Muistatko tämän hyytävän kirja-aarteen? Suositusta Noidan käsikirjasta tulee pian uusintapainos

Noidan käsikirja on 1980-luvun lasten kulttisuosikki.

Noidan käsikirjasta julkaistaan elokuussa uusintapainos.

16.3.2018 18:07

1980-luvun nuorten suosikki Noidan käsikirja (Tammi) saa uusintapainoksen.

Heikki Marjomaa, palvelukoordinaattori ja pelikasvatuksen asiantuntija Helsingin kaupunginkirjastosta, twiittasi kuvakaappauksen kirjankustantamo Tammen syksyn 2018 katalogista perjantaina iltapäivällä.

Katalogia ei ole vielä virallisesti julkaistu, mutta Tammi vahvistaa tiedon Ilta-Sanomille. Kirja julkaistaan uusintapainoksena elokuussa, tutun retrohenkisenä näköispainoksena.

Noidan käsikirja on 192-sivuinen fiktiivinen teos.

Klassikoksi muodostunut nuortenkirja on täynnä tarinoita vampyyreista, ihmissusista, aaveista ja eriskummallisista voimista. Pelottavinta 1980-luvun lapselle olivat kuitenkin kansien välistä löytyneet synkkääkin synkemmät kuvat, joita katseltiin salaa vaatekomeron nurkassa taskulampun valossa.

– Noidan käsikirjan ansiosta en vieläkään katso öisin vessareissuilla peileihin. Kirjassa kun kerrottiin, että vanhan uskomuksen mukaan peileistä voi nähdä kuolleen sielun, kertoi eräs IS:n lukijoista tammikuussa.

– Noidan käsikirjassa kamalinta oli se sininen ja verinen leijuva miehen pää, jollaisen pelkäsin näkeväni yöllä pimeässä, muisteli toinen.

Alun perin vuonna 1983 julkaistu kirja on noussut arvoon arvaamattomaan nettikirppareilla. Ilta-Sanomat kertoi alkuvuodesta, että kirjan myymällä voi tienata jopa satakunta euroa. Uusintapainos laskenee kirjojen hintoja roimasti.

Opuksen faneille on myös oma Facebook-ryhmänsä, johon kuului maaliskuun puolivälissä jo yli 2 500 jäsentä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?