Tonttuovista tuli suomalais­perheissä valtava hitti – 11 upeaa taidonnäytettä - Perhe - Ilta-Sanomat

Tonttuovista tuli suomalais­perheissä valtava hitti – 11 upeaa taidonnäytettä

Julkaistu: 2.12.2017 13:20

Tämän joulun hitti on selvä: se on tonttuovi.

Onko termi ”tonttuovi” jo tuttu? Yhä useammalle suomalaiselle se alkaa jo olla, sillä on jo selvää, että nämä ovet ovat tämän joulun hittijuttu suomalaiskodeissa.

Mutta mikä sitten on tonttuovi? Kyseessä on pikkuruinen ovi, joka asetetaan seinän viereen lattianrajaan. Sitä kautta pienet tontut pääsevät sitten kurkkimaan kodin puuhia ja tekemään jouluvalmisteluita.

Tonttuovissa on myös se hauska puoli, että niiden kanssa saa käyttää vapaasti mielikuvitusta. Siksi monet ovatkin koristelleet oman ovensa ja sen edustan kaikenlaisilla pienillä, tontulle sopivilla tarvikkeilla. Ahkerimmat ovat askarrelleet kaiken alusta alkaen itse, mutta niin ovia kuin lisukkeitakin myydään myös valmiiksi tehtyinä.

Monien ovien viereen on aseteltu myös pieni postilaatikko. Sen idea on erityisesti siinä, että lapset voivat jättää postilaatikon luokse kirjeensä joulupukille, minkä jälkeen tonttu toimittaa kirjeen perille.

Useissa perheissä tonttuovet toimivat myös eräänlaisina joulukalentereina. Tällöin oven edustalla olevat tarvikkeet saattavat vaihtua päivittäin ja yllättää perheen pienimmät.

Tonttuovet ovat muutenkin olleet monissa kodeissa koko perheen juttu, jonka rakentamiseen ovat ottaneet osaa lapsetkin. Mutta mikään ei tietenkään estä rakentamasta ovea myös kotiin, josta löytyy vain aikuisia!

Tällä hetkellä Instagramista löytyy jo yli 4 000 kuvaa hashtagilla #tonttuovi. Ja osataan sitä muuallakin, sillä englanninkielisellä tunnisteella #elfdoor kuvia löytyy jo yli 8 000.

Mutta millaisilla tonttuovilla suomalaiskodeissa on valmistauduttu jouluun? Esimerkkejä löydät yltä ja alta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?