Vauva.fissä heräsi keskustelu vaikeimmista nettikirppistyypeistä – ”Paitaa tai rahoja en ole tähän päivään mennessä saanut” - Perhe - Ilta-Sanomat

Vauva.fissä heräsi keskustelu vaikeimmista nettikirppistyypeistä – ”Paitaa tai rahoja en ole tähän päivään mennessä saanut”

Netin kauppapaikoilla käy myynti kuumana, kun lapsille päivitetään uusia talvikamppeita.

Netin kauppapaikoilla käy myynti kuumana, kun lapsille päivitetään uusia talvikamppeita.

Julkaistu: 28.10.2017 17:26

Lastenvaatteiden osto- ja myyntikausi on nyt kuumimmillaan, kun vaatevarastot päivitetään talvea varten. Tämä näkyy myös nettikirppiksillä.

Loppusyksy on lastenvaatteiden kohdalla kiireistä aikaa nettikirppiksillä. Vanhemmat etsivät kuumeisesti talvikaudelle lapselle uusia talvivaatteita ja kenkiä. Tunnetusti lastenvaatteet saattavat tehdä loven kukkaroon. Talvihaalari saattaa uutena maksaa satoja euroja. Siksi se kannattaakin tietyissä tapauksissa hankkia käytettynä.

Ilta-Sanomat on esimerkiksi aiemmin kertonut raisiolaisesta perheenäidistä, joka laittoi Facebookiin hauskan avautumisen, kun hän turhautui nettikirppisten meininkiin yrittäessään myydä tyttärensä juhlamekkoa Facebookissa. Myyjät havittelevat nykyään kohtuutonta tuottoa ja ostajat haluavat hyvää tavaraa puoli-ilmaiseksi.

– Tajusin, että ei tästä tule yhtään mitään. Pyyhin vaikka pölyjä sillä mekolla, jos en muuta keksi! Kaisa Luotonen kertoi IS:lle viime vuoden syyskuussa.

Luotonen ei enää myy lastensa vaatteita nettikirppiksillä, vaan mieluummin antaa niitä ystävilleen.

– Mielenterveys on kuitenkin tärkeämpi kuin muutaman euron tavara, Luotonen kertoi.

"Mä olen jumalauta just synnyttänyt ja sä kärtät jotain rättiä"

Talvivaatesesongin kunniaksi Vauva.fissä heräsi keskustelu vaikeimmista ja oudoimmista tyypeistä, joita nettikirpputoreilla tapaa. Aloittaja kertoo myyneensä Facebookin kirpputoriryhmässä vaatteen, joka mahtui kirjepostiin. Muutaman päivän kuluttua hän sai ostajalta viestin, onko tuote jo lähetetty. Aloittaja kertoi lähettäneensä tuotteen, ja on outoa, jos se ei vielä ole postilaatikossa.

– Siihen ostaja totesi että ’okei en ole käynyt postilaatikolla vielä tänään’. Ihmettelin itsekseni että mitä vit...? Tyyppi kyselee ostamansa kamppeen perään, vaikkei ole jaksanut edes käydä postilaatikolla. Tuon jälkeen ei kuulunut enää mitään, joten tuli todennäköisesti perille ja hän oli tyytyväinen, aloittaja kirjoittaa.

Aloittaja ihmettelee myös netin kauppapaikkojen ostajia ja myyjiä, jotka antavat hätäisesti negatiivista palautetta.

Vuosi sitten eräs kommentoija oli ostamassa netin kauppapaikalta muhkeaa vanhojentanssimekkoa. Mekko oli myynnissä satojen kilometrien päässä toisella paikkakunnalla, joten ostaja kysyi onnistuisiko sen lähettäminen.

– Myyjä sanoi, että onnistuu kyllä, mutta postikulut ovat sitten 20 euroa, kun pitää ostaa pahvilaatikko ja teippiä sitä varten. Mitä? Postikulut ovat sen 8-10 euroa. Ja sitä paitsi tuollaiset kulut kuuluu huomioida tuotteen hinnassa, eikä pyytää niitä ostajalta, palstalla ihmetellään.

Eräs ketjuun vastannut kertoo ostaneensa netin kauppapaikalta 15 euroa maksaneen paidan. Myyjä oli sanonut postittavansa paidan, kun rahat näkyvät tilillä. Viikko kului, eikä paitaa näkynyt postissa. Myyjä pahoitteli ja kertoi olevansa viimeisillään raskaana, jonka vuoksi kärsi huimauksesta ja pahoinvoinnista. Kului reilu viikko, eikä mitään ei kuulunut. Kun ostaja kyseli tuotetta sai hän vastauksen: "Mä olen jumalauta just synnyttänyt ja sä kärtät jotain rättiä".

– Laitoin viestin, että viikko aikaa postittaa paita tai palauttaa rahat tilille tai teen rikosilmoituksen. Mitään ei kuulunut joten tein rikosilmoituksen. Paitaa tai rahoja en ole tähän päivään mennessä saanut, palstalla kerrotaan.

Nettikirppiksillä ärsyttää myös ne tyypit, jotka olettavat jokaisen myyjän olevan huijari.

– Jos kaupat tehdään maanantaina niin jo tiistaina ostaja alkaa kyselemään, että LÄHETITKÖ VARMASTI EILEN KUN EI OO TULLU VIELÄ? palstalla kirjoitetaan.

– Ostin huutiksen kautta futiskengät ja sain 2 vasemman jalan eri kokoista kenkää. Yhteys myyjään tuotti myyjän osalta syyttelyryöpyn, kuinka yritän huijata rahat itselleni, toinen keskustelija kirjoittaa.

Vauva.fi ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Ostatko paljon lastenvaatteita kirpparilta? Minkälaisiin tyyppeihin olet törmännyt netin kauppapaikoilla, entä onko sattunut kommelluksia? Kommentoi aihetta alla olevassa kommenttiketjussa.

Av = Alustava varaus.

Jono = Alustavan varauksen jälkeen voi ilmoittaa itsensä jonoon.

Yp = Ylläpito, ryhmän ylläpitäjä.

Yv = Yksityisviesti. Seuraa av:tä.

Up = Ilmoituksen nostaminen ylös ryhmän seinällä.

Spk = Tuotteen hinta sisältää postikulut.

MMM = Myynnissä myös muualla.

Kai-kai-mitta = vaatteen mitta kainalosta kainaloon