Perhe

Vanhempien ammatteja tiedusteltiin koulussa – tämä vastaus saa miettimään, mitä lasten edessä kannattaa puhua

Julkaistu:

Lapsen suusta
Uusi viikko on hyvä aloittaa lasten hauskoilla sutkautuksilla!
”Ala-asteikäisen tyttäreni luokalla kysyttiin vanhempien ammatteja. Tyttäreni ilmoitti, että äiti on narkomaani. Todellisuudessa äiti on merkonomi.”

Syystuuli

”Lapseni isä on reissuhommissa, ja kun keväällä taas koitti aika lähteä töihin, niin kyllähän siinä muutama kyynel vierähti itsellä. Lapsi oli vieressä ja näki. Sitten isä tuli viikonlopuksi kotiin ja pakkaili treenikassiaan ja lähti salille niin siihen Miro, 3 vuotta, silitti minua ja sanoi: ”Äiti ei mitään hätää, iti lähti vaan talille ja tulee pian takaitin”.”

Mamma

”3-vuotias tyttäreni alkoi juosta olohuoneen pöytää ympäri. Hän lisäsi ja lisäsi vauhtia ja kysyin, mitä hän oikein tekee? Vastaukseksi sain, että hän yrittää ottaa itsensä kiinni.”

Heppahullu

”Tyttäreni oli 3-vuotias. Olimme menossa saunaan ja hän oli jo nakusillaan edessäni, kun totesin, että onpas kireä kuminauha hänen housuissaan. On ihan punainen jälki. Tytär tokaisi: ”No nääkkö sää jossain housujakin?”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tampereelta nääs

”1960-luvulla, noin 3-vuotiaana, olin vanhempieni kanssa Helsingissä kummieni luona vierailulla. Oli tarkoitus ostaa minulle uusi takki. Liikkeessä niitä sitten katseltiin ja minä tokaisin: ”Ja mähän en tollasta pomppaa huoli!” Takki jäi sitten ostamatta.”

En pomppaa huolinut

”Milla, 3 v., ja Sofia, 4 v., olivat mummolassa käymässä. He kertoivat kilvan uudesta talostaan, jonne olivat hiljattain muuttaneet. Pappa kysyi, miten osataan teille tulla, kun emme ole vielä vielä heillä käyneet? Sofia aloitti antamalla ohjeita. Hän heilutti vasenta kättään ja alkoi yksityiskohtainen selostus: kun tuutte sitä tietä, niin kääntykää tänne suuntaan ja sitten tulee pieni mökki tien vieressä ja sitten käännytte sinne päin. Milla jatkoi: ja sitten tuutte sitä tietä niin kauas, että tulee talo jossa on yläkerta, niin siellä me asutaan. Oli papalla hauskaa, kun sai niin hyvät matkaohjeet.”

Jan

”Vaimo oli vajaa kymmenkunta vuotta sitten viemässä kahta poikaamme autolla päiväkotiin. Menomatkalla joutuivat pysähtymään liikennevaloihin. Välittömästi auton pysähdyttyä tien sivulta juoksi orava auton edestä ylittäen tien. Takapenkiltä toinen pojista sanoi: ”Olipa hyvä että sille paloi vihreä valo”.”

Liikennevalo

”Joskus lapsena olimme isän kanssa menossa autolla jonnekin. Edellä oleva auto ajoi hitaasti ja tokaisin siihen, tuossa ollaan viemässä mummoa kirkkoon.”

Mummo kirkkoon

”Poikani oli 4-vuotias, kun kerran näimme tuulivoimalan. Poika katsellessaan totesi, että katso Teletappimaa. Ja siellähän niitä hyrriä pyöri.”

Teletappi

”Olin uusinut pankkikorttini ja yritin painaa uutta tunnuslukua mieleen toistamalla sitä kotona ääneen muutaman kerran. 4-vuotias tyttäremme kysyi kuultuaan pelkän numeron: ”Miksi isi hoet tuota numeroa?” Vastasin, että on kyse erittäin salaisesta luvusta, joka pitää osata ulkoa vaikkapa kaupassa.

Useampi viikko myöhemmin kauppareissulla tyttäreni kysyi kassalla korttia käyttäessäni, saisiko hän välillä käyttää näppäimistöä. Vastasin, että isin tarvitsee antaa koneelle salainen numero, jonka vain isi saa tietää, jotta saadaan ostokset maksettua. Enpä ehtinyt höpötellä tytön puheen päälle, kun tytär kivahti tahtotilansa osoituksen jatkoksi: ”Kyllä Pauliinakin osaa painaa 1234!””

Erittäin salainen numero

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt