Tältä näyttää vuoden 2018 äitiyspakkaus – kuosin valitsivat lapset

80 vuotta täyttävä Suomen kuuluisin laatikko saa jälleen uuden värikkään kuosin. Äitiyspakkaukselle on avattu myös oma teemasivusto.

Vuoden 2018 äitiyspakkauksen laatikon kuosi näyttää tältä.

9.11.2017 14:30

Vuoden 2018 äitiyspakkauksen uutta kuvitusta etsittiin Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi suunnittelukilpailulla, johon kutsuttiin nuoria visuaalisen suunnittelun osaajia.

Kelan asiantuntijat, Suomi 100 -hanke sekä mainostoimisto Dynamo & Son seuloivat kymmenestä kilpailutyöstä kolme parasta. Lopullisen voittajan valinnan teki lapsista koostuva raati.

Voittajaksi valikoitui Robert Lönnqvist, jonka suunnittelemassa kuosissa seikkailevat karhu, norppa, norsu, kirahvi ja muut värikkäät eläinhahmot sulassa sovussa.

Äitiyspakkausraati valitsemassa parhaimmistoa.

Äitiyspakkaus on säilyttänyt vuosikymmenten ajan paikkansa lapsiperheiden ensimmäisenä etuutena. Kela jakaa pakkauksia vuosittain noin 40 000 kappaletta.

Ensisynnyttäjistä lähes kaikki valitsevat äitiyspakkauksen ja kaikista äideistä vain kolmasosa ottaa äitiysavustuksen rahana.

– Äitiyspakkaus on kestänyt hyvin aikaa, koska olemme kuunnelleet tarkasti asiakkaittemme toiveita. Toisaalta on hämmästyttävää, kuinka vähän pakkauksen varsinaiseen sisältöön on vuosien saatossa haluttu muutoksia, sanoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen Kelan tiedotteessa.

Monessa perheessä laatikko toimii vauvan ensisänkynä ja myöhemmin siinä säilytetään vauvan vaatteita ja muita tavaroita. Se voikin olla käytössä vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

Teemasivustolta lisää tietoa äitiyspakkauksesta

Äitiyspakkaukselle on avattu nyt myös kolmella kielellä toimiva oma teemasivusto, sillä sen avulla on edistetty merkittävästi lasten ja äitien terveyttä. Lisäksi se herättää vuodesta toiseen myös kansainvälistä kiinnostusta.

– Saamme jatkuvasti yhteydenottoja ympäri maailmaa. Olen kertonut äitiyspakkauksen historiasta ja sisällöstä kymmenille toimittajille ja sadoille vierailijoille, kertoo äitiyspakkauksen kansainvälisestä viestinnästä vastaava Olga Gassen Kelalta.

Sivustolla voi tutustua esimerkiksi äitiyspakkauksen historiaan ja sisältöön. Sivustolta löytyy myös vastauksia äitiyspakkauksesta usein kysyttyihin kysymyksiin.

80-vuotiasta äitiyspakkausta juhlistetaan myös Helsingin yliopistomuseossa torstaina avautuneella Baby in the Box -näyttelyllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?