Perhe

4-vuotias antoi napakan käskyn päiväkodin tädille – sitä seurannut keskustelu veti äidin pokan koville

Julkaistu:

Lapsen suusta
Tällä palstalla julkaisemme lasten hauskimpia tokaisuja.
”Sofia, 6 v., rakastaa laulamista vähän liiankin kanssa. Kun esitystä on jatkunut vanhempien mielestä jo riittävästi, sanovat vanhemmat kiitos, jolloin tyttö yleensä pitää taukoa esityksestään. Kerran erään tarhapäivän jälkeen tyttö lauloi tavallistakin kovempaa ja ruokaa laittamassa ollut isänsä huusi lopulta keittiöstä olohuoneeseen ”Sofia!” Sofian kysyessä mitä asiaa, vastasi vieressä autoilla päristelevä 4-vuotias pikkuveli: ”NIIN, ETTÄ KIITOS!!””

Meni veljenkin hermot

”Olin joskus selittänyt pojalleni, että sumu on tiivistynyttä vesihöyryä ja saunassa tulee löylyä heittäessä vesihöyryä, kun vesi osuu kuumille kiville. Poikani sitten myöhemmin nähdessään sanoi: ”Äiti, joku on heittänyt löylyä taivaassa”.”

Fysiikan lait

”Niklas, 2 v., oli juuri saanut pikkusiskon. Illalla nukkumaan mennessä kysyi: ”äiti, onko meidän vauva ostettu kirpparilta?” Vastasin siihen, että vauvat tulevat äitien masuista. Hetken poika oli hiljaa mietteliään näköisenä ja tuumasi ”onkos minut ostettu kirpparilta?” Äiti kiertelee ehkä liian usein kirppareilla.

Mira

”Lapseni olivat 3- ja 4 -vuotiaita, kun kerran sanoin heille, että lähdetään käymään leipomossa. Kun olimme leipomon edessä, niin toinen kysyi minulta, että onko tämä se pullamo ja toinen vastasi, että ei se on leipälä.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

enkku64

”Kummityttöni oli pienenä käynyt isän kanssa saunassa. Kerran sitten äidin kanssa saunassa oli tokaissut, että mulla ei vielä ole sellaista tuolla jalkojen välissä kun isällä on, mutta kyllä se pian kasvaa.”

ansku

”Pikkutytöt ja -pojat olivat pyhäkoulussa. Pyhäkoulussa oli puhuttu taivaasta ja enkeleistä. Pyhäkoulun opettaja kysyi: ”kuka haluaa taivaaseen?” Yksi tyttö ei viitannut ja opettaja kysyi, miksi Päivi ei halua taivaaseen. Päivi oli hetken hiljaa ja sanoi: ”äiti käski tulla suoraan pyhäkoulusta kotiin”.”

jokke

”Siskon tyttö, vajaa kolmevuotias, hihkui innoissaan taustalla, kun juttelin hänen äitinsä kanssa puhelimessa. ”Minulla on suklaa-aukko!” Meni hetki ennen kuin siskoni ymmärsi. Lapsi oli saanut samana päivänä joulukalenterin.”

Täti

”Tosi juttu 1950-luvulta ollessani 7-vuotias: Koulussa laulettiin virttä jossa lauletaan ”hän onneen meidät ohjaa, jos joutuu johdantaan...” Minä kuulin, luulin ja lauloin hartaasti, että ”jos joutuu johdon taa...” Koulumatkalla oli runsaasti puhelinpylväitä ja sähköjohtoja niiden välissä. Katselin useasti jännityksellä odottaen, milloin se Jumala kurkkii sieltä johtojen takaa. Eipä näkynyt, vaikka niin mielelläni olisin nähnyt.”

Odotusta täynnä

”Kun nyt jo nelikymppinen poikani oli pieni, meni hän kerran isänsä kanssa kauppaan. Siihen aikaan kaljapullot olivat vielä muovikoreissa. Poika kosketteli ja taputteli pulloja ja sanoi ”itin pulloja, itin pulloja”.”

mie

”Keskustelin 4-vuotiaan lapseni kanssa siitä, että aikuiset käyvät töissä sen takia, että saavat palkkaa. Oli ollut puhetta myös siitä, että päiväkodin tädit ja sedät ovat siellä päiväkodissa sitten töissä, ja siitä heille maksetaan palkkaa. Lasten toppahaalareissa on lahkeissa usein sellainen kumilenkki, mikä pujotetaan kengän alle pitämään lahjetta paikallaan, ettei lahje nouse ja lunta mene lahkeen sisään tai kenkään. Lapseni osasi kyllä pukea itse, ja pujottaa tuon kumilenkin. Seuraavana päivänä päiväkodissa hän ei kuitenkaan sitten viitsinyt pujottaa lenkkiä itse. Hän meni päiväkodin tädin luokse, ojensi jalkansa tätiä kohti, ja sanoi vaativalla ja käskyttävällä äänellä, että: ”pistä lenkit, kun siitä sulle kerran maksetaan!” Kyllä oli pokassa pitelemistä, kun lasta hakiessa tämä minulle kerrottiin. Olivat ihmetelleet, että miten muuten niin kiltti lapsi yhtäkkiä alkaa käskyttämään.”

hyväpalvelu

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt