Perhe

Pikkupojan tokaisu aiheutti hämmingin raitiovaunussa: ”Onko tuolla tädillä suu- ja sorkkatauti?”

Julkaistu:

Lapsen suusta
Aloita uusi viikko lasten hauskojen sutkautusten äärellä!
”5-vuotias veljentyttäreni Sirpa tuli saunaan. Pukuhuoneessa isoisä joi keskiolutta ja Sirpa kysyi: ”Mitä papalla on pullossa?” Tämä vastasi, että limsaa. Saunan jälkeen Sirpa kysyi isoäidiltään: ”Mummo, miksi papalla on keskikaljapullossa limsaa?””

Raimo-setä

”Poikani noin viiden vanhana ilmoitti minulle juuri ennen äitienpäivää: "Äiti, me ostettiin sulle lahja. En saa sitä kertoa, mutta se alkaa raalla!" Sain ihanan rannekorun ja raallahan se alkoi.”

Raata kädessä

”Naapurin Julius, 5., halusi tulla katsomaan, kun siivosin matkan jälkeen asuntoautoa. Hän huomasi pöydällä pari tyhjää oluttölkkiä ja kysyi juonko olutta. No minä sanoin, että voinhan vähän maistaa, johon Julius tokasi, että ”eihän naiset kaljaa juo, nehän juo siideriä.”

Ritu

”6-vuotias lapsenlapseni istui kanssani bussissa, kun olin hakenut hänet esikoulusta. Hän tiesi, että olin juuri täyttänyt 60 vuotta ja tokaisi kirkkaalla äänellään: ”Nyt sinä et sitten olekaan enää mummo vaan vanhus”. Vaikka hiukan harmitti, en voinut olla nauramatta.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mummeliini

”Kerroin lapsenlapsille, että auto on rikki ja tulemme mummon kanssa sen jälkeen, kun auto on ensin viety korjaamoon. Muutaman kuukauden päästä mummo kertoi lapsenlapsille, että on kipeä ja tullaan sitten kun ollaan terveitä. Lapsenlapsi huusi: ”Pappa vie mummo autokorjaamoon”.

JPV65

”Isäni oli pikkupoika ja hän matkusti äitinsä kanssa Viipurissa raitiovaunussa. Vaunuun tuli nainen, jolla oli kirkasta huulipunaa, kynsilakkaa ja hiilimustat kulmakarvat, mikä oli siihen aikaan epätavallista. Isäni oli alkanut tuijottaa naista. Isoäiti kertoi, että hän arvasi jotain olevan tulossa, mutta pysäkkiä ei ollut vielä lähimaillakaan äkkipoistumiseen. Sitten se tuli kirkkaalla lapsen äänellä: ”Äiti, onko tuolla tädillä suu- ja sorkkatauti?”

Hämminkiä tuli

”Olin laitoksella synnyttämässä nuorinta poikaani, kun lapset tulivat isänsä kanssa visiitille. Silloin 3-vuotias poikani istahti sairaalan sängylle, katsoi hetken pikkuveljeään ja totesi: ”Tule äiti kotiin ja jätä toi tänne”. Poika nukahti samantien sängylle.”

Ylimmät ystävät

”Pojantyttäreni sai vielä kolmevuotiaana rintamaitoa. Mummolassa alkoi väsyttää ja pappa tarjosi päiväuniseuraa. Tyttö halusi varmistaa normaalikäytännön ja kysyi topakasti, että tuleeko papalta maitoa.”

Papan maitoo

”Isäni antoi kerran 6-vuotiaalle pikkuveljelle viiden euron setelin ja käski käydä ostamassa korkeintaan euron hintaisen suklaapatukan. Hän pyysi minua menemään mukaan. Siinä kassalla sitten odotettiin, kun pikkuveli iloisena heilutti sitä seteliä edessä olevalle miehelle ja huuteli "vain eurolla".”

Isosisko

”Tätini esitteli ostamaansa täkkiä ja totesi täkin olevan muhkurainen ja liian ohut paikka paikoin. Räväkkänä ja sanaseppona tätini huudahti täkin olevan kuin pierun kuorta. 4-vuotias serkkuni kuuli keskustelumme ja tuli rivakasti juosten luoksemme huutaen: ”Äiti, miekin halluun kokkeilla sitä pierun kuorta”.”

Pierun kuori täkki

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt