämä mies kuoli täysin yllättäen sairauskohtaukseen. Lapset ovat jo aikuisia ja lentäneet pesästä.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ex-vaimo

Estonian onnettomuuden jälkeen isäni oli risteilyllä. Tuli tiedote, että tämä oli Estonian onnettomuuspaikka. Isäni kello pysähtyi. Lähti käyntiin uudestaan, kun onnettomuuspaikka oli ohitettu.”

Hallava hevonen

Ovikello soi myöhään iltapäivällä, ja oven takana seisoi hieman unenpöpperöinen, ilmeisesti juuri päiväuniltaan herännyt naapurin mies. Hän oli huolissaan aikuisesta pojastaan, joka oli ajanut humalassa autolla ja puhaltanut melkoiset lukemat jäädessään kiinni aamupäivällä. Isä kertoi tarkan paikan, missä poliisi oli pysäyttänyt ja promillelukemat, mitkä poika oli puhaltanut. Hän kyseli poliisimieheltäni, minkälaisen rangaistuksen poika tästä episodista voi saada, eli se oli syy tulla meille.

Mieheni meni seuraavana päivänä iltavuoroon ja ihmetteli, miksi poika on edelleen putkassa. Kaverit vähän hölmistyivät kysymyksestä, koska poika oli jäänyt kiinni vasta muutama tunti sitten ja oli edelleen melkoisessa änkyrässä. Mieheni soitti minulle ja varmisti, että minäkin olin kuullut edellisenä päivänä saman kuin hänkin, eli isä kertoi edellisenä päivänä seuraavan aamupäivän tapahtumat ja jopa promillemääräkin oli oikein.”

ESH

Isäni kuoli syöpään joulukuussa 2002. Seuraavana keväänä näin unta, jossa hän sanoi minun ajavan liian keskellä tietä. Lähdin aamulla taas työmaata kohti ja muistin isän yöllisen viestin. Siirsin autoa hieman lähemmäs tienviertä ja kohti tuli vastaan rekka, joka ajoi osittain minun puolella. Miten olisikaan käynyt ilman isän ohjeita?”

zizu

Opiskeluaikoina muutin uuteen asuntoon, ja kissat eivät suostuneet tulemaan makuuhuoneeseen, vaan sähisivät tiettyyn nurkkaan. Tavarat vaihtelivat paikkoja, valot syttyivät, ovet menivät kiinni ja muuta hämärää sitten myöskin tapahtui. Kuulin sitten myöhemmin naapurilta, että asunnon edellinen omistaja oli kuollut siellä ennen muuttoani, mahtoiko edelleenkin sitten kyläillä.”

semmosta

Olin nukahtanut sohvalle ajatellen vain laittaa silmät kiinni, kun odottelin pizzaa uunista. Jossain vaiheessa minua ravisteltiin voimakkaasti vaikka olin yksin kotona. Herättyäni tähän ravisteluun kämppä oli sakeana savusta, enkä voinut kuin kontata takaovelle ja avata sen äkkiä saadakseni happea. Yskitti, ja oli hengitysvaikeuksia. Mieheni tullessa seuraavana aamuna kotiin, hän sanoi, että haisee kuin tulipalo olisi ollut. Ihmetteli, kun yksikään palohälyttimistä ei ollut piipannut, vaikka testasi jokaisen erikseen ja ne toimivat. Pizzasta ei jäänyt muuta, kuin musta pieni pala. Enkelikö minut pelasti?”

Kuka minut herätti?

Oudot äänet yöllä

Olin ystäväni kanssa toukokuussa Amsterdamissa, ja aamulla herättyämme keskustelimme, miten yö oli mennyt. Sanoin naapurihuoneessa olevan lapsiperheen, kuulin yöllä selkeää vauvan itkua. Myöhemmin päivällä sain tekstiviestin ystävältäni, joka oli synnyttänyt edellisenä yönä poikavauvan. Itse en edes tajunnut yhteyttä, mutta ystäväni mainitsi asiasta, kun ihmettelin ääneen, miksei lapsiperhettä näy tai kuulu.”

