HS: Vantaan päiväkotilapset kuitataan sisään ”kellokorteilla” – tarkoitus kitkeä pois vapaamatkustajat - Perhe - Ilta-Sanomat

HS: Vantaan päiväkotilapset kuitataan sisään ”kellokorteilla” – tarkoitus kitkeä pois vapaamatkustajat

Vantaalla viime vuonna aloitettu systeemi laajenee syksyllä kaupungin kaikkiin päiväkoteihin. Asia kiinnostaa myös naapurikaupunkeja, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Sopiiko kellokortin käyttö päiväkotiin?­

2.8.2017 19:08

Ilta-Sanomissa on kirjoitettu useasti päivähoidon haasteista, kuten liian suurista ryhmistä sekä tarhaopettajien uupumuksesta. Ongelmia voi aiheuttaa myös se, jos lapsi viettää päiväkodissa enemmän aikaa kuin on sovittu.

Vantaalla ongelma on ratkaisu niin sanotuilla kellokorteilla eli ”tägeillä”, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Idea on se, että kun lapsi tuodaan aamulla päiväkotiin, vilautetaan samalla tätä muoviläpyskää eli tägiä työntekijän ”tägipuhelimelle”. Tällä tavalla lapsi kuitataan sisään päiväkotiin.

Sama toistetaan päiväkodista lähtiessä, jolloin lapsen hoidossa viettämä aika kirjautuu tarkasti ylös.

Vantaa aloitti kellokorttikokeilunsa viime vuoden alussa ja syyskuussa se laajenee kaupungin kaikkiin päiväkoteihin. Aihe on herättänyt kiinnostusta myös Helsingissä ja Espoossa.

Joitakin vantaalaisia vanhempia uusi järjestely on huolestuttanut sen vuoksi, että he ovat pelänneet muovilätkän korvaavan lapsen vastaanottavan tutun aikuisen. Näin ei kuitenkaan pitäisi olla tapahtumassa.

Vantaan varhaiskasvatuksen johtajan Sole Askola-Vehviläisen mukaan järjestelmän idea on se, että sillä seurataan sitä, että lapsi viettää päiväkodissa juuri sen ajan, josta vanhemmat maksavat.

– Jos perhe maksaa osa-aikaisesta varhaiskasvatuksesta, niin voimme seurata, että sovittua varhaiskasvatusaikaa noudatetaan, hän kertoo HS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?