Perhe

Viisivuotiaan rehellinen toteamus kyläpaikan tarjoiluista sai äidin posket punoittamaan

Julkaistu:

Lapsen suusta
Aurinkoista alkuviikkoa ja hymy huulille lasten sutkautuksilla.
”Olimme lasten kanssa kylässä. Emäntä oli tehnyt meille täytekakun. 5-vuotiaan tyttäremme kakkulautanen tyhjeni ensimmäisenä. Silloin emäntä pyysi tytärtä ottamaan lisää kakkua. Tytär kohotti päätään, loi silmäyksen ympärilleen ja totesi: ”Eipä tuo näytä maistuvan muillekaan!”

Äiti

”Menimme syksyllä myöhään mökille lämpimän kesän jälkeen. Silloin 4-vuotias poikamme juoksi äkkiä saunalle ja otti vaatteet pois ja hyppäsi järveen. Poika nousi kyllä nopeasti ylöskin ja tokaisi mummolle vihoissaan, että miksi et ole lämmittänyt vettä!”

MK

”Kaksospoikani, silloin 3 vuotta, tokaisi kaupan kassaneidille kovaan ääneen: ”Yksi tinssi tanssi, kiitos!” Siinä sai kyllä itse pidättää naurua ja edelleenkin nyt 7-vuotiaina pojat muistaa tuon. Eikä edelleenkään osata sanoa, mitä tuo tarkoittaa, sillä pojilla oli kaksosten tapaan oma kielensä.”

Kaksosten salakieli

”Ulkomailla asuessamme pidimme suomea ”salakielenä”. Eräänä päivänä pienessä tuppukylässä, paikallisessa Superissa tyttäreni tokaisi kovalla äänellä suomeksi: ”Katso äiti, tuolla naisella on aivan kauhea tukka!” Kassalla edessämme oleva nainen kääntyi ympäri ja sanoi: ”Hienoa, kun kuulen suomea täällä kaukana Budapestistä, missä olen opiskellut suomea jo viisi vuotta!” Salakieli loppui siihen.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ulkosuomalainen

”Lapsuudenkaverini sisko kirjoitti aikoinaan kouluaineeseen, että äitini on paljon poissa kotoa iltaisin, koska hän on yleinen nainen. No, äiti toimi monissa yhdistyksissä luottamushenkilönä ja joutui olemaan paljon pois kotoa. Tämä siis 60-luvulla.”

iiiii

”Asuin Irlannissa, ja olin jäänyt edellisvuonna yllättäen leskeksi. Olimme matkustamassa junassa silloin viisivuotiaan tyttäreni kanssa. Vastapäätä istui miellyttävännäköinen vaaleatukkainen, sinisilmäinen mies. Tyttäreni alkoi suomeksi ruotia hänen ulkonäköään: ”Katso äiti sillä on vaalea tukka ja siniset silmät, mutta sen parta on ruma. On sillä vähän mahaakin, mutta sen pusakka on makee!” Mies ei sanonut mitään. Vähän ajan kuluttua tyttö julisti: ”Kun äiti otat uuden isin, niin tuon näköinen olisi kiva!” Siinä vaiheessa miehen pokka petti ja hän sanoi suomeksi: ”Olen erittäin imarreltu, pikkuneiti!” Siitä on nyt 28 vuotta, olemme olleet naimisissa 27 vuotta ja asumme nykyään Suomessa. Pikku ”amor” on jo itsekin äiti.”

Kohtalo?

”Olin noin 2-vuotiaan lapsenlapseni hoitajana eräänä päivänä. Ulos mennessämme katsoin itseäni eteisen peilistä ja harmittelin vyötäröni seudulle tullutta ylipainoa. Lapsi osoitti pienellä sormellaan vatsaani ja sanoi: ”Vauva” Minä siihen kiiruusti vastaamaan, ettei mummolla nyt enää vauvoja vatsassa ole, taitaa olla vain ilmaa.”

Mummeli

”Omat vanhempani olivat alkoholin kohtuukäyttäjiä eivätkä koskaan käyttäneet alkoholia lasten nähden. Kun joskus alle kymmenenvuotiaana olin ulkomaanreissulla ja äitini oli katselemassa Tax Free -myymälässä likööreitä, pillahdin itkuun ja sanoin hänelle kovaan ääneen: ”Älä osta niitä, sinusta tulee alkoholisti” Minä kun olin nähnyt valistusvideoita, joissa kaikki alkoholinkäyttäjät oli leimattu alkoholisteiksi. Äitini nolostui, koska kaupassa oli muitakin, jotka olivat varmaan kuulleet kommenttini ja jätti liköörit ostamatta. Kyllä häntä selkeästi harmitti kovasti, kun jäi edulliset liköörit maistamatta.”

Tuli mieleen

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt