Mika odotti häitään innolla, kunnes äidin pahaenteinen puhelu sotki kaiken - Perhe - Ilta-Sanomat

Mika odotti häitään innolla, kunnes äidin pahaenteinen puhelu sotki kaiken

Lauantaina vietetään kuninkaallisia häitä, jotka ovat aiheuttaneet kohua jo etukäteen. Myös suomalaisella Mikalla on kokemusta sukulaisen ikävästä käyttäytymisestä hieman ennen h-hetkeä.

Äidin puhelu sai sulhasen hääpäivän aaton tunnelman latistumaan.­

18.5.2018 19:00

Lauantaina Britanniassa vietetään suurta päivää, kun prinssi Harry astelee alttarille yhdessä kihlattunsa Meghan Marklen kanssa.

Häät ovat olleet otsikoissa jo pitkään – eikä vähiten morsiamen suvun kummallisten kommenttien ja tapahtumien takia.

Marklen Meksikossa asuva isä Thomas Markle Senior on aiheuttanut tiuhaan kohua kansainvälisessä mediassa, kun jutut hänen sydänkohtauksestaan ja -leikkauksestaan sekä sekaantumisesta paparazzi-kuvauksiin ovat herättäneet ihmetystä ympäri maailman.

Vielä loppuviikosta oli epäselvää, aikooko morsiamen isä saapua kuninkaallisiin häihin, kun h-hetki koittaa. Torstaina hovi julkaisi tiedotteen, jonka mukaan isä jää pois tilaisuudesta. Perjantaina uutisoitiin, että Meghanin saattaa alttarille sulhasen isä prinssi Charles.

Kuninkaalliset häät eivät ole ainoat, jotka ovat kärsineet sukulaisten ihmetystä herättävästä käyttäytymisestä. Myös tavallisten suomalaisten hääjuhlat ovat saaneet epämiellyttävän varjon yllensä, kun joku lähipiiristä on päättänyt heittäytyä hankalaksi.

Mika sai äidiltään epämiellyttävän puhelun juuri häiden alla.­

Kolmekymppinen Mika vietti häitään muutamia vuosia sitten. Hän riitautui äitinsä kanssa häitä edeltävänä päivänä.

– Olimme järjestäneet puolisoni kanssa hääjuhlan paikallisessa kirkossa, ja sen jälkeen oli tarkoitus mennä lähistölle viettämään mukavaa päivää. Osanottajamäärä ei ollut suuri, lähinnä perhettä ja lähimmät ystävät, Mika aloittaa.

Morsiamen sukulaisia tuli juhliin ulkomaita myöten. Vieraille oli lähetetty kutsut hyvissä ajoin. Häitä edeltävän illan Mika vietti hyvän ystävänsä kanssa, joka oli samalla juhlien bestman.

– Ei ollut mitään häävalmisteluja tehtävänä. Olimme ihan vapaalla vaan, kun äitini soitti, Mika jatkaa.

Mikan mukaan puhelu äidin kanssa alkoi jo alusta saakka ikävissä merkeissä.

– Hän heitti marttyyrivaihteen silmään ja sanoi, että ehkä olisi parempi, ettei hän tulisi häihin olleenkaan. Hän koki, ettei ole toivottu vieras. Täysin pohjattomia väitteitä.

Joskus häät meinaavat mennä pilalle sukulaisten takia.­

Mikan mukaan äidin käytös tuntui täysin huomionhakemiselta.

– Muuten kaikki olisi mennytkin ihan liian helposti.

Äidin yllättävä käytös suututti poikaa, ja lopulta puhelin lensi seinään.

– Ehkä hän koki olevansa tarpeeton jollain tavalla, koska olimme tehneet järjestelyt itse, Mika arvelee ja sanoo, että äidillä on ollut tapana järjestää kaikki suuret suvussa järjestettävät pidot.

Seuraavan päivänä koitti itse h-hetki. Mika ei ollut äitinsä kanssa vuorokauteen tekemisissä. Äiti oli kuitenkin saapunut hääpaikalle, eikä tapahtuneesta puhuttu enää. Häät sujuivat hyvin.

– Hän oli tullut tunnin etuajassa, ja tervehdimme vähäeleisesti. Sen olisin ottanut todella pahalla, jos hän olisi jättänyt tulematta tai alkanut riitelemään julkisesti.

Mikan nimi muutettu.

Onko sukulaisesi tai ystäväsi käyttäytynyt epäsopivasti häissäsi tai ennen h-hetkeä? Mitä tapahtui ja miten tilanne ratkesi? Kommentoi alle!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?