Yennemilia

Olin 12, kun Estonia upposi. Muistan sen yön vieläkin. Asuin kaukana merestä ja järvistä, kun yöllä alkoi yhtäkkiä kuulumaan jostain auton varashälyttimen kaltaista ääntä. Kävimme katsomassa lähialueelta mistä se tulee, mutta missään ei näkynyt autoa, josta se ääni olisi voinut tulla. Ulkona oli kohtalaisen paljon ihmisiä tutkimassa samaa asiaa. Tuo ääni, joka oli paljon kovempi kuin normaali hälytysääni, alkoi juuri silloin, kun Estonia alkoi uppoamaan, ja loppui tasan silloin, kun Estonia vajosi veden alle.

Tämä kellon aika kävi selville myöhemmin. Kysyin siitä äänestä luokkakavereiltani seuraavana päivänä, ja osa heistä sanoi kuulleensa sen myös. Silloinen opettajani kertoi, miten hänen oli alun perin tarkoitus olla siinä laivassa juuri tuona yönä. Hänelle tuli kuitenkin yhtäkkiä muutos, eikä hän mennyt siihen, vaan jonkin verran aikaisemmin lähtevään laivaan.”

Etiäinen

Vahva tunne esti onnettomuuden

Ajelin muutama vuosi sitten kotikaupungissani. Kohdassa oli loiva alamäki ja autoja tien vieressä parkissa. Annoin auton luisua alamäkeen noin 50 kilometrin tuntivauhtia, kun minulle tuli vahva tunne, että tuoltakin autojen välistä saattaa joku tulla eteen. Autojen välistä sitten singahti 7-8 -vuotias pikkupoika suoraan eteeni, ja tein lukkojarrutuksen. Likeeltä piti, mutta alle ei jäänyt. Minulla oli jalka jarrulla ja varautunut tilanteeseen jo ennen kuin näin ketään. Itselläni oli tuolloin samanikäinen poika. Tuli heti mieleen, että nyt oli jollain muulla sormensa pelissä tapahtuneessa. En ole aikaisemmin uskonut yliluonnolisiin juttuihin eikä vastaavia kokemuksia ole ollut.”

Omituista

Olen aina tuntenut olevani väärässä paikassa, väärässä ajassa. 27-vuotias mies olen nyt, mutta muistan, kuinka lapsena olen leikkinyt Karjalassa ennen sotia. Sinne on kauhea kaipuu, joka on iän myötä vain vahvistunut. En ole tuolla ikinä käynyt, mutta tuntuu, että olen viime elämäni siellä jossain elänyt.

Näen silmissäni punavalkoisen asuinrakennuksen, pihavessan, saunarakennuksen, jota isä remontoi. Muistan, miltä rakennuksia ympäröivä pelto tuoksui ja kuinka pihatien hiekka pöllysi. Olin kirvesmies, joka lähti sotaan. Osaan vieläkin piirtää ja hahmottaa kummatkin lapseni sekä puolisoni, talon ja näkymän. Muistan missä tavarat ovat talossa sekä piharakennuksissa. En pidä nykyajasta, haluan takaisin.”

Rintamalla menehtynyt

Monet lapset tuntuvat aistivan enemmän ympäristöstään kuin aikuiset. Uskon kykeneväni näkemään myös enemmän ja ehkäpä myös kommunikoimaan toiseen ulottuvuuteen. Kolmevuotias poikani oli piirtänyt jonkinaikaa kuvia pojasta, jolla oli valkoiset hiukset. Kyselin, kuka hän on. Poikaani nauratti ja sanoi, että Teemu tietysti. Jossakin vaiheessa tiedustelin, kuka hän on, johon poikani tuumi, että hänen uusi tarhakaverinsa.

Muutaman kuukauden kuluttua tarhatäti kertoi ryhmään tulevasta Teemu-pojasta. Teemu tulikin, ja hänellä oli harvinaisen valkoiset hiukset. Tarhatädit kertoivat, että pojat toimivat kuin vanhat ystävät ensi kertaa nähtyään. Poikani ja Teemu olivat erottamattomat tarha-ajan, kunnes muutimme toiselle paikkakunnalle.”

Paras kaveriPoikani oli kolmevuotias kun olin vasta muutaman viikon raskaana. Laitoin poikaa kiinni auton istuimeen ja hän sanoi hyvin totisena: ”Minä saan pikkuveljen”. Ei oltu vielä kenellekään kerrottu raskaudesta, ja yritin sanoa, että eihän sitä tiedä etukäteen, ja hän vaan totesi takaisin, että minä saan pikkuveljen. Ja velihän sieltä tuli.”

Mother of boys

”Pistää miettimään, vaikkei meillä yliluonnollisiin ole uskottu”

Minä näin useampana yönä unta, jossa lentokone tuli meidän Düsseldorfin kodin olohuoneen ikkkunasta sisään. Ja menikö siitä kuukausi, niin mieheni sisko soitti hädissään ja kysyi, onko minulla televisio auki. Uutisissa kerrottiin, että kaksi konetta oli juuri iskeytynyt WTC-torneihin Yhdysvalloissa. Tämän jälkeen en enää nähnyt tuota ikävää unta.”

maxii

Appiukko kuoli kaksi kuukautta ennen esikoisen syntymää, ja poikani kuoli aikuisena. Mieheni näki unen, jossa poika tuli hänen luokseen hymyilevänä ja sanoi: ”Iskä, tuo Lauri-pappahan on mukava!”

Ihmeiden aika

Serkkuni kuoli yllättäen. Seuraavana yönä, kun serkku oli kuollut, olin yksin kotona mennyt nukkumaan. Keskellä yötä syttyi kaikki valot palamaan makuuhuoneessa. Valokatkaisijat ovat kolmen metrin päässä sängystä. Sinä yönä ei uni enää tullut.”

K2

Isäni teki kuolemaa syöpään, oli ollut jo kaksi vuotta sairaana. Hän näki sitten unen, jossa hän kuolee, ja mukaan tulee jonkin ajan päästä nuori poika. Isä kuoli pian, enkä sitten miettinyt asiaa sen enempää – kunnes 17-vuotias poikani kuoli tapaturmaisesti. Jotenkin pistää miettimään vaikkei meillä yliluonnollisiin ole uskottu koskaan.”

urpoilij74

Puolisoni kanssa tehtiin raskaustesti, joka näytti, että jälkikasvua on tulossa. Tehtiin varuiksi vielä toinenkin, ja edelleen sama. Tämä oli minulle ensimmäinen, naisella oli jo jälkikasvua. Eräänä yönä näin unta, että pidin todella pientä vauvaa käsissäni, kämmenet olivat vierekkäin... Tästä meni hetki ja tuli keskenmeno.”

EiEsikoistaVieläkään

Noin kymmenen vuotta sitten näin hyvin todentuntuisen unen. Isäni veli itki unessa hyvin lohduttomasti. Enoni on hyvin erakkoluonteinen ja epäsosiaalinen, enkä ole koskaan nähnyt hänen itkevän.

Parin viikon kuluttua unen näystä menin tapaamaan mummoa, ja enoni oli myös paikalla. Kuulin silloin, että enon koira, joka oli ollut hänen uskollinen ystävänsä 20 vuotta, oli kuollut juuri edellisenä iltana, kun näin unessa enon itkevän.”

Etiäisiä

Lue myös:

Outo uni ei ollut unta: ”Aamulla herätessäni huomasin jonkun istuneen sängyllä vieressäni”

Pikkutytön piirros paljasti perheen salaisuuden, josta hänen ei pitänyt tietää mitään – äiti: ”Minulla nousi kyyneleet silmiin”

”Kuka tuo setä on?” 2-vuotiaan hämmästynyt kysymys rikkoi leppoisan pysähtyneen tunnelman rintamamiestalon keittiössä

Pikkutytön puheet säikäyttivät äidin pahanpäiväisesti – sai kysymykseensä hyytävän vastauksen

3-vuotiaan hätäinen itku havahdutti äidin yöunilta – syy sai kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä

”Kuka on tuo pieni poika huoneessasi?” 4-vuotiaan hyytävä kysymys sai videopuhelun toisessa päässä olleen äidin niskavillat pystyyn

Onko sinulle tapahtunut jotain selittämätöntä? Kommentoi alle!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt