Viidettä lastaan odottava Mari, 27, tuli raskaaksi ehkäisystä huolimatta – ”Se oli mun mielestä ihan itsestäänselvyys, että ei todellakaan pidetä lasta” - Perhe - Ilta-Sanomat

Viidettä lastaan odottava Mari, 27, tuli raskaaksi ehkäisystä huolimatta – ”Se oli mun mielestä ihan itsestäänselvyys, että ei todellakaan pidetä lasta”

27-vuotiaalla Marilla ja 30-vuotiaalla Jonilla on ennestään neljä lasta, joista kahdella on erityishaasteita. Tuleva viides vauva sai alkunsa ehkäisystä huolimatta ja pariskunta harkitsi aluksi vakavasti aborttia.

17.10.2017 16:00

Tämän illan Toisenlaiset äidit -jaksossa tutustutaan suurperheen arkeen ja päästään seuraamaan läheltä viidennen lapsen syntymää.

Viides raskaus tuli perheelle täysin yllätyksenä, sillä Mari söi ehkäisypillereitä. Pari harkitsikin vakavasti aborttia.

Mari olisi halunnut sterilisaation jo neljännen lapsen jälkeen, mutta lääkäri ei suostunut tekemään sitä Marille nuoren iän ja mahdollisesti muuttuvan mielen takia.

– Se oli mun mielestä ihan itsestäänselvyys, että ei todellakaan pidetä lasta. Ei riitä tila, eikä aika eikä mikään muukaan, Mari kuvailee ensireaktiotaan.

  • Katso yllä olevalta videolta, mitä Mari kertoo ajatuksistaan yllätysraskaudesta.

Marin ja Jonin perheeseen on tulossa viides lapsi.

Mari kertoo huomanneensa myös suhtautuvansa tulevaan lapseen eri tavalla kuin aiempiin.

– Ei ole enää silleen, että jes, nyt se möyrii niin, että koko vatsa liikkuu. Mä en jotenkin koe tuota mahaa niin mukavaksi, että pitäisin siitä, että sitä koskee, Mari kertoo viitaten psykologi Leea Mattilan kysymykseen Joni-isän halusta kokeilla vauvan liikkeitä.

Toisenlaiset äidit Livillä tiistaisin kello 21.00.

Liv ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?