Aukeilevatko lapsen kengännauhat koko ajan? Nerokas niksi korjaa tilanteen - Perhe - Ilta-Sanomat

Aukeilevatko lapsen kengännauhat koko ajan? Nerokas niksi korjaa tilanteen

Julkaistu: 7.10.2017 11:34

Lapset ja kengännauhat: toisinaan mahdoton yhdistelmä.

Jokainen nauhallisia kenkiä käyttävä ihminen on joskus joutunut opettelemaan kengännauhojen solmimistekniikan.

Itse asiassa tekniikoita on olemassa enemmänkin kuin vain se yksi perinteinen.

Vuosi sitten kerroimme erään äidin pojalleen opettamasta kengännauhojen sitomistekniikasta. Vaikka kyseinen tyyli on ehkä hitaampi kuin perinteinen tapa, oli se pojalle huomattavasti helpompi.

Äidin kuvaama video pojastaan sitomassa kenkiä kyseisellä tavalla on kerännyt yli miljoona katselukertaa Youtubessa ja sitä ovat kiitelleet esimerkiksi monet vanhemmat, joiden lapsilla on motorisia vaikeuksia.

Alkuvuodesta kerroimme myös 5-vuotiaan Colton-pojan ”keksimästä” (oikeasti kaveriltaan oppimasta) kengännauhojen sitomistekniikasta, joka on yksinkertaisen nerokas.

Hän työntää kengännauhojen päät ylimpiin reikiin ja solmii syntyneet lenkit kaksi kertaa yhteen. Tyyli ei siis vaadi pupunkorvia tai monimutkaisia pujotteluita.

Today.com-sivustolla kerrotaan myös jälleen uusi tapa kengännauhojen sitomiseen. Tekniikka perustuu tuplasolmuun, jota sivusto kutsuu nimellä ”kirurgin solmu”. Katso ISTV:n video artikkelin yllä olevalta videolta!

Mielenkiintoisinta niksissä on kuitenkin yllättävä apuväline: huulirasvapuikko! Puikon ideana on luoda nauhoihin kitkaa, jolloin kengännauhojen solmut eivät lähde avautumaan.

Jos aukeilevat kengännauhat piinaavat lastasi (tai sinua!) tässä keino kokeiltavaksi:

– Aloita nyöritys tavalliseen tapaan pujottamalla vasen nauhan oikean yli ja alta ja vetämällä nauhoja kohti jalkaa.

– Saadaksesi lisäpitoa, erityisesti pyöreisiin nauhoihin, joilla on tapana avautua, levitä huulirasvaa tekemäsi solmun päälle.

– Solmi nauhat loppuun normaalisti.

Halutessasi voit kokeilla myös tuplasolmuista kirurgin solmua, mutta niksistä saa lisäpitoa myös tavalliseen solmuun. Muista myös se, ettei huulirasvaa ehkä kannata tämän jälkeen käyttää enää huulille.

Tuoreimmat osastosta