”Kuka on tuo pieni poika huoneessasi?” 4-vuotiaan hyytävä kysymys sai videopuhelun toisessa päässä olleen äidin niskavillat pystyyn - Perhe - Ilta-Sanomat

”Kuka on tuo pieni poika huoneessasi?” 4-vuotiaan hyytävä kysymys sai videopuhelun toisessa päässä olleen äidin niskavillat pystyyn

Lasten suusta tulee välillä hulvattomiakin sutkautuksia. Joskus he tokaisevat myös asioita, jotka saattavat saada naurun sijaan ihon kananlihalle.

Joskus lasten suusta ei tule vain hyväntuulisia juttuja.

12.2.2018 19:00

Amerikkalainen kirjailija Mikki Kendall pyysi tammikuun lopussa Twitterissä ihmisiä jakamaan oudoimpia ja karmivimpia asioita, joita lapset ovat heille sanoneet.

Asiasta uutisoineen The Huffington Postin mukaan Kendall sai lukuisia vastauksia lasten kanssa työskenteleviltä opettajilta, lasten vanhemmilta ja sukulaisilta.

Postaus keräsi nopeasti toista tuhatta kommenttia. Päätä itse, mitä olet mieltä näistä hyytävistä tarinoista.

”Tyttäreni oli noin viisivuotias, kun hän sanoi, että: ”Olet paras äiti, joka minulla on ikinä ollut”. Vastasin, että olen ainut äiti, joka hänellä on ikinä ollut. Tyttäreni katsoi minua ja sanoi: ”Ei, olet kolmas, mutta mielestäni paras.”

”Aikoinaan pikkuveljelläni oli tapana kertoa meille ”toisista isovanhemmistaan” ja sinisestä talosta, jossa he asuivat. Kun sanoimme hänelle aina, että hän on keksinyt asian, hän sanoi äidilleni, että voi viedä meidät sinne. Ajoimme 45 minuuttia ja lopulta saavuimme hylätyn sinisen talon pihaan.”

”Ystäväni neljävuotias tyttö rakasti pakkomielteisesti hevospiirrettyänsä. Eräänä päivänä kesken katselun hän otti dvd:n ulos ja katkaisi sen kahtia. Sanaakaan sanomatta.”

”Olin katsomassa erään luokan perään, kun opettaja oli muualla käymässä. Pieni tyttö käveli luokseni, osoitti vatsaani ja sanoi: ”Sinulla on pieni vauva siellä, sinulla on pieni vauva siellä.” Olin raskaana, mutta en ollut kertonut siitä töissä.”

”Kävelin kaksivuotiaani tyttäreni kanssa hautausmaan ohitse. Hän sanoi: ”Äiti, kuka tuo punatakkinen mies on?”. Hän osoitti hautarakennusta. Hautausmaalla ei ollut ketään muita. ”Hän vilkuttaa minulle!” Tyttäreni vilkutti takaisin. ”Hän on tulossa juttelemaan”.

”Viisivuotias poikani: ”Isi, aion syödä sinut”. ”Awww..”. ”Kyllä, leikkaan sinut pieniksi paloiksi”. ”....”.

”Siskontyttöni oli viisivuotias, kun hän koski kaulassani roikkuvaa ristiä ja sanoi: ”Isoäitisi antoi sen sinulle.” Vastasin, että niin antoi. Kun hän jatkoi ristin ihailua, tajusin, ettei se ollut kysymys. Kysyin kaikilta, olivatko he kertoneet tytölle isoäidin antaneen ristit meille. Kaikki kielsivät asian.”

”Kun tyttäreni oli kaksivuotias, löysin hänet pöydän alta lukemassa mieheni vanhaa lastenkirjaa. Kysyin, mitä hän oikein tekee. Hän vastasi: ”Luen isoäidin kanssa”. Mieheni äiti kuoli kaksi vuotta ennen tyttäremme syntymää. Kirja oli isoäidin.”

”Kaksivuotias poikani sanoi: ”He tulevat luokseni yöllä ja tuovat minut takaisin aamulla”. Kun kysyin enemmän, hän vastasi: ”He”, ja osoitti taivaalle.”

”Matkustan paljon työkseni. Poikani tykkää katsella hotellihuonettani FaceTime-puhelun välityksellä. Yhtenä yönä tuolloin nelivuotias poikani kysyi: ”Kuka on tuo pieni poika huoneessasi, äiti?”. Kysyin, mitä hän tarkoittaa. Hän vastasi, että pieni poika seisoo takanani.”

Onko lapsesi tai tuttavasi lapsi sanonut jotain karmivaa tai hämmentävää? Kommentoi alle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